Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 00:43, 14 cze 2012

Klamber napisał(a)
Aniu, ja miałem na myśli badyla a nie owoce. Widzę że orzech też Ci przemarzł.

Na badyla zawsze możesz liczyć, a orzechy mi nie przemarzły tylko brzoskwinia ani jednego owocka w tym roku nie będzie
monteverde 00:45, 14 cze 2012

asc napisał(a)
Barkarole - CUDOWNA...
Reszty nie wymieniam.... ale wszystko cudne z wyjątkeij tej brzydkeij rudbekii, którą też mam.....
U mnie leje od tygodnia..... paskudnie..najpierw zimno...potem moko... tylko ślimaki sie cieszą... i powoli zaczynaja siępojawiać pierwsze komary..po tym opadach (na dole teren zalewowe)..wiec znó się namnożą..a tak było fajnie..

Aniu komary to mnie cały czas towarzyszą, wczoraj tak mnie pocięły ,że miałam znieczulone plecy, przynajmniej nie bolały od schylania, u nas w około woda
Basiaw 08:26, 14 cze 2012

Aniu, czytam, że męczysz się z suszą i niekończącym się podlewaniem tak jak ja
Ty przez susze masz zbita ziemię a moja już całkiem zamienia się w piach, rozpacz mnie ogarnia. Już nawet nie licze godzin, ile dziennie drepczę z konewką a ślubny wieczorami trawę leje wodą ze studni.

Mimo suszy roslinki masz, jak zawsze, piękne i dorodne.

ps. masz pozdrowienia od moich pomidorów
monteverde 13:14, 14 cze 2012

Pozdrawiam Basiu Ciebie i Twoje pomidorki, rozumiem,że dobrze rosną?
popcorn 13:17, 14 cze 2012

Aniu pieknie u Ciebie! Jakie wszystko bujne, kwitnace, zadbane!
Piwonia z dziwnymi platkami w srodku bomba! A roze jakie - ehh! super
pozdrawiam!!
monteverde 13:22, 14 cze 2012

Na prośbę Bogdzi zdjęcie z 2010 r. jak koczowały u mnie puchacze siedziały cały czas w dzień na drzewach, są duże i nie był to przyjemny widok, kojarzył mi się z "Ptakami" Hickocka szkoda,że tylko to się uchowało zdjęcie
Milka 13:32, 14 cze 2012

Masz rację, klimat podobny
ale zdjęcie super, mimo że z komórki!

u mnie tez komary, woda w koło, więc, pomysł z oczkiem u mnie to katastrofa
Bogdzia 14:37, 14 cze 2012

Aniu dla mnie byłby to cudny widok, a skojarzenia z filmem? - przecież to bajka (film oczywiście). Takie sowy przez cały dzień, ja tez bym tam była cały dzień.

Irenko ale z Ciebie przyrodniczka. Jeziorko z rybami i zabami to najlepsza rzecz by było mniej komarów . Ryby je uwielbiają, nie komary ale ich larwy które rozwijają się w wodzie. A tak Cię zapytam - masz jakiś zbiornik na wodę na działce?, bo jesli tak to tam jest wylęgarnia komarów bo nie ma ich kto zjesc.
monteverde 14:52, 14 cze 2012

mamy Bogdziu takie malutkie sówki w wieży , przyjeżdżała ornitolog z Gd., i się bardzo cieszyła, bo jakieś rzadkie specjalnie okno mają uchylone,żeby mogły tam wlatywać no nie wiem wrażenie robiło to upiorne one mają ponad 50 cm długości a może i więcej, mnie się zawsze taki spęd będzie już zawsze źle kojarzył
Bogdzia 15:12, 14 cze 2012

monteverde napisał(a)
mamy Bogdziu takie malutkie sówki w wieży , przyjeżdżała ornitolog z Gd., i się bardzo cieszyła, bo jakieś rzadkie specjalnie okno mają uchylone,żeby mogły tam wlatywać no nie wiem wrażenie robiło to upiorne one mają ponad 50 cm długości a może i więcej, mnie się zawsze taki spęd będzie już zawsze źle kojarzył

Mam koleżankę bardzo mądrą, dobrze wykształconą dziewczynę która oddała mi czerwone maki (takie jakimi zachwycała sie ania asc u siebie) bo się jej kojarzyły z diabłem i miała wrażenie że on tam jest. Twoje leki związane z sowami są podobne. A to bardzo ciekawe ptaki i sama widzisz jak ludzie za nimi biegają żeby je zobaczyc. Więc przestań miec takie fobie i się nimi pozachwycaj przy najbliższej okazji.I koniecznie zrób zdjęcia jak nadarzy się okazja.