Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madzenka 20:06, 16 mar 2014

agata19762 napisał(a)

Marzenko zawsze można dokupić jakieś hektary....

Jak sie dokupi hektary nie bedzie na zakup roślinek....
elzbieta_g 20:10, 16 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Jak sie dokupi hektary nie bedzie na zakup roślinek....

oddam za darmo ( mam duuużo ha )by je ktoś tylko zagospodarował a tym bardziej na ogrodowy sposób
Mala_Mi 20:18, 16 mar 2014

Czytam z telefonu, wiec trudno mi sie odniesc do kazdego.
Mozna kupic hektary.... ale o to potem trzeba zadbac....
Mariusz lotos w pierwszy pogodny dzien bedzie kapany... tylko gdzie. Najlepiej w szklarnii, ale czy tam potem jakis chorob nie przywleke... bo zyjatka zakladam ze zdechna. I teraz jaka ziemia do nich? Takiej ładnej jak ty nie mam, a sklepowa do niczego. Nawoz jaki tez im dac?
Uciekam przeprowadzac dalej rupieciarnie na strych.... masakra.
gierczusia 22:44, 16 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)

oddam za darmo ( mam duuużo ha )by je ktoś tylko zagospodarował a tym bardziej na ogrodowy sposób

Bożeszzzz .. A o mnie nie pamiętacie ??.. Biorem
Bogdzia 22:46, 16 mar 2014

Byłam poczytałam , uprawe lotosu sprawdziłam, a Ty jak zwykle w biegu. pozdrówka zostawiam.
gierczusia 22:46, 16 mar 2014

Mariusz napisał(a)

Musisz znaleźć ustronne miejsce, bo faktycznie bałagan robi się spory.
Ten filmik przedstawia metodę wypłukiwania lotosów, chwała temu kto go nagrał, bo jest naprawdę dobry. Robię podobnie, tylko że na metalowej siatce (np. stara bramka położona na pustakach)
Uważaj na pąki, które u Ciebie po części już wypuściły.
http://www.youtube.com/watch?v=4ow1VbBds84

Ale fajne .. Wypłukiwanie lotosów .. Czego też człek się nie dowie

Ściskam Aniu .. Dobrego tygodnia
Margarete 00:25, 17 mar 2014

Obrazkowym poleciałam bo ja dzis nieczasowa jestem, warto robic fotki i porównywac bo dopiero wtedy uzmysławiamy sobie te róznice. Ja swoich pierwszych poczynan grodowych nie mam w wersji elektronicznej, musiałabym skanowac . Fajne jest to o czym piszesz Aniu - bo ja też teraz jak patrze z czego się cieszyłam te 5-8 lat temu to sie sama dziwię, takie marne były te roslinki, tak łyso było dookoła ale radocha jaka była... do dzis pamietam.
Miłego tygodnia !
monteverde 01:11, 17 mar 2014

5 latek i jaki śliczny busz wyrósł pozdrówka
bacowa 06:47, 17 mar 2014

Aniu , buksiki zamówione, ( ludziska u tej Pani kupują buksiki na potęgę)
pozdrawiam
Mala_Mi 08:54, 17 mar 2014

Krótko powiem.... szaro, buro i ponuro.. i pada, pada, pada... wieje.... okropnie jest...

Bacowa - buksiki myślę, że maja dobry stosunek ceny do jakości.. i są takie jak reklamowane na fotkach.. kupowałam już 4 razy i jestem zadowolona.... poczta pantoflowa działa

A ja postanowiłam, że na rabacie bylinowej, którą będę przerabiać gdzieś kwiecień/maj... posadzę piwonie... dużo piwonii, i różne piwonie.... razem z różami zamawiam piwonie... Shirly Temple, Prof. Wóycicki, Kansas, Hania, Ewelina , Władysława... wcześniej zamówiłam Neon, Raspberry Sundae, America, Coral Stubs, Primavere.... do moich 10 (albo lepiej) odmian jakie mam.... to już będzie niezła kolekcja
Jak widać... wpływ Forum ma na mnie ograniczony wpływ... już widzę ten festiwal kolorów jak zakwitną... ale najpierw muszą sie rozrosnąć .. trudno .. poczekam..

Gierczusia - bierz te hektary od Eli.. do mnie już całkeim blisko

Bogdzia - Ty z pewnością też.. bo gości na pewno miałaś..

Anuś - jak kręgosłup??? Mykam, bo mam trochę spraw do załatwienia..

Kocham piwonie...