Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

paniprzyroda 07:23, 08 cze 2014

Obejrzałam fotki przynajmniej trzy razy, tyle szczęścia na raz, to lubię Tojeść z białymi naparstnicami pasowałaby i u mnie, ale marne szanse, aby ją gdzieś dostać. Trudno, na razie posadzę naparstnice Mam nadzieję, że powtórzą kolor, bo miałam tylko białą.
I nie mów, że nudzisz fotkami, bo ja ani fb, ani pinterestu nie muszę szukać, jak posiedzę u Ciebie
Mala_Mi 09:52, 08 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)

pieronie nie dość, że masz Muminka to jeszcze w raju mieszkasz

Raj trzeba sobie samemu zrobić czyli zapracować... a Muminek..no cóż, to już nie ja nad tym pracowałam
róża Star Profusion

Mala_Mi 10:00, 08 cze 2014

JulkAd napisał(a)

i to zestawienie też mi się podoba i chyba skopiuję czy aby mogiem?

Julka, kopiuj do woli, po to wstawiam, że może i moja radosna twórczość komuś się przyda do czegoś

Jest tam taka ładna piwonia, ale nazwy nie znam.. jest śliczna, nie pokłada się.. o taka, może ktoś pomoże rozszyfrować nazwę.

oraz rozrastający się w tempie ekspres dzwonek skupiony, ale łatwo się usuwa nadwyżki obdarowując chętnych.. , potem jest len i jeżówki... pomarańczowe A przed piwonią rośnie odętka biała. Wokół piwonii posadzone da prymulki na wiosnę i na pewno coś jeszcze ale nie pamiętam.. musiałabym potrzeć na foto.. .

Mala_Mi 10:02, 08 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Aniu napisz proszę jak szybko i jak bardzo rozrasta się tojeść. Finka pisała że jest ekspansywna, dlatego zatsanwaiam się ile sztuk sadzić skoro będzie wielka? Z góry dziekuję za radę i życzę miłego muminkowania

Odpowiedz u Ciebie.. a raczej moje gdybanie

Dzis zakwitł nowy nabytek.. jednym kwiatem, ale dobre i to na początek.. piwonia NEon.. miała być bardziej żarówiasta , a jest bardziej czerwona, ale piękna

Mala_Mi 10:03, 08 cze 2014

mira napisał(a)
Ale super porcja zdjęć jednak najbardziej mnie powaliła informacja że wyszłaś do ogrodu o 4 rano - ufff
ta róża krzak wielki wyjątkowa, Nostalgia też super co od niej chcesz ma sporo pąków no i wogóle łał

Krzew Nostalgii dorodny, ale kwiaty jakieś takie mniejsze.. i gorzej wybarwione

Ten jakoś wygląda, ale dużo jest brzydkich

Mala_Mi 10:05, 08 cze 2014

ana_art napisał(a)
naoglądałam się cudnistych zdjęć i tak sobie myślę co miałam napisać, bo co chwila myślałam by o coś spytać
co to za jasno różowa róża ta z dzwonkami, Poraził mnie widok grahama, mam i se myślę nie urośnie u mnie taka... naparstnice obiekt westchnień... a i gdzie kupiłaś białe pełne jeżówki

Jeżówki u mojego Pana Bylinowego po 11 zł... szkoda, że nie dogadałyśmy sie bo bym Ci przywiozła do Bogdzi

Graham z powodu braku zim dorodny... potffór.. nie ma czasu na podpory i znó mi leży odłogiem na tarasie i trawniku.. trza znów na sznurek i do podpory pergoli uwiązać.

Mala_Mi 10:07, 08 cze 2014

Zielona napisał(a)
Aniu... Twój ogród jest dowodem na to, że "busz" jest najpiękniejszy... Nie umiem wybrać najładniejszych fotek. Wszystko jest zachwycające. Ile kosztują bilety na zwiedzanie Twojego ogrodu?

Partia Zielonych ma wejściówkę gratis....
Dziś gorąco, upał, ptaki szaleją w wodzie... aż miło popatrzeć..

I znalazłam Inkarwillę posadzona z kłączy Biedronkowych 2 lata temu.... przekopane to było..ale zakwitło..

polinka 10:07, 08 cze 2014

Aniu witam się u Ciebie, bo tylko cichutko oglądałam i podziwiałam Twój ogród i aż wstyd, że jeszcze się nie odezwałam
Powiedz mi co Ty dajesz swojej lawendzie, że ona taka gigantyczna? Moja zeszłoroczna jakaś taka mizerna W tamtym roku pięknie się rozrastała i kwitła, teraz jakoś straciła wigor do życia, tzn. rośnie ale kwiatków mniej i jakieś lichsze.
Pozdrawiam z Doliny Baryczy
Mala_Mi 10:09, 08 cze 2014

Wszystkim zaglądajacym życze miłej niedzieli, dziekuję, że zaglądacie i nawet się Wam podoba Z braku czasu każdemu z osobna nie dziękuję .. i by nie produkować stronek, bo i tak ich wczoraj namłóciłam.. a teraz zbieram sie z wizytacja do ...........o tym wieczorkiem

I dzisiejsze róże..
Mala_Mi 10:13, 08 cze 2014

polinka napisał(a)
Aniu witam się u Ciebie, bo tylko cichutko oglądałam i podziwiałam Twój ogród i aż wstyd, że jeszcze się nie odezwałam
Powiedz mi co Ty dajesz swojej lawendzie, że ona taka gigantyczna? Moja zeszłoroczna jakaś taka mizerna W tamtym roku pięknie się rozrastała i kwitła, teraz jakoś straciła wigor do życia, tzn. rośnie ale kwiatków mniej i jakieś lichsze.
Pozdrawiam z Doliny Baryczy

Lawendzie nie daję nic. Kompletnie nic... rośnie na gruzie , kamieniach, z odrobina mojej gliny,, dosypię czasami skorupek zmielonych po jajkach. I gdzie ma gorsze warunki jest ładniejsza (na skalniaku, 0,8m nad ziemią i nigdy nie podlewam), a gdzie lepsze jest dużo gorsza.. I różnica jest w objętości 5 razy..a może więcej.. Wydaje mi sie , że lawenda to taka pionierska roślina, której szkodzi woda i żyzna gleba.

Sorki, że tak krótko ale musze uciekać.. bo jestem umówiona ..