Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 00:21, 15 maj 2014

Irenka, Jagoda, Magda..... i cała reszta (już sie nie cofam kto, ale wszytko czytam).. dobranoc..

Paprotki moje ulubione.... cudne są

A te potwory idą od sąsiadów.. do moich worków z trawą.. 1 dzień i miałam całe stado ślizgaczy.... na rabatach pod płotem posypane niebieskimi suplementami diety, wiec drą przez parking i murek (alpiniści od siedmiu boleści, le dobrze im to idzie).... koszmar.. dlatego nie mogę mieć kompostownika... mam tylko mały, bo pomrowy mnie by zjadły żywcem.. Skąd one wiedzą, że u mnie stoi w workach trawa kilka godzin??? GPS-y maja zamontowane???

Mala_Mi 00:22, 15 maj 2014

monteverde napisał(a)
Aniu a jaki to klonik? już bąbelek ma 4 miesiące faktycznie leci jak z bicza trzasł

klon shirasawanum
monteverde 00:26, 15 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

klon shirasawanum

dziękuję i śpij słodko
grembosia 00:46, 15 maj 2014

Mój wnusio już zaliczył pierwszy basen Po kropelkach jest teraz aniołek...

A jak Twój????

Super, to już 4 miesiące, jak ten czas leci...
Ignasio w zeszłym tygodniu zaliczył pierwszy basen, w tym tygodniu drugi. Ale będziemy miały fajne, zdrowe rybki.
U naszego skończyły się kolki, ale chyba zaczynają wyrzynać się ząbki i znów trochę marudzi. Ale przy tym jest roześmiany od ucha do ucha i taki słodki misio. Wszyscy na jego tle oszaleliśmy, a ja dostałam prawdziwego fioła. Ignaś jest bardzo silny, już siada, i zdrowiutki.

Waszego ciągle podglądam, słodziak niesamowity, i widzę, że babcia też dostała fioła.
Oby się zdrowo chowały nasze skarby!

Wklejam tu, bo pewnie zajrzysz do mnie, jak nasze chłopaki pójdą do przedszkola.
barbara_kraj... 00:49, 15 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

A te potwory idą od sąsiadów.. do moich worków z trawą.. 1 dzień i miałam całe stado ślizgaczy.... na rabatach pod płotem posypane niebieskimi suplementami diety, wiec drą przez parking i murek (alpiniści od siedmiu boleści, le dobrze im to idzie).... koszmar.. dlatego nie mogę mieć kompostownika... mam tylko mały, bo pomrowy mnie by zjadły żywcem.. Skąd one wiedzą, że u mnie stoi w workach trawa kilka godzin??? GPS-y maja zamontowane???

Okropność i obrzydlistwo! Plaga jakaś! Skąd się to wszystko bierze? Pewnie z zagranicy z roślinami przywleczone. Kiedyś tego nie było, a jeśli już to nie w takiej ilości. Naturalnych wrogów brak!
Madziarzeszow 06:28, 15 maj 2014

Na razie malutkie , ale już nie długo potwory z nich urosną , co przez jedną noc zeżrą roślinkę doszczętnie wrrrrrr
zbigniew_gazda 07:43, 15 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

No muszę to zacytować. Cudo jest.
Hogata 07:45, 15 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
[b]

Paprotki moje ulubione.... cudne są

A te paprotki to się rozłażą czy tak w zwartej kupce rosną?

Ślimaki wykasowałam, co by nie kopiować , paskudy jedne...

PS. A z tą latarnią to się uśmiałam u mnie, wieczorkiem odpiszę, bo teraz w pracy jestem
WilczaGora 08:06, 15 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Okropność i obrzydlistwo! Plaga jakaś! Skąd się to wszystko bierze? Pewnie z zagranicy z roślinami przywleczone. Kiedyś tego nie było, a jeśli już to nie w takiej ilości. Naturalnych wrogów brak!

przywiozłam sobie z Anglii kilka pelargonii i petunii do donic przed domem
stały kilka dni bo czasu na wsadzenie brakowało
każdego dnia z donic wychodziły po 1-2 sztuki ...co by mi liście petunii pożreć
to tak dla przykładu, skąd je sobie można wziąć (wrrrrrrr )

macham porannie
Wilczyca
danuta_szwajcer 08:07, 15 maj 2014

Aniu wnusio boski no i ten bezcenny usmiech Sama radosc No i znowu cos wiem wiecej bo nie wiedzialam, ze len tak pieknie kwitnie na niebiesko, ładny kolor. Pospacerowałm po Twoim buszu a takie ogrody lubie najbardziej Pozdrawiam serdczenie no i u nas leje i zimnica okropna brrr