Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:46, 01 kwi 2014

Kochani, rano u mnie było tak

Czytam.. ale popisze coś jutro..
W necie mnie nabrano, z okazji praima aprylis.., że ..... aż mnie ciary przeszły.... bo był taki widok.. że ja na to nie wpadłam... brawa dla Eli za pomysł dobrego żartu.. wiec pozwalam sobie skopiować pomysł

Alisonek 22:49, 01 kwi 2014

Aniu cena ciemierników fajna a wnuczek z Bobem ekstra!!
monteverde 22:53, 01 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Kochani dziś mam dzień Muminkowy A w zasadzie z Bobem Budowniczym

żadne ciemierniki i magnolie nie przebiją przystojniaka Muminka Felka ja też jakiś tydzień temu zostałam powtórnie cioteczną babcią
malgorzata_s... 23:18, 01 kwi 2014

Muminek jest cudowny ten śnieg mnie nabrał Fe już nie chcę
barbara_kraj... 23:34, 01 kwi 2014

Słodki Wnusio
grembosia 00:06, 02 kwi 2014

Ale Muminek słodziak, nasz podobny Czy już z kolkami się uspokoiło, bo u nas trochę, ale nie do końca. Jednak uśmiechy od ucha do ucha rekompensują wszystko!
Mathildis 01:20, 02 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Kasiu... i jak ktoś wpadnie do mnie i przeczyta, to pomyśli, że sie dziecka dorobiłam Ja tak zrozumiałam
Dziś nie pada.... jeszcze nie pada, ale takiego deszczu to od dawna nie było. ...... i długoterminowa zapowiada na razie -2 i ze śniegu sie wycofali....

hihiihi.... to lepsze jest od mojego wybierania jaj z gniazd.....ale swoją drogą Aniu pomyśl - dziecko w późnym wieku bardzo odmładza...

Do dziś pamiętam podróż pociągiem z moją babcią.... do przedziału wszedł jakiś obcy mężczyzna i zapytuje mnie i brata "dokąd to jedziecie z Waszą śliczną mamą?" ..... Babcia cała spąsowiała Było co potem opowiadać w żartach..... ale rzeczywiście wyglądała i nadal wygląda na dużo młodszą niż jest...
Także Aniu nie dziw się ... bo na babcię nie wyglądasz...
Mathildis 01:21, 02 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Kochani, rano u mnie było tak

Czytam.. ale popisze coś jutro..
W necie mnie nabrano, z okazji praima aprylis.., że ..... aż mnie ciary przeszły.... bo był taki widok.. że ja na to nie wpadłam... brawa dla Eli za pomysł dobrego żartu.. wiec pozwalam sobie skopiować pomysł

Nie wierzę... prima aprilis???
Mathildis 01:30, 02 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Kupiłam dziś ciemierniki... po 12,50.. pełne Niestety tylko dwa maja określony kolor.. a reszta to niespodzianki.... ale maja być na stówę pełne... i nie jestem pewna czy idą kwiaty czy nowe liście... W doniczkach litrowych... chyba dobra cena
Fotki słąbe bo przy lampie błyskowej

Że też ja szczęścia nie mam na takie okazje... a może nie wiem że okazja i przechodzę obok...
śliczne mam nadzieję, że będziesz zadowolona
Mathildis 01:34, 02 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Z ciekawości otworzyłam program komputerowy gdzie mam rozrysowaną działkę z domem i rabatami ..... i przeliczyłam szacunkowo ile powierzchni zajmuje u mnie trawnik.. mam około 1200m2 trawnika... czyli 12 arów zajmuje trawnik.. to jest tylko 13,3 raza więcej.. około 700m2 zajmuje dom, parking, dojście do domu, szklarnia. Na nasadzenia (drzewa, rabaty) i kałużę (z częścią wysypaną kamykiem wokół) zostaje się ok 1000m2. Proporcja terenu zielonego do zagospodarowanego wychodzi ładnie..
10 arów nasadzeń i 12 arów trawnika do obrobienia.. .. nawet robiąc byle jak jest co robić.. plan naprawczy musi być..
10 arów to często całą działka z domem, parkingiem i garażem... u mnie na to odpadło 7 arów.. na trawnik i rabaty z drzewami zostaje się 3 ary....
Wracam do planu naprawczego.. bo mam co robić..

u mnie też około 1200 trawnika, kosimy bez kosza... dom, podjazd i garaż 499, a reszta zajmuje 3100.... według Ani obliczeń proporcjonalność trawnika do reszty jest zbyt mała.... ale już nic z tym nie zrobię.... gdzie indziej trawa po prostu nie urośnie