Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 09:36, 31 mar 2014

Vita - oj ciebie to trzeb do tablicy wywoływać.. a ja tak lubię twój ogród Pokazuj i ciemierniki i przylaszczki.. to piękne kwiaty.. no i Twój rejon jest sporo zimniejszy niż mój ...

Gabriela - moczę.. tylko ile?? A z roślinami jak z ludźmi nie każdemu pasuje to samo Dziś mi sie śniły jakieś mega wielkie krety co kopały tunele i wszytko do nich wpadało..... Narcyzów miałą mduuużo.. i pozamiatało.. trudno..

Kasiek - a może robiąc rewolucje na rabatach po prostu przekopałaś te tulipany?? Ja czasami tak zapominam.

Madżen - niemożliwe... buksik posadzony??

Haniu - załapały jakąś chorobę grzybowa.. i zgniły... niestety cebule warto kupować pewne..

Elżbieta - tulipki i tulipki są wczesne, średnie i późne.... co posadziłaś??

Mirella - moje tulipany oprócz wczesnych to nawet pąków jeszcze nie mają.. magnolia gwiaździsta kwitnie, bo to jej pora, jedna pokazała kolor, a Nigra, Susan i Yellow są w pąkach... dużo zależy od odmiany i stanowiska.. Kraków powinien mieć podobnie jak Rzeszów

Nikita - pachną hiacynty.. je to czuć

Mariola - jesteś kochana... ale program naprawczy musi być.. bo ledwo u siebie odpowiadam.. i na szwendactwo nie mam już czasu

Alinka - krokusy kremowe to krokus Cream Beauty
ewa004 10:21, 31 mar 2014

Mi nie musisz odpisywać ,ja tylko zerkam co u Ciebie i buziaki zostawiłam na wycieraczce
Mala_Mi 11:07, 31 mar 2014

Anita1978 napisał(a)
Ziemia wyparzana w piekarniku?! Ty nie masz co z czasem robić ale poważnie, to podziwiam wiedzę, umiejętności i efekty takowyż!

Właśnie, jak nie miałam czasu to ziemie wyparzyłam... wrzucałam wszystkie blaszki z ziemią, na każdym poziomie, i ziemia była wolna od zarazków. 100 % się przyjmowało.. a jak mam czas .. to sie nie chciało Nazywa sie to zgorzel siewek.
Mala_Mi 11:08, 31 mar 2014

Betka napisał(a)
Witam Cieszę się że masz Wizytówkę mogłam mogłam obejrzeć Twój ogród w pigułce
Więc obejrzałam Wizytówkę i jestem pod ogromnym wrażeniem różnorodności roślin w Twoim ogrodzie!!! A jeszcze jak popatrzyłam na te tulipany i resztę ....to oczy mi w ekran wskoczyły hihihihi
Ślicznie będę na pewno odwiedzać Małą Mi
Pozdrawiam

Witaj u mnie, ja do Ciebie zaglądałam na początku.. a potem jakoś już nie. Cieszę sie, że się moja różnorodność podoba
monteverde 11:14, 31 mar 2014

Aniu popsułaś się 4 stronki bez pisma obrazkowego, które tak u Ciebie lubię miłego dnia
Mala_Mi 11:16, 31 mar 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu u mnie też dużo siewek popadało ale nie wiedziałam cze,takie małe czarne muszki to fruwają nad tą ziemią ,a kosmos mam czarny ale zamierzam go wysiać na działce nic już nie pikuje.

Małe czarne muszki to ziemiórki.... utrapienie.. też je miałam i próbowałam walczyć z nimi na różne sposoby.. Dopiero chemią je zlikwidowałam. Nie wiem na ile niszczyły mi rośliny, ale to latanie przed oczami non stop było wnerwiające.
Mirka 11:21, 31 mar 2014

Ania a gdzie pismo obrazkowe?Już mnie oczy od czytania bolą Pozdrawiam z początkiem tygodnia
Mala_Mi 11:30, 31 mar 2014

monteverde napisał(a)
Aniu popsułaś się 4 stronki bez pisma obrazkowego, które tak u Ciebie lubię miłego dnia

Moich tylko 6 postów... czyli pół stronki.. a reszta to Ci co nie maja planu naprawczego

Mira .. pokazałam co miałam... i jak będzie nowe to pokażę..
Mirella 14:42, 31 mar 2014

Aniu, wpadłam zgodnie z umową bo mam pytanie odnośnie malin,może wiesz jak je posadzić, wiem że najlepiej się sadzi na jesieni, ale ja je mam teraz posadzić, ziemie mam przekopaną i co dalej czy trzeba dodać obornik? mam taki suszony, czy tylko do ziemi i nie pitolić się z tym, proszę odpisz u mnie.
Pszczelarnia 14:49, 31 mar 2014

Ja mam plan naprawczy. Działa.
I zastanawiam się dlaczego wraz z roślinami kupujemy tyle choróbska. Skąd mi się wzięły takie cuda?
Po roku obserwacji widzę, że mam
cysty nicieni na roślinach
reszta w wątku o chorobach i szkodnikach roślin. Gorczycę posieję dosłownie wszędzie.