Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

bociek 18:05, 03 mar 2013

Widzialam, widzialam Ale fajnie
Mala_Mi 18:20, 03 mar 2013

Miskanty i rozplenice ruszają u mnie gdzieś dopiero po połowie kwietnia.. traw nigdy nie tniesz równo z ziemią tylko 10 cm wyżej.. ja też staram się trawy trzymać jak najdłużej, by nie było pusto
Trawy teraz się trzymają, a jak słońce przyświeci to zaczynają się kruszyć.. i śmiecą, są brzydkie, wiec szybciej sama podejmiesz decyzję o przycięciu niż ruszą..... Obserwuj kiedy u ciebie ruszają i przytniesz wyżej.. jak zetniesz 3 źdźbła to nic się nie stanie
gierczusia 19:29, 03 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Jeśli chodzi o opryski to mam wątpliwości odnosnie promolanu... W ubiegłym roku nim pryskałam a i tak pelno tego dziadostwa miałam. Zatem będę robić po swojemy jak od lat. Najpierw na choroby grzybowe a potem kupie Karate lub Decis i gdy już będzie cieplej oprysk na robale. Czeka mnie jeszcze podlewanie opuchlaków...

Ale każdy ma inne problemy w ogrodzie. U mnie z powodu podmokłego terenu i cięzkiej gleby panują choroby grzybowe dlatego przed wegetacją musze opryskać róźe i magnolie oraz wszystkie bukszpany.

Jesli ktos nie ma takich problemów i róz to pewnie lepiej pryskać promolanem

Ja teź mam glinę i choroby grzybowe , więc zrobię tak jak i Ty , skoro to sprawdzony sposób..
alinak 19:35, 03 mar 2013

ja też nie mam dobrych wyników pramolanem . u mnie najbardziej chodzi o ochojnika na świerku zwyczajnym i przędziorka na conikach . i tak się dziadostwo rozmnożyło i trzeba było pryskać .
ewa004 19:58, 03 mar 2013

Marzenko i Ciebie wypatrzyłam TV
Juzia 19:59, 03 mar 2013

Marzenko wyczytałam u Bocia, że Tytus sobie podjada...wiesz co Kup mu żwacze wołowe, albo przysmaki z dodatkiem żołądków...ponoć te smrody na to pomagają
baraga1904 20:02, 03 mar 2013

....byłam na imprezie rodzinnej dzisiaj... wszyscy moje koleżanki z Ogrodowiska widzieli w Mai - bo zawsze o Was opowiadam i o Waszych ogrodach....i rozpoznali..... super. dziewczyny.....
aga_k 20:16, 03 mar 2013

Juzia_G napisał(a)
Marzenko wyczytałam u Bocia, że Tytus sobie podjada...wiesz co Kup mu żwacze wołowe, albo przysmaki z dodatkiem żołądków...ponoć te smrody na to pomagają

z tymi żwaczami to trzeba uważać bo, psy po nich często mają biegunkę, a pierdzą na potęgę najczęściej przyczyną zjadania odchodów innych zwierząt jest niedobór mikroelementów
Milka 20:17, 03 mar 2013

I ja nas w końcu widziałam
Madzenka 20:40, 03 mar 2013

asc napisał(a)
Miskanty i rozplenice ruszają u mnie gdzieś dopiero po połowie kwietnia.. traw nigdy nie tniesz równo z ziemią tylko 10 cm wyżej.. ja też staram się trawy trzymać jak najdłużej, by nie było pusto
Trawy teraz się trzymają, a jak słońce przyświeci to zaczynają się kruszyć.. i śmiecą, są brzydkie, wiec szybciej sama podejmiesz decyzję o przycięciu niż ruszą..... Obserwuj kiedy u ciebie ruszają i przytniesz wyżej.. jak zetniesz 3 źdźbła to nic się nie stanie

Ja po widokach Twojego ogrodu wiosną 2012 żałowałam że scięłam moje trawy... Dzięki za porady. Nie wiem czy długo z nimi wytrzymam, na razie są związane więc niewiele śmiecą,