dobre, a niby ma mieć 1 m wysokości, wiem, ze Mała jesteś, ale chyba nie aż tak moja to póki co nie ma nawet 40 cm, pierwszy kwiatek miała na 15 cm ..... taka dorodna ta sadzonka w donicy za 40 dychy
Ania, ja je przesadzam cały czas. Przenoszę rośliny z jednej działki na drugą. Przesadziłam już 6 róż i wszystkie żyją i nawet zawiązują pąki kwiatowe. Kup sobie w ogrodniczym rosahumus ( super buduje system korzeniowy. Ja wykopuje dół, wkładam korzenie, obsypuję delikatnie ziemią i dobrze podlewam tylko rosahumusem a potem dosypuję resztę ziemi i już. Podlewam wodą dopiero jak jest potrzeba. Życzę owocnego przesadzania. Aha, te przesadzone przycinam i korzenie też, żeby szybko wytworzyły włosowate.
Jest tylko jeden problem, nie przesadzałam takich dużych
Ja przesadzałam Chopina z rajskiego tutaj pod koniec lipca to wszystko musiałam przyciąć od góry i korzenie też, przeżył i kwitnie a stary krzew, mam jeszcze dwa młode
Aniu nie wyrzucaj róż, one raz kapryszą a raz mile zaskoczą.
Moje też w tym roku gubią liście i mają czarną plamistość, ale mam nadzieję, że wyjdą z tego, trzeba podsypać jesienny nawóz na wzmocnienie. Pozdrawiam.