Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Joanka 21:30, 15 gru 2012

Zapach lilii mnie tu zwabił
EPODLAS 22:10, 15 gru 2012

asc napisał(a)
Martek, Aniu, Renatko.. dzięki za wizytę.... sporo rośłin mam skatalogowanych.. i jak trzeba t otam szukam nazw jak sie pytacie.. Lilie mam dość dobrze skatalogowane..tyle, że dużo nazw już nie odtworzę.... Jak będziecie miały cierpliwość oglądać to moge powklejać...

Dla Renatki moje pełne..... miałam kupioną jeszcze czerwoną pełną.. ale nie ma jej..padła.. ale to sklep gdzie dużo miałam niespodzianek..

Lilia Orientalna INNOCENT LADY

Lilia Orientalna DISTANT DRUM

Po prostu niewiarygodnie piękne.
Madzenka 22:13, 15 gru 2012

Lilie zachwycające! Będą u mnie dosadzane wiosną!!!
agniecha973 22:14, 15 gru 2012

Ale piękne te orientalne. Wszędzie czytałam, ze kapryszą a tu takie cudne!
Bogdzia 22:23, 15 gru 2012

Cudne te lilie. Na jesieni kilka cebul w lilypolu kupiłam , zobaczymy co z nich będzie jeśli nornice nie zjedzą.Pozdrówka.
barbara_kraj... 22:23, 15 gru 2012

Aniu, jak długo w jednym miejscu trzymasz lilie?
eliza3 22:32, 15 gru 2012

Lilie masz faktycznie imponujące, a o tej porze roku ogląda się je z jeszcze większą przyjemnością. Jutro jeszcze dokładniej obejrzę Twoją rabatę, bo muszę w niej dłużej pobuszować, a dzisiaj dobrej nocy ci życzę, ja też idę spać, bo miałam dzisiaj pracowity i pełen wrażeń dzień.
Mala_Mi 22:44, 15 gru 2012

Jutro udzielę odpowiedzi Buziam i dobranoc ...
barbara_kraj... 23:31, 15 gru 2012

Miłych snów
Mala_Mi 09:21, 16 gru 2012

Renata - mam nadzieję, że nie zeżrą.... bo szkoda by było .... jak zjedzą i nie będą wyłazić wiosną to dokup i posadź w koszykach lub starych plastykowych doniczkach, ale dużych bo się rozrastają... ... to naprawdę ładne kwiaty i jak na cebulowe długo kwitną
Joanko - zapach Cię zwabił, duża szansa, bo prawie wszystkie Orientpety pachną obłędnie... niektórzy nie lubią tego zapachu, za intensywny..ale ja lubię zapachy w ogrodzie.... wiem, że w nim jestem.. Jak wiatr zawieje to i z 20 metrów czuć zapach....
Bożenko - są niesamowicie piękne... ale ciekawe jak przezimują... bo z tego co pamiętam, to chyba je sadziłam wiosną... czerwona niestety nie przezimowała... i albo cebula byłą keipska..albo one takei kapryśne, ale jak nie sprawdzę to się nie dowiem.
Madżenko - dosadź koniecznie.. może być gdzieś z tyłu, bo one rosną wysoko, potem jak przekwitną to zasłoni co inne badyle, które możesz skrócić trochę po przekwitnięciu.. one lubią mieć nóżki w cieniu
Agnieszko..... moje orientpety.... najstarsze przetrwały 3 zimy bez zabiegów... po prostu są tylko przysypane korą jak i cała rabata...... jedynie co je niszczy to poskrzypka.. trzeba chodzić i oglądać.. ale ją się łatwo zabiera bo nie ucieka i jest kolorowa wiec łatwo zauważyć... raz się zbierze i mam spokój.... tzn tylko w tym roku miałam poskrzypkę..
Bogdzia - trzymam kciuki za lelije.. i by ich nornice nie zjadły, bo szkoda by było..
Basiu - trudno mówić ile trzymam bo ogród mam młody... ale zdarza się , że przesadzam je w nowe miejsce bo mi nie pasuje.. albo są już za gęsto, albo wykopuję, bo komuś daje cebulki... te zwykłe lilie bardzo szybko się mnożą... mam takie od mamy.... dostałam kilka cebulek, a już mam pół ogrodu w tych liliach..
Ela - dzień pełen wrażeń.... zabrzmiało intrygująco.. lecę sprawdzić co takiego.. ta babska ciekawość jest okropna...

Obejrzałam Maję i podziwiałam Pszczółkę..... bardzo mi się podobało.. i Pszczółka i Pszczelarania....

Miłego dnia Chociaż u nas leje deszcz... Na drugim foto, różowe lilie wyższe ode menie