Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Bogdzia 20:24, 30 mar 2014

popcarol napisał(a)
Ach, ale pięknie!!!
Aniu nie kupiłam ciemierników pani była, ale ciemierniki wszystkie sprzedała dała mi swój numer jednak, za 2 tyg mam dzwonić, może jeszcze będą Dam znać!

To i dla mnie też pewnie nie kupiłaś . Szkoda.
vita 20:34, 30 mar 2014

Ale! Póki co nie możemy pogadać, u Ciebie wiosna pełną gębą, u mnie ledwie ciemierniki i przylaszczki...
Gabriela 20:50, 30 mar 2014

W liliowce sadzisz tulipany, a ja narcyzy i czosnki. No wiem, wiem że ich nie możesz mieć, tzn. narcyzów. Ale za to u mnie tulipany wyjadają mi różne podziemne stworzenia i sadzę je tylko tam gdzie nie wejdą, czyli na dwóch rabatkach - przed domem i między domami i mam ich mało.
Kiedyś uwielbiałam tulipany bardzo i sadziłam masami aż do roku, gdy z wsadzonych trzech worków cebul, które miały utworzyć całe łany (kilkaset sztuk(, nie tylko że nie pojawił się nawet liść, ale tych cebul po prostu tam wcale nie było i to tym bardziej, im bardziej usiłowałam się do nich dokopać, żeby sprawdzić gdzie one są.
Gabriela 21:15, 30 mar 2014

Ośmiał do skrzynki i zrobić rozsadę, nie zniechęcać się, bo kiełkuje prawie dwa tygodnie. Wymocz wcześniej nasiona, to powinien wcześniej. Do gruntu w maju, po przymrozkach.
Agastache siej do ziemi w połowie kwietnia, albo nawet teraz, ono kiełkuje też jak się przemrozi.
Kasiek 21:17, 30 mar 2014

Gabriela napisał(a)
W liliowce sadzisz tulipany, a ja narcyzy i czosnki. No wiem, wiem że ich nie możesz mieć, tzn. narcyzów. Ale za to u mnie tulipany wyjadają mi różne podziemne stworzenia i sadzę je tylko tam gdzie nie wejdą, czyli na dwóch rabatkach - przed domem i między domami i mam ich mało.
Kiedyś uwielbiałam tulipany bardzo i sadziłam masami aż do roku, gdy z wsadzonych trzech worków cebul, które miały utworzyć całe łany (kilkaset sztuk(, nie tylko że nie pojawił się nawet liść, ale tych cebul po prostu tam wcale nie było i to tym bardziej, im bardziej usiłowałam się do nich dokopać, żeby sprawdzić gdzie one są.

Gabrysiu ja tak dzisiaj szukalam swoich...powinno byc okolo 2000 a jest tylko kilka....
Madzenka 21:18, 30 mar 2014

Moje hiacynty zaczynają kwitnąć, jak zwykle Twoja wiosna moją wyprzedziła
hanka_andrus 21:21, 30 mar 2014

Ja wczoraj wykopałam cebule tulipanów, ale były zgniłe. Nie wiem czy przymarzły, czy były przeterminowane, Może były sprzed dwóch sezonów? Bo na kiermaszu kupowałam, a nie w ogrodniczym sklepie.
Przekonam się jak zakwitną te, które zielonym do góry wystartowały.
elzbieta_g 21:22, 30 mar 2014

ja nie tak daleko od ciebie a wszystko mam spóźnione o co najmniej tydzień....tulipki to chyba suszarką potraktuje co by zakwitły szybciej bo twoich to i tak nie dogonię
Kasiek 21:23, 30 mar 2014

Tak mi szkoda tych cebulek tz tych tulipanow...nie wiem co sie z nimi stalo
Mirella 21:37, 30 mar 2014

Aniu, wiosna u Ciebie zaawansowana, u mnie w Kraku magnolie w pąkach, tulipany może za dwa dni, żonkile ledwo je widać, tylko fiołki kwitną, pozdrawiam.