Ola - wolny czas trzeba wykorzystać na maksa..
Agnieszka - mi koty takich szkód nie robią, ale u Ani Monte sąsiedzkie koty zrobiły sobie kuwetę w miejscu gdzie rosną piwonie. Niestety to delikatne kwiaty i jak kot pogrzebie by zasypać kupę to i zniszczy kwiaty. Rozumiem złość Ani...bo te piwonie kosztują dużo.. Ja też lubię zwierzęta... w tym i koty, ale jeżeli czyjeś koty są na Twoim utrzymaniu.. to zaczyna denerwować.
A z odkurzaczem to chyba masz rację.. lepiej wydmuchać liście niż wsysać.. na drugi raz zrobię odwrotnie..
Aneta - tulipany się mnożą.... wyrastają cebule przybyszowe, któż też zakwitają. Są tulipany, które nie chcą tego robić.. i jest dziwna zależność.. czym droższa cebula tym mniejsza szansa, że doczekamy się powiększenia stanu.. i mniejsza szansa, że za rok wogle zobaczymy te tulipany. Tak mi padł tulipan Jan Paweł II. Był tylko rok.
To tulipan Maja.. siedzą w koszykach.. bo tak wyczytałam , że trzeba sadzić.. jak sie ma nornice..
Pierwszy rok
I po 2 latach
W koszyku mało miejsca, ciasno, nie nawożone.. i już kolejny rok.. widać że są słabsze i pora na wykopanie.. oczywiście nie wykopałam.. poszły w liście a nie w kwiaty... w tym roku już wykopię..
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.