Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

anna_g 09:28, 03 kwi 2014

Anek - wszystko pooglądałam Piękne morelowe tulipki, i kulki - moim zdaniem to nadal się kwalifikuje pod kulki nie ma to tamto... i powiem Ci, że mnie ujęły te czerwone kokardy Jestem bardzo ciekawa tych Twoich poszerzonych rabat w pełnej krasie A bonsaje są bardzo fajne - ten rozłożysty już ma fajne chmurki, absolutnie ich nie wyciepuj. Pozdrowienia na dobry dzionek - u nas słonecznie i ciepło choć deszcz to by się przydał
Mala_Mi 09:28, 03 kwi 2014

Ola - wolny czas trzeba wykorzystać na maksa..

Agnieszka - mi koty takich szkód nie robią, ale u Ani Monte sąsiedzkie koty zrobiły sobie kuwetę w miejscu gdzie rosną piwonie. Niestety to delikatne kwiaty i jak kot pogrzebie by zasypać kupę to i zniszczy kwiaty. Rozumiem złość Ani...bo te piwonie kosztują dużo.. Ja też lubię zwierzęta... w tym i koty, ale jeżeli czyjeś koty są na Twoim utrzymaniu.. to zaczyna denerwować.
A z odkurzaczem to chyba masz rację.. lepiej wydmuchać liście niż wsysać.. na drugi raz zrobię odwrotnie..

Aneta - tulipany się mnożą.... wyrastają cebule przybyszowe, któż też zakwitają. Są tulipany, które nie chcą tego robić.. i jest dziwna zależność.. czym droższa cebula tym mniejsza szansa, że doczekamy się powiększenia stanu.. i mniejsza szansa, że za rok wogle zobaczymy te tulipany. Tak mi padł tulipan Jan Paweł II. Był tylko rok.
To tulipan Maja.. siedzą w koszykach.. bo tak wyczytałam , że trzeba sadzić.. jak sie ma nornice..
Pierwszy rok

I po 2 latach

W koszyku mało miejsca, ciasno, nie nawożone.. i już kolejny rok.. widać że są słabsze i pora na wykopanie.. oczywiście nie wykopałam.. poszły w liście a nie w kwiaty... w tym roku już wykopię..

ana_art 09:35, 03 kwi 2014

wszystkie tulipany masz w koszkach? bo ja sadziłam tylko te pierwsze...
Mala_Mi 09:43, 03 kwi 2014

ana_art napisał(a)
wszystkie tulipany masz w koszkach? bo ja sadziłam tylko te pierwsze...

Tylko te pierwsze były/są w koszykach.. kto by sie z tym bawił.. no i koszyki się fatalnie komponują pomiędzy innymi roślinami I też kosztują..
popcorn 09:52, 03 kwi 2014

Ja mam w koszach, wiem że gorzej, ale inaczej nornice by wszystko przez zimę zjadły zjadły z 50% krokusów sadzonych jesienią (bez koszyczków). A do koszyczków włażą czasem i górą: (
monteverde 09:55, 03 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Aniu Monte - koperkowe są tam teraz dwie... jedną posadziłam w 2012 i miała 1 kwiat, w 2013 były już 3, a w tym będzie 7 Oznaczone czerwoną linią. W zeszłym roku kupiłam drugą.. posadziłam i mi ..zgniła. Myślałam, że już po niej.. ale widzę, że wystartowała i nawet kwiatek będzie. Druga zakreślona na żółto. A swoje czymś zabezpiecz, bo koty Ci wydrapią kwiaty i nic z niej nie będzie. Jakiś koszyk ażurowy nad nią ustaw.. Ja też mam sąsiedzkie koty.. wszelkiej maści i koloru. I już wiem skąd przyłażą.. Na sąsiedniej ulicy mieszka miłośnik kotów.. poustawiał kilkadziesiąt rożnych budek dla kotów.. i tam zimowały. Nie mam nic do kotów, ale w odróżnieniu od psów przejdą każde ogrodzenie... i rabaty to kuweta, oczko i karmniki to rejon polowań..

Piękne masz swojej postawię koszyk przed kotami, ja też mam taka "miłośniczkę" za płotem u niej nocują i jedzą a u mnie maja kuwetę, już jej mówiłam, żeby im kuwetę postawiła u siebie, ale można mówić do mądrego
Kindzia 09:58, 03 kwi 2014

Moje w koszyczkach jeszcze, w tym roku wywalę koszyki, więcej roboty przy sadzeniu. Spróbuję z sadzarką...tak sobie myślę, że szybciej będzie, dziura, cebula i już. Przy koszyczkach trza całe wielkie dziury kopać.
Luki 10:01, 03 kwi 2014

Aniu ja to nie rozumiem gdzie ty widzisz jajca w buksikach bo ja to same kulki elegancko przycięte widze. Poszerzona rabata ma teraz idealne proporcje, róże będzie gdzie podziwiać, bo mnnie nikt do nich nie przekona
Mirka 10:02, 03 kwi 2014

Ania piękne zmiany wprowadziłaś do swojego ogrodu aż miło patrzeć nareszcie mogłam sobie poczytać hihi dzięki i pozdrawiam
Hogata 10:15, 03 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Hogata jest tutaj zobacz http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/przyrzad-do-wyznaczania-rabat-joseph-bentley

Dzięki bardzo

Jak ja patrzyłam...., że nie znalazłam...