Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Mariusz 20:13, 29 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Cztery rabaty to nie byle co , napracowałeś sie , jeszcze do tego oczka i walka z kretem , trudno się dziwic ze długo Cię nie było. Z tych zdjec wynika ze masz nierówny teren , pochyłości różne , to musi fajnie wygladac. Pozdrawiam.

Eee ... tam, ogród to nie powód mojej małej frekwencji na forum, wręcz przeciwnie - brak czasu na ogród, to jest powód (jak się niewiele robi w ogrodzie, to i co pokazać.)
Bogdziu, teren był już nieco pofałdowany, ale ja mu jeszcze pomogłem, nie lubię równości, za każdą góreczką coś tam się odkrywa A tutaj grupa żurawek na skarpce. Wszystko co pokazuje to sierpniowe i wrześniowe nasadzenia.

Mariusz 20:32, 29 paź 2013

Zagościł też Acanthus 'Whitewater' oraz 25 nowych odmian żurawek.

Jest trzy wąskie przejścia, swoją rolę odegrają gdy ogród stanie się starszy wiekiem - furtka w następne nieznane miejsce.

Ivory Tower

elzbieta_g 21:06, 29 paź 2013

Witam i podziwiambędę podglądać z ukrycia i czasem jawnie
Bogdzia 17:52, 30 paź 2013

Mariusz napisał(a)

Eee ... tam, ogród to nie powód mojej małej frekwencji na forum, wręcz przeciwnie - brak czasu na ogród, to jest powód (jak się niewiele robi w ogrodzie, to i co pokazać.)
Bogdziu, teren był już nieco pofałdowany, ale ja mu jeszcze pomogłem, nie lubię równości, za każdą góreczką coś tam się odkrywa A tutaj grupa żurawek na skarpce. Wszystko co pokazuje to sierpniowe i wrześniowe nasadzenia.

Mnie tez bardzo sie podoba pofalowany teren ale niestety mój jest płaski jak naleśnik.Spore te rabatki porobiłeś , nieźle sie napracowałeś. Pozdrawiam.
Pszczelarnia 19:33, 30 paź 2013

Mariusz napisał(a)
W tej części jest 4 rabaty, trzy już szczelnie obsadzone. Są tutaj sadźce, rudbekie, jeżówki, żeleźniaki, krwawniki, żurawki, trawy, ligularie, cisy ...

Powstała też rabata różana oraz pod samym domem trawiasto-akantowo-marcinkowa

Mariusz, mam wrażenie, że czytam o swoim ogrodzie ..... . W nasadzeniach (poza akantami) i sposobach "gospodarowania" na kawałku tej planety. "Rydel wbity, znaczy się piję kawę jest lipiec" (świetnie)!
zawitka 08:11, 02 lis 2013

OOOO OOOo piękne rabaty i kanciki fajnie będze wiosną Pozdrawiam A jaka piękan jesień :
Mariusz 15:20, 02 lis 2013

Ciemierników szkoda, bo nie pora na przesadzanie, a i nie przepadają za nim, ale nie miałem wyjścia, koparka je zniszczy.

Po przemyśleniu posadziłem je w cieniu, w miejsce utrzymujące wilgoć, tutaj zostaną już na zawsze. Będą tutaj również kopytniki i bergenie, na ogrodzenie i drzewa pójdzie bluszcz.
Mam jeszcze laurowiśnię, dwa ostrokrzewy oraz dwa wawrzynki, czy będą pasowały z roślinami które wymieniłem?
Ciemierniki, na pewno swoje odchorują, no cóż, czasem nie ma wyboru.

Mala_Mi 16:03, 02 lis 2013

Mariusz... biję pokłony dla roboty która odwaliłeś... musiałam kilka razy sie cofać ,aby ustalić czy aby na pewno widzę to, co widziałam na początku lata..

Dla mnie bomba i rewelacja Podoba mi sie

To jest to co tygryski lubią najbardziej

O ciemierniki się nie martw.. przesadzałam.. i czasami po przesadzeniu lepiej rosły niż przed Z dużą bryła je wziąłeś.. Te poletko ciemiernikowe wygląda bosko
Kondzio 16:24, 02 lis 2013

Mariusz widzę duże zmiany gratuluje ciemierniki się zabiorą też przesadzałem też i nic im nie było
Bogdzia 19:35, 02 lis 2013

Ja też myslę ze nic im nie bedzie bo widac ze z dużą bryła ziemi przesadzałeś. Pozdrawiam serdecznie.