Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 14:55, 30 mar 2014

reni napisał(a)
Witaj Aniu...ale mam zaległości. Piękna wiosna u ciebie

Renia ... żadne zaległości.... było takie zimowe ble, ble, ble.. na przetrwanie Widzę, że pokazujemy ten sam asortyment
Tylko moja forsycja to malutka przy Twoich, ale i tak cieszy..

Czosnki przerastają kule bukszpanowe, jak będzie brzydko, będę wykopywać.. tylko jak ja wygrzebię ten kamyk??? Lepiej zostawić jak jest..

Pigwowce też w kwiatach.. czyli moja Gienia zaczyna kwitnąc..

Mala_Mi 15:01, 30 mar 2014

ewsyg napisał(a)
Sasankowo i kąpielowo, słowem ślicznie

Ślicznie bo pogoda wiosenna..
Była rzeczka krokusowa...

teraz są tulipany wczesne.. a potem będą Baleriny, a potem liliowce..

Mala_Mi 15:03, 30 mar 2014

I dzikie stokrotki... kwitną od jesieni ..

Tulipki wczesne i narcyzy.. a raczej resztki

Tu o dziwo nawet kilka sie uchowało..

Tulipanki botaniczne... takie pokazywałam ,ale nie z tego miejsca

reni 15:04, 30 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)

Renia ... żadne zaległości.... było takie zimowe ble, ble, ble.. na przetrwanie Widzę, że pokazujemy ten sam asortyment
Tylko moja forsycja to malutka przy Twoich, ale i tak cieszy..

Czosnki przerastają kule bukszpanowe, jak będzie brzydko, będę wykopywać.. tylko jak ja wygrzebię ten kamyk??? Lepiej zostawić jak jest..

Pigwowce też w kwiatach.. czyli moja Gienia zaczyna kwitnąc..

Oj,Aniu...
Fakt moja forsycja jest spora,za spora... po przekwitnięciu muszę ją ujarzmić
Mala_Mi 15:09, 30 mar 2014

Druga strona różanki poszerzona.... i obsadzona.... mam wątpliwości czy przetacznikom i dzwonkom ze szkółki Finkowej nie będzie za ciemno jak róże dostana liście... ale jak coś będzie nie tak, to przesadzę..
Teraz jest kawałek rabatki

Z pilnych strachów na wróble to moja wsiowa rabata, ale tam musi wszytko podrosnąć, bo nie wiem gdzie co rośnie.. niech straszy...

I codzienny zachwyt nad grujecznikiem i azalią.. na prawo mam górkę, która miałam zlikwidować.. ale wyciepałam trawy i posadziłam lawendy..

I grujecznik z drugiej strony... mieni sie kolorami w słoneczku

I oczywiscie zachwyt nad ciemiernikami. Ale ile można je pokazywać.

Mala_Mi 15:14, 30 mar 2014

Renia - ale forsycje lubią cięcie Mąż do mnie dziś mówi, że nasza forsycja w tym roku pięknie kwitnie... chyba pierwszy raz..
No cóż kwitnie pierwszy raz, bo ją w zeszłym roku w nerwach pociachałam Urosło to wielkie.. i kwitnie byle jak.. a u sąsiadki ślicznie.. pomogło

A na koniec dziura mojego Miśka... nasypałam tam ziemi z doniczek.. by nie dźwigać... i wygląda z daleka lepiej... zlikwidowałam wszystkie kwiaty doniczkowe z zewnątrz.. będą tylko 3 donice Geirczusiowe.. i skrzynki z pelaśkami na oknach... koniec zbieractwa skorup. Ja sie do tego nie nadaję.

Juzia 15:20, 30 mar 2014

Ale ostatnio piękne zdjęcia robisz!!!
Jakiś aparat nowy masz? Czy ja się wcześniej tak fotkom nie przyglądałam?
No superanckie!!!
ana_art 15:42, 30 mar 2014

Aniu kwitnące hiacynty i szafirki cudne, muszę dokupić hiacyntów...
Myślisz że nocne przymrozki nie zaszkodzą nicieniom??? Bonie wiem czy jeszcze czekać czy już czas i fora ze dwora...
Wyszły mi dwie korony, chyba
MagdalenaK8 15:59, 30 mar 2014

Zdjęcia przecudnej urody...znowu mnie zaczarowałaś...
Pozdrawiam niedzielnie.
MarekW 16:12, 30 mar 2014

wszystko u Ciebie szybciej kwitnie ja dopiero czekam na hiacynty i tulipany, a i piękne zdjęcia gratuluję.