Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Zeta 08:32, 06 mar 2013

No to na wiosnę będzie się u ciebie działo krokusowo ...pozdrawiam
Magda70 09:51, 06 mar 2013

No Anka bez przesadyzmu...nie przywykłam u Ciebie do tego abym miała 2 strony tylko do nadrobienia...i nie wiem już czy się cieszyć czy nie...
No ale u nas dalej piękna słoneczna pogoda...to już 4 dzień z rzędu
Ale znając życie jak ja w sobotę będę chciała do ogrodu skoczyć to ją szlag trafi....
beta 10:00, 06 mar 2013

Macham słonecznie

przepis Aniu dla Ciebie mam, bo ponoć gotować się uczysz (choć nie wierzę że nie umiesz), ale powiedzmy, że się nabrałam i przepis podsyłam...bardzo prosty....opis może przydługi, ale chciałam dokładnie....

buziaki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2943-pomysl-naobiad?page=1#post_1

p.s jak patrze na tego Twojego awatara to taki niepokój mnie ogarnia....boję się że odlecisz
Mala_Mi 11:11, 06 mar 2013

Marzena, Renata, Kasiu, Zeta, Magda, Beata -

Beta - przepsi skopiowany, bardo mi się podoba..zwłaszcza zapis..gotowe zupki Knorr.... To naprawdę coś dla mnie.... mam piekiełko, wiec pierwszy test zrobi Mama.... bo ma zamiar przyjechać

Nie mam czasu, wiec szybciutko sprawozdanie z ogrodu, bo obchód zrobiłam.
Też zauważyłam, że większosć hortensji ogrodowych nie przemarzła Robią mi nazłość, bo liczyłam, że je wyrzucę, a tu będzie żal.. ale jeszcze pogoda nie powiedziała ostatniego słowa...
Kałuża dalej zamarznięta.... koszmar..
Z krokusami pomyliłam się o dzień, gdyby w nocy nie było tak długo ujemnych temperatur..to moje wróżenie na pierwsze krokusy byłoby trafione.... dziś pierwsza noc bez minusa... a od jutra deszcz zapowiadają.. wiec na weekend będzie brrr
Moje prawdziwe krokusy z 06.03.2013

A tu w trawniku i na rabacie

I czaruś.. jeszcze czaruś...za rok będzie Cezary

Mala_Mi 11:17, 06 mar 2013

I takie tam...
To wczoraj cięłam.... jeszcze dużo się zostało Czyli mój wsiowy ogród... M sie pyta czy czegos nie zdepczę jak tak chodzę. i wycinam. Niestety wydeptuje Inaczej się nie da.... ale to byliny ... odzyją z tego co pod ziemią.. dlatego tu ważne jest wycięcie jak najwcześniej.. bo potem się już nie da.. to rabaty w które się potem wogle nie wchodzi.. boję sie tylko czy po ciemku nie wydeptałam cebulek bo nie widziałam już po czym chodzę o zmroku..

Katalpa mnie zawsze zachwyca..356 dni w roku

Alfred pąki kwiatowe ma dość miękkie, boję sie czy ten lód jednak go nie załatwił..

Wszystkie róże zieloniutkie.. Kindzia , te róże sadziłam jako malutkie sadzonki w zeszłym roku, teraz większe ode mnie, bo to róze parkowe.... i patrz jakie gęste

Bodziszek splenders na skalniaku padł... zgnił, było za mokro ..szkoda.. posadzę inny ...
ka1sia 11:22, 06 mar 2013

Ten czaruś to dopiero czaruje, a jak pachnie!!! .... aż w Kielcach poczułam dzisiaj mam wolne, więc wreszcie mam czas, żeby Was odwiedzic i pozdrowionka cieplutkie zostawić Piękna wiosna, Aniu u Ciebie, u mnie jeszcze badzo dużo śniegu leży w ogrodzie Ale to dopiero początek marca, nadrobi wiosna i u mnie, tak jak ja nadrabiam zaległości na forum Miłego dnia!
Milka 11:30, 06 mar 2013

Widzę, ze podobne prace robimy, obie tniemy ile wlezie!
póki co, nic nie zdeptałam róże i u mnie zdrowe i piękne, czekam na moment ciepły, przenoszę w inne miejsce hortensje ogrodowe, to się nie sprawdza, chociaż sadzone niby wg upodobania
miłego dzionka
Basia_1987 11:46, 06 mar 2013

U Ciebie już krokusy a u mnie ledwo łebki im widać a co tak cięłaś we wsiowym róże?Jak parze na Twój wsiowy to tak wygląda ja mój też tak na razie pusto a potem jak buchnie .... To będzie busz
KasiaBialofi... 11:49, 06 mar 2013

Ja na oczar miałam kiedyś ochotę ale kolor kwiatów go zdyskwalifikował
Kindzia 12:13, 06 mar 2013

Faktycznie kilometry urosły te róże. Zamówię u nich te odmiany, które Ania od róż mi napisała, widać że warto.

Bardzo sobie życzę takiego podejścia do padniętych roślin...chociaż już lepiej z tym u mnie. Chyba to z czasem przychodzi

Do swoich hr ogrodowych jeszcze nie zaglądałam, nie odchylałam kapturów jeszcze. Ale wielką nadzieję mam na krzaki obsypane kwieciem. Byle maj był przychylny roślinkom...
Teraz jeszcze nie będę ściągać kapturów, magnolia też u mnie w worze siedzi (też mam żółtą, póki się da, będę wór zakładać).
Koło mojej pracy rośnie hr ogrodowa, niczym nie przykrywana, widać na gałązkach, że puszcza. Ale ona blisko budynku rośnie, w zaciszu. U mnie wygwizdów. Ale jak z zeszłej zimy kwiat się urodził, to z tej dopiero...

Pąków rh nie macałam, nie wiem nawet...