Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

EPODLAS 18:11, 03 lut 2013

Aniu naprawdę ładna twoja gęsiówka. Ja też wolę kwiaty niskie, nie pokładają się. U mnie w zeszłym roku nawet liatria się położyła, a przecież ma sztywne łodygi. Ale z tyłu rabaty potrzebne są wyższe byliny. Wszystko dobrze dopóki nie spadnie ulewny deszcz.
grupa_trzyma... 18:15, 03 lut 2013

Witaj, Aniu. U mnie swego czasu pierwsze "gupie cebulowe" zaczęły wschodzić. Spanikowałam. Ale się uspokoiły i teraz siedzą cicho. Wydawało mi się, że coś za cicho z kolei...i zaczęłam gmerać, gdzie one są. Nie dogodzisz "gupiemu ogrodnikowi". Dziś było słonecznie, ale bardzo zimno. Dałam im spokój. Niech sobie wychodzą, kiedy chcą. A ja, żeby zająć czymś ręce, wzięłam się za wysiewanie nasion. Powoli będę wysiewała paprykę. Zaczęłam od ostrej pepperoncino.
Pozdrawiam!

A gęsiówka, to to zielone z białym? Ładne!
KasiaWB 18:32, 03 lut 2013

Roślinki też już się nie mogą doczekać wiosny wcale się nie dziwię )
Gęsiówka prezentuje się bardzo fajnie, dopisuję do listy roślin wartych uwagi
Pozdrawiam
hanka_andrus 19:15, 03 lut 2013

Moje roślinki,na wydmuchowie jeszcze śpią.Mogę spokojnie czekać na bardziej sprzyjającą aurę.Jedyne co zauważyłam...natychmiastowa potrzebę dokarmienia Rh Widzę nerwy jasne na liściach.Całe szczęście,że tylko na jednym.....ha,ha, a mam ich zaledwie 4... to w sumie 25 % głodnych......
Pozdrawiam cieplutko!

grupa_trzyma... 19:18, 03 lut 2013

Jak wygląda głodny Rh. Haniu! Ratunku! Wiem, kiedy moje dzieci są głodne, ale Rh????
mira 19:26, 03 lut 2013

Gabriela napisał(a)
Ania, widziałam u Miry, że chcesz niskie aksamitki. Kup nasiona odmiany "Lulu", tworzy kulki i ma drobne, pojedyncze żółte kwiatuszki, jest śliczna, znowu po paru latach ją posieję na żółtą rabatę. Polecam, ja też nie lubię tych dużych i wysokich.

ja mam nadzieję na niskie aksamitki - zobaczymy

a te lulu kiedyś miałam i były rewelacyjne - robią się takie krzaczkowe z masą kwiatków i widziłam jest duży wybór w sklepach

a moje cebulkowe też już na wierzchu i jestem zaniepokojona - śniegu trza na gwałt bo ma być zimno

Ania a chwasty tez Ci urosły - bo u mnie pod śniegiem rosły
hanka_andrus 19:33, 03 lut 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Jak wygląda głodny Rh. Haniu! Ratunku! Wiem, kiedy moje dzieci są głodne, ale Rh????

No nie miałam aparatu ze sobą.Ale ma jasne seledynowe liście i wyraźnie zielony nerw na nim.Muszę Bożenki się poradzić.

Wypłukało mu chyba wszystkie zapasy.U mnie piaseczek,to przelatuje szybko....
Mala_Mi 20:18, 03 lut 2013

baraga1904 napisał(a)
...melduję się, oglądam i pozdrawiam

U Cęę też byłam, tylko świniowata jestem weszłam i wyszłam bez słowa
boguslawa_ma... 20:22, 03 lut 2013

Witam Aniu wieczorkiem
podglądam bo u was się dzieje, a u mnie nuda
monteverde 20:26, 03 lut 2013

Aniu z kalendarza Joli to lilia zwana leśną, niby rośnie zimą ale nie u nas http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Veltheimia_bracteata_in_Les_liliacees.jpg