Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 00:25, 28 cze 2012

bociek napisał(a)
Aniu, co ja tuaj czytam!!!! Jak Twoje oko??? Jak to sie moglo stac? To pewnie drobiazg, ale moze warto by bylo odwiedzic okuliste???

Truskawki cudo. Moje maja jakiegos parcha, owoce sa takie skarlale, na lisciach biale plamy. Pryskalam na grzyba, podlewalam, ale nic to nie dalo.

A z dżemami poczekam na porzeczki i wiśnie

Boćku mam na miejscu okulistę z lewym mi przeszło, to dzisiaj się trochę poschylałam przy pieleniu i mam wylew na prawe ech człowiek się starzeje A truskawki były lepsze, ale teraz te deszcze to nie są za specjalne, ale na słodkości nie straciły, swoim może zmień miejsce, może są za długo na jednym lub w ogóle są za stare? pozdrawiam Boćku
monteverde 00:29, 28 cze 2012

EPODLAS napisał(a)
Sezon przetwórczy się zaczyna. Ja zwykle zaczynam ogórkami. Ale zrobiłam już kilka słoików szczawiu. Mam nadzieję że w tym roku będą grzyby, bo nie mam ani jednego grzybka w domu.

Bożenko fajny awatarek, grzybki już sa kurki i kozaki, a ja dzisiaj przyniosłam z trawnika 3 pieczarki polne, moje ogórki kwitną i maja sporo zawiązków, ja szczaw mrożę teraz , kiedyś robiłam do słoików a teraz nie, w worek i do zamrażarki ja jeszcze mam suszone, pozdrawiam
monteverde 00:30, 28 cze 2012

Celina napisał(a)
Nadgoniłam Chopin fakt-cudny Przetwory u Ciebie pełną parą.
Moje wiśnie jeszcze na drzewie.Kilka słoiczków może będzie.Pozdrawiam

Celinko pary jeszcze nie ma ale robię na bieżąco po kilka słoiczków, wiśnie też będę robiła jak mi szpakuny ich nie zjedzą
monteverde 02:42, 28 cze 2012

hortensja La Vesterival Anabell krzewiasta jarzmianka jeszcze piwonia różyczki
monteverde 03:07, 28 cze 2012

Lilia martagon od Bogusi bodziszek ŚWIERZBIENIEC KNAUTIA
nowy nabytek po 2 zł a to kwitnie na warzywniaku a na dobranoc lub dzień dobry malinki, a dzisiaj już jedliśmy swoje pomidorki po jednym dla każdego, młodą kapustkę i marchewkę wczesną, pychotka jak mówi moja mała pomocniczka Hania
Evchen 06:35, 28 cze 2012

monteverde napisał(a)

Kwiatki pięęęękne No i tyle mogę powiedzieć, bo oczywiście nazw kwiatów jeszcze nie opanowałam No dobra - to pierwsze to rdest????
drugie -to klematis - wiem, bo mam chociaż u mnie taki jednopłatkowiec jest, a u Ciebie prawie jak róża
trzecie - hortensja Limelight?
czwarte - ??? poległam
piąte - Pelaśka. (dlaczego moja nie zakwitła....? wszystkie pąki jej spaliło, nie zdążyła się rozwinąć....)
szóste - nie wiem, ale muszę to mieć

Ev
betysia 06:44, 28 cze 2012

Witam Cie Aniu niezmiernie cieplutko ...
piwonia mnie oczarowala a nawetr zachipnotyzowala !!!
moje tylko liscie maja i ...nic wiecej ale to 2-gi sezon u mnie wiec z calych sil staram sie byc cierpliwa i pelna wiary i nadzieji!!!
ale martwi mnie twoje zdrowko, co z tymi oczami ?????
to ze zmeczenia czy cos innego jest tego przyczyna?????
sciskam mocno i trzymam kciuki co bys szybciutko wrocila do zdrowka w 100% !!!!
sciskam
Beata
monteverde 12:31, 28 cze 2012

Evchen napisał(a)

Kwiatki pięęęękne No i tyle mogę powiedzieć, bo oczywiście nazw kwiatów jeszcze nie opanowałam No dobra - to pierwsze to rdest????
drugie -to klematis - wiem, bo mam chociaż u mnie taki jednopłatkowiec jest, a u Ciebie prawie jak róża
trzecie - hortensja Limelight?
czwarte - ??? poległam
piąte - Pelaśka. (dlaczego moja nie zakwitła....? wszystkie pąki jej spaliło, nie zdążyła się rozwinąć....)
szóste - nie wiem, ale muszę to mieć

Ev

Ewa to pierwsze to kielisznik bluszczowaty Multiplex2- powojnik Purpure Elegans, reszta po podpisywana a ostatnia róża okrywowa ALBA MEIDILAND, a jak musisz ja mieć to masz tu link do zakupów http://www.ogrodniczyraj.pl/cat,12_Sadzonki_R%C3%93%C5%BBE,product,75_R%C3%93%C5%BBA_OKRYWOWA_BIA%C5%81A__PE%C5%81NE_KWIATY_150_DNI_ROSA_ALBA_MEIDILAND
kaisog1 12:36, 28 cze 2012

Ania drogo Ja swoje kupowałam za 8,50
monteverde 12:51, 28 cze 2012

kaisog1 napisał(a)
Ania drogo Ja swoje kupowałam za 8,50

przyjedź do mnie to dostaniesz po 2 zł aha a truskawkę mam zostawiać Gosia dla Ciebie?