Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród ogrodniczki

Ogród ogrodniczki

anna_g 08:28, 11 kwi 2013

Basiu - przybiegłam do Ciebie z rewizytką na razie udało mi sie przejśc 8 stron... niewiele bo jakoś nie potrafię tylko obrazków oglądać i czytam praktycznie wszystko, bo to ciekawe bardzo... Jestem bardzo ciekawa co zadecydowałaś w sprawie rabaty z magnolią... doczytam jak tylko się znajdzie czas Mnie się ciągle marzy magnolia - nie mam i na razie nie kupię ale kwitnące wiosną magnolie to widok który chwyta mnie za serducho Kiedyś będzie u mnie jak znajdę na nią dobre miejsce tak by nie musieć jej przesadzać, bo ponoć tego nie lubi Mam nasiona magnolii parasolowatej - na razie w lodówce - spróbuję wysiać, a nuż...
Na dzisiaj pozdrawiam serdecznie - będę zaglądać. Masz urokliwe miejsca - te schodki nad potoczkiem i nie tylko, ale o tym kiedy indziej bo muszę zmykać do pracy.
Tulipanka zostawiam na dobry dzień

BarbaraM 08:32, 11 kwi 2013

Witaj,Aniu.
Również pozdrawiam w nowym dzionku.
W sprawie magnolii zdradzę że postanowiłam posadzić żywopłot z cisa i wstawię chyba miłorząb "Mariken".
A jeszcze i to że w zeszłym roku kupiłam jeszcze jedną magnolię - tym razem "Susan" i posadziłam na skarpie.
Na razie malizna więc niewiele widać.

Za to widać już że coś się jednak dzieje.
Oto moje czosnki ozdobne już główki wychylają.

Basia_1987 12:10, 11 kwi 2013

Ale masz dorodne lawendy,przechowywałaś je przez zimę czy kupiłaś w tym roku ?
BarbaraM 12:15, 11 kwi 2013

Lawendy mam z poprzedniego roku.
Stały zimą w piwnicy.
Pisałam o nich dość szczegółowo kilka stron wstecz.
eliza3 17:08, 11 kwi 2013

Czosnki wykluwają się spod śniegu, który topi się w oczach, niedługo zostanie po nim tylko wspomnienie... i dobrze... na razie wystarczy
gierczusia 08:37, 12 kwi 2013

Witaj Basiu u Ciebie .. Wydaje mi się ,że już u Ciebie byłam ,ale nie pamiętam czy się oficjalnie witałam , więc na wszelaki wypadek przywitać się raz jeszcze .. Powiem Ci ,że piękne są te dojrzałe ogrody .. To zupełnie inna bajka niż takie młode , jak moj na przykład .. Może moje prawnuki będą się cieszyły dojrzałym ogrodem .

Dzięki za szkolenie w sprawie cięcia a ścieki drewniane są the best .. Buziaki zasyłam
Urszulla 23:15, 12 kwi 2013

Wiosna !
akanta 20:17, 13 kwi 2013

BarbaraM napisał(a)
Witaj,Aniu.
Również pozdrawiam w nowym dzionku.
W sprawie magnolii zdradzę że postanowiłam posadzić żywopłot z cisa i wstawię chyba miłorząb "Mariken".
A jeszcze i to że w zeszłym roku kupiłam jeszcze jedną magnolię - tym razem "Susan" i posadziłam na skarpie.
Na razie malizna więc niewiele widać.

Za to widać już że coś się jednak dzieje.
Oto moje czosnki ozdobne już główki wychylają.

A ja mam jeszcze więcej śniegu na rabatach ale po dzisiejszym deszczu to może do jutra już go nie będzie.Jeszcze trudno cokolwiek robić ale przyszły tydzień zapowiada się bardzo pracowity.Może coś w końcu zakwitnie poza przebiśniegami.Pozdrawiam ...i dużo sił z wiosną życzę !
magdziam 17:12, 14 kwi 2013

Witam wiosennie
Urszulla 19:44, 14 kwi 2013

Basiu pozdrawiam, nie mam wiosennych kwiatków ale za tu coś takiego