Renata - mam nadzieję, że nie zeżrą.... bo szkoda by było .... jak zjedzą i nie będą wyłazić wiosną to dokup i posadź w koszykach lub starych plastykowych doniczkach, ale dużych bo się rozrastają... ... to naprawdę ładne kwiaty i jak na cebulowe długo kwitną
Joanko - zapach Cię zwabił, duża szansa, bo prawie wszystkie Orientpety pachną obłędnie... niektórzy nie lubią tego zapachu, za intensywny..ale ja lubię zapachy w ogrodzie.... wiem, że w nim jestem.. Jak wiatr zawieje to i z 20 metrów czuć zapach....
Bożenko - są niesamowicie piękne... ale ciekawe jak przezimują... bo z tego co pamiętam, to chyba je sadziłam wiosną... czerwona niestety nie przezimowała... i albo cebula byłą keipska..albo one takei kapryśne, ale jak nie sprawdzę to się nie dowiem.
Madżenko - dosadź koniecznie.. może być gdzieś z tyłu, bo one rosną wysoko, potem jak przekwitną to zasłoni co inne badyle, które możesz skrócić trochę po przekwitnięciu.. one lubią mieć nóżki w cieniu
Agnieszko..... moje orientpety.... najstarsze przetrwały 3 zimy bez zabiegów... po prostu są tylko przysypane korą jak i cała rabata...... jedynie co je niszczy to poskrzypka.. trzeba chodzić i oglądać.. ale ją się łatwo zabiera bo nie ucieka i jest kolorowa wiec łatwo zauważyć... raz się zbierze i mam spokój.... tzn tylko w tym roku miałam poskrzypkę..
Bogdzia - trzymam kciuki za lelije.. i by ich nornice nie zjadły, bo szkoda by było..
Basiu - trudno mówić ile trzymam bo ogród mam młody... ale zdarza się , że przesadzam je w nowe miejsce bo mi nie pasuje.. albo są już za gęsto, albo wykopuję, bo komuś daje cebulki... te zwykłe lilie bardzo szybko się mnożą... mam takie od mamy.... dostałam kilka cebulek, a już mam pół ogrodu w tych liliach..
Ela - dzień pełen wrażeń.... zabrzmiało intrygująco.. lecę sprawdzić co takiego.. ta babska ciekawość jest okropna...
Obejrzałam Maję i podziwiałam Pszczółkę..... bardzo mi się podobało.. i Pszczółka i Pszczelarania....
Miłego dnia

Chociaż u nas leje deszcz... Na drugim foto, różowe lilie wyższe ode menie
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.