Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 01:23, 20 sie 2014

Grembosiu.. trawy po zimie też nie zawsze piękne są ... Jałowiec brązowieje tam gdzie nie dochodzi słoneczko.. u sąsiadki od 8 lat się trzyma dobrze.. szkoda, że nie zrobiłam frontu.. jest piękny.. co prawda ja wolę kwiatki, ale mi się bardzo podoba. Ja to nazywam fajny ogród dla zapracowanych.. zawsze ładny I pomyśleć że keidyś taki mi się podobał najbardziej.. może dlatego mi się podoba.. bo o takim marzyłam

brr uciekam.... a do owoców są smoczki z siatki.. wrzuca sie tam owoce, warzywa i maluch sobie z tego je i się nei zakrztusi

Edit.. jak nasz będzie miał 2 zęby to paluchów do buzi nie wsadzę... bo mi je odgryzie... taki łobuz.... ma figliki w oczach.. psotnik będzie... ograniczone zaufanie musi być
Sebek 07:42, 20 sie 2014

Sąsiadka ma piękny ogród, ma od kogo brać przykład
agata19762 08:30, 20 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Dla Grębosi.. od sąsiadki... pozwoliła upublicznić Jak fajnie może wyglądać jałowiec z kulkami bukszpanowymi.... mi się podoba i mało roboty... i cały rok tak samo... i o to chodzi na froncie... Fotki nie oddają uroku bo robione wieczorkiem i telefonem.. ale naprawdę wygląda super... i sadzone było malutkie 3-4 lata temu. Błyskawicznie urosło.

Ania pięknie mam ta Twoja sąsiadka
właśnie te jałowce polecałam Grembosi ...
gdzieś widziałam podobne zestawienia,
sama sadziłam je też u siebie

fajna ta szkółka z różami, sprawdziłam ofertę ...
miłego dnia
Kasik 08:51, 20 sie 2014

Ania- u Ciebie nie wiem co lepsze- oglądać roślinki, czy czytać to, co piszesz. Uśmiałam się jak zwykle- tym razem z tej róży- co po nocy i zapita....
U Ciebie-życiowo i normalnie(już pytałam) jak to robisz? Ale nie odpowiadaj, bo wiem, że nie sztukujesz, a Twój sposób bycia jest rozbrajający.
Ogród po przejściach nadal zachwyca,i pokazuje co dnia piękne obrazki, a róże- to kapryśne kwiaty i mnie również drażni ich wygląd w końcówce sezonu. Dziś krzaki już nie są tak ładne, liście zaczynają chorować..., ale jakoś nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.

Mam jedną różę- NN, którą zostawił poprzedni właściciel. Stoi sobie na skarpie, nigdy nie pryskana, a rośnie taka zdrowa i wielka już trzeci sezon. Muszę ja ciąć prawie do ziemi, a i tak jest ogromna. Przeciwstawiła się wszystkim poradom ogrodniczym i żyje swoim życiem. , pozwalając nam się sobą zachwycać.

pozdrowienia przesyłam

Pszczelarnia 15:00, 20 sie 2014

Róże przesadzać lepiej na jesieni. Jak będziesz wywalać R. de Rhest - zabieram. Nie dam jej sponiewierać.

Ogród sąsiadki b. mi się podoba - pięknie odpowiada potrzebom właścicieli i jest kolorystycznie bardzo udany. Widziałam na żywo.
Milka 15:15, 20 sie 2014

Dziś przyszły róże dla sąsiadki i dla mnie... pierwszy raz zamawiałam w Rosa Ćwik... zapakowane tak, że najgłupszy dostawca nie był w stanie zniszczyć.. wszytko całe.. a Pomponella w pąkach Wrzucam foto, bo ostatnio dziewczyny boksowały się z połamanymi różami..

Po rozczarowaniu w Rosarium, u nich kupuję i ze wszystkich byłam i jestem zadowolona....sąsiadki ogród piękny, kusi, aby wszystko wywalić i taki bezobsługowy sobie zrobić
te żółte jałowce mam koło domu, na gruzowej rabacie, lubię je za żywotność i kolor, a berberys, to wiesz, że u mnie wszędzie
Milka 15:20, 20 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

To Graham Thomas... krzew rozlazły.. do pierwszego tłoczenia trzeba podpierać, bo leży na ziemi pod ciężarem kwiatów.. od strony północnej troche dostał liści z plamistościa, ale sam krzew jeszcze jakoś wygląda... tylko dlaczego zasłania mi z tarasu widok na ogród????
Przesadzać róże lepiej wiosną czy jesienią????

On u mnie od 97, mam ich 4, nie mam żadnych problemów i chorób, moim zdaniem inaczej musisz go ciąć i prowadzić...we wrześniu, tak końcem bym zmieniła miejsce, wiosną juz będzie lepszy; przerowadzałam rożę wielką, starą w upały, podlewałam i żyje, kto wie, może i kwiaty znowu da
Anita1978 19:04, 20 sie 2014

A ja może na jesień zamówie w szkółce rozaria.pl
Ktoś kupował? Ceny mają fajne, nie wiem jak krzaki.....
Mala_Mi 21:43, 20 sie 2014

Anita1978 napisał(a)
A ja może na jesień zamówie w szkółce rozaria.pl
Ktoś kupował? Ceny mają fajne, nie wiem jak krzaki.....

Zamawialam...jest ok.min. .cover od nich.
Kasik 21:50, 20 sie 2014

Aniu- mam pytanie. Czy tawułki mogą rosnąć na słonecznej rabacie?