Aniu, trzeba czasu aby 'spenetrować' Twój ogród. Nad każdą rabatą, każdym nasadzeniem i każdym zakątkiem zatrzymać się by trzeba, poanalizować, a przede wszystkim pozachwycać!
Trzmieliny już kupiłam rok temu wiosną... ale posadziłam razem z bukszpanem w kształcie walca i mi się nie podobało, wiec nie pokazywałam..
To nie inwersa.. to Świerk kaukaski Aureospicata.. kupiłam jako drzewko bożonarodzeniowe 2 lata temu do biura (mały był).. i poszedł do ogrodu.... za kilka lat wyprze z tego miejsca byliny... a na razie ma do towarzystwa żurawki
Macham wszystkim.... i uciekam do spania
Jutro może z lotu ptaka pokaże ogród. i będzie dzień na bieganie u was... w końcu gdzieś te chciejstwa muszę oglądać Szkółki mijam dużym łukiem
Cuning w pąkach i fiołek do towarzystwa.. dobranoc.. kolorowych snów.
Ania, dzieki za poduchy fiołkowe. W skali, obok drzew, widać ich rozmiar.
A za spacer ma szybko też bardzo dziękuję: wspaniały trawnik, ogród zachwyca rożnorodnoscią i cikawymi zaułkami, kamienie i skałki - boskie, wynoszą ogród w górę, w poziomie, tworzą dodatkowy wymiar, zaś strefa praktyczna już kryje w sobie zapowiedź konsumpcyjną
Dałam się skatować, masochistka jakaś jestem, bo mi w czasie tego katowania bardzo przyjemnie było. Po wczorajszym dniu Twój i Bogdzi wątek nadrobić to nie lada sztuka....
Anek czy twoje żółte tulipany double rosną w tym samym mijescu kolejny rok czy świeźo sadzone? Bo moje wykopane i posadzone w nowym miejscu niemal nie zakwitły... Mial być szał ciał pomarańczowo żółty a jest doopa przy kuchni....
Matko i córko!!! Jakie piękne te różowe pełne tulipki z niezapominajkami w donicach...katalogowe zdjęcie masz, na konkurs się nadaje!
Te ostatnie tulipany też piękne, ale tamto zestawienie takie romantyczne