Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Martek 18:06, 15 gru 2012

Ale się letnio zrobio ...

Mam takiego drewnianego,wystruganego krogulca i niby ten pan maluje ptaki w przybliżonych ich wyglądach .Więc nie nie wiem czmeu ten krogulec jest czarny na wirzchu,a brzuszek na niebieski w prążki ...?)))))))
Celina 18:13, 15 gru 2012

No faktycznie dorodna! lilie i liliowce to moje faworyty-razem z różami
Poczatkowo kupowałam po jednej .Teraz, już po ogrodowiskowych fotach i radach wiem,
że "kupą mości panowie"! wtedy jest efekt

Strona Lilypolu na razie nieczynna.
Aniu a jak u nich z cenami. Towar rozumiem też dobry?
Martek 18:16, 15 gru 2012

Ewelinka231281 napisał(a)

Witam!
O stanie wojennym mogę wypowiedzieć się tylko czerpiąc wiadomości z książek lub od rodziców i dziadków, bo mama miała termin rodzenia mnie właśnie na 13.12, jak widać w nicku wcale mi się nie śpieszyło na świat ogarnięty stanem wojennym. Wiem, że 14.12 dziadkowie przewieźli mamę z domu do Ol do znajomych, bo nie wiedziano co będzie i czego się spodziewać, mama nie wspomina teo czasu za dobrze, strach przed rozwiązaniem i strach jakie będzie rozwiązanie sytuacji w Pl.

Pozdrawiam

Mamie współczuć,ale tobie ?Zobacz jaka z ciebie ekstra ogrodniczka !

Martek, nie dodałam, że taty nie było w Pl, jego statek był chyba koło Kanady (wrócił chyba w lutym), więc to pewnie dodatkowo stresowało mamę. Mama zresztą większość czasu była sama i nas wychowywała, bo tata miał czasami rejsy po 6-9 miesięcy, dopiero jak byłyśmy nastolatkami to zaczął normalniej pływać (np.8tyg tam gdzieś w świecie 8tyg w Pl). Z dzieciństwa o dziwo pamiętam tylko tatę, bo jak przyjeżdżał z rejsu to spedzał z nami dużo czasu - ryby, grzyby i wycieczki, a to dzieciak zapamiętuję bardziej, ale mimo wszystko z mamą jestem duuuuuużo bardziej związana. Tata do teraz pływa i nie brakuje mi go wtedy - pewnie się przyzwyczaiłam, a jak mama pojedzie na kilka dni to bardzo tęsknię.

Ot, takie sobotnie zaśmiecanie wątku u Ani, ale trawki widziałam, choć bardziej lilie wśród trawek mi

się spodobały.

Szacunek dla żon marynrzy ...
To bardzo trudne dla obojga,ale kobiety w naszym kraju zawsze musiały wszystko same.
Moj ojciec marynarzem nie był ,ale też zawód taki,że więcej jednak spędzał poza domem .Można się przyzwyczaić.Ale tak non stop pół roku czy 8 m-cy koszmar .
Ewelinko jak rodziłam drugiego syna to mój m spóźniał się na poród byłam zła,że go nie ma jak planowaliśmy .Także rozumiem co mogła twoja mama przeżywać zastanawiając się co się dzieje z mężem i kiedy i czy zdoła wrócić i co z wami będzie ...

Pozdrawiam
Martek 18:18, 15 gru 2012

Anno poezją rzuciłaś widziałam
Lilie piękne masz ,u mnie jakoś ich zaczyna ubywać zamiast przybywać.
W tym roku niektórym zmieniłam miejsce może miały złe ?
an_tre 18:19, 15 gru 2012

Witaj Aniu
Piękne lilie dziś królują u ciebie a metamorfoza rabat interesująca i super pomysł do powielenia może być już od stycznia, trzeba tylko wybrać odpowiedni obiekt
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Martek 18:24, 15 gru 2012

Ta ławka z rabatki to ławka jaskiniowców bardzo lubię takie ławki
Ty to nie masz chyba dużo pracy ...
Ale ładne transformacje - dzięki Aniu cieplej się zrobiło zaraz
Rench 20:14, 15 gru 2012

Fantasryczne masz te fotki z lata, dawaj więcej
A masz lilie pełne ?
Mala_Mi 20:50, 15 gru 2012

Celina napisał(a)

Strona Lilypolu na razie nieczynna.
Aniu a jak u nich z cenami. Towar rozumiem też dobry?

Te białe lilie chyba kupowałam w Benex .. też dobre cebuli maja.
Ceny w Lylipol dobre i oferta też bogata.. dużo cebul to nasz rodzimy chów... zaprawione w górskim klimacie cebule muszą rosnąć
Tak, że lilie głównie kupuję w tych dwóch miejscach.. i na naszym ryneczku..ale te są bez nazwy
Mala_Mi 20:56, 15 gru 2012

Martek, Aniu, Renatko.. dzięki za wizytę.... sporo rośłin mam skatalogowanych.. i jak trzeba t otam szukam nazw jak sie pytacie.. Lilie mam dość dobrze skatalogowane..tyle, że dużo nazw już nie odtworzę.... Jak będziecie miały cierpliwość oglądać to moge powklejać...

Dla Renatki moje pełne..... miałam kupioną jeszcze czerwoną pełną.. ale nie ma jej..padła.. ale to sklep gdzie dużo miałam niespodzianek..

Lilia Orientalna INNOCENT LADY

Lilia Orientalna DISTANT DRUM

Rench 21:00, 15 gru 2012

Przepiękne !
Mam nadzieję że moich nowych nabytków nie zeżrą nornice przez zimę i będą chociaz w przybliżeniu takie ładne