Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

Linka 06:13, 06 cze 2011

A dziękujemy bardzo Oby był miły i może jakiś deszczyk się pojawi .
Pozdrawiam
isia33 07:08, 06 cze 2011

Aniu, pisałaś gdzieś, że kupowałaś rośliny u gladi20. Jesteś zadowolona z tego zakupu? Jak duże były te rośliny i czy były dobrze zapakowane? Planuję kupić tam takie miniaturowe hortensje i coś tam jeszcze, tylko nie wiem czy warto.
To jest ta hortensja, mam jednak wrażenie, że niedawno była trochę tańsza.

http://allegro.pl/miniaturowa-hortensja-bombshell-absolutna-nowosc-i1635252857.html
zbigniew_gazda 07:10, 06 cze 2011

Dzięki Aniu. Zapowiada się niestety kolejna "patelnia".
KasiaWB 10:06, 06 cze 2011

Dziękujemy Tobie również miłego i mokrego bardzo ładna kompozycja
bogumila 10:18, 06 cze 2011

Aniu, ten czosnek ma w ziemi cebulkę czy kłącze? Rozejrzę się po lesie.
monteverde 11:32, 06 cze 2011

Isia ona ma wszystko w takich cenach, ale te jej w większości hortensje kwitną na pędach zeszłorocznych więc dodatkowa robota z zabezpieczaniem na zimę, no i oczywiście ich kolor ile zakwasisz tyle masz,rośliny były dobrze zapakowane, gladi to właśnie Twój garden park

Chyba cebulka Bogusiu, jak dobrze pamiętam, jeden po zaniknięciu będę przesadzała, to powiem, bo one zanikają, aż do następnej wiosny, także dobrze jest mieć zaznaczone miejsce.

Wszystkim , którzy czekają na deszcz upragniony modlić się jak rolnicy to do Izydora , a pozostali do Matki Boskiej, może w końcu nasze prośby zostaną wysłuchane, bo inaczej nie będzie dobrze)
hanka_andrus 11:53, 06 cze 2011

Kiedy rolnik siano kosi,lada baba deszcz uprosi!

Panbuczek wysłał Świętego Piotra na ziemię,aby obacył gdzie desc je potrzebny:Idź Pietrze i zapamiętaj ,tam gdzie proszą,polewaj!
A że święty juz głuchawy był,ułyszał,że ma patrzeć gdzie koszą.A dźwięk klepania kosy pamiętał z dzieciństwa.
To chodzi Piotr po bożym świecie,i jak słyszy ,że kosy klepią,to chmury przywołuje i ........leje!
Stąd przysłowie ,że nie tam pada gdzie proszą,ale tam gdzie koszą!
Rolników z kosami na łąkach teraz nie uświadczysz,maszynowo wszystko się robi,stąd i susze bywają.

bogumila 12:11, 06 cze 2011

Miło Haniu napisałaś.
natasha 12:39, 06 cze 2011

U mnie nawet okryte na zimę hortensje nie kwitną Ani te wyniesione do piwnicy...
Również rh kupiony cudnie kwitnący w zeszłym roku zastrajkował, nie zakwitł w ogóle, chociaż był garażowany Właściwie powinno być
an_tre 15:57, 06 cze 2011

monteverde napisał(a)
Bogusiu czosnek masz pod nosem, w lesie tylko musisz popatrzeć, nie wiem zobaczymy pierwszy raz ma nasionka i tylko jeden, 2 inne krzaczki nie mają) dodaję listki do sałatek, czasami)

A teraz zapraszam do poczęstunku)

Dziękuję ale Twój wątek zrobił się smakowity!
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies