Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

Klamber 08:32, 27 cze 2012

Aniu, jak najbardziej, jak się da to zbierz, czy nasionka goździka znalazłaś? Te truskaweczki z tymi odstającymi ogonkami są najlepsze, słodkie jak miód. Widzę że zapasów już masz, ja swoich nigdy nie robię do słoików wszystko pożeram, są za dobre żeby je puszkować. Pozdrawiam Cię gorąco w tę zimnicę do bani z takim latem żeby w kurtce chodzić, jeszcze trochę to będę musiał odkręcić grzejniki.
anula_wn 12:49, 27 cze 2012

Ania, ja w kompleksy przez Ciebie wpadnę !!! ja ani jednego słoiczka nie zrobiłam..... pracusiu ! aż mi zapachniało truskawkami
majkel0326 12:56, 27 cze 2012

Aniu,u mnie już po truskawkach,a u Ciebie takie smakowite widoki U nas też zimno,przynajmniej zaległości w sprzątaniu domu nadrobiłam.Nos mi marznie,co to za lato
bociek 20:23, 27 cze 2012

Aniu, co ja tuaj czytam!!!! Jak Twoje oko??? Jak to sie moglo stac? To pewnie drobiazg, ale moze warto by bylo odwiedzic okuliste???

Truskawki cudo. Moje maja jakiegos parcha, owoce sa takie skarlale, na lisciach biale plamy. Pryskalam na grzyba, podlewalam, ale nic to nie dalo.

A z dzemami poczekam na porzeczki i wisnie
Celina 20:59, 27 cze 2012

Nadgoniłam Chopin fakt-cudny Przetwory u Ciebie pełną parą.
Moje wiśnie jeszcze na drzewie.Kilka słoiczków może będzie.Pozdrawiam
EPODLAS 21:15, 27 cze 2012

Sezon przetwórczy się zaczyna. Ja zwykle zaczynam ogórkami. Ale zrobiłam już kilka słoików szczawiu. Mam nadzieję że w tym roku będą grzyby, bo nie mam ani jednego grzybka w domu.
monteverde 00:11, 28 cze 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, u mnie to samo (sezon truskawkowy). Jaka jest Twoja odmiana? Ładnie mała czerwona. Czy słodkie?

Ewa ja mam kilka odmian truskawek, deserowe duże na bezpośrednie zużycie, mam i mniejsze słodkie i mniej słodkie, mam też 2 odmiany in vitro z których teraz mogę pobierać rośliny mateczne
monteverde 00:15, 28 cze 2012

Klamber napisał(a)
Aniu, jak najbardziej, jak się da to zbierz, czy nasionka goździka znalazłaś? Te truskaweczki z tymi odstającymi ogonkami są najlepsze, słodkie jak miód. Widzę że zapasów już masz, ja swoich nigdy nie robię do słoików wszystko pożeram, są za dobre żeby je puszkować. Pozdrawiam Cię gorąco w tę zimnicę do bani z takim latem żeby w kurtce chodzić, jeszcze trochę to będę musiał odkręcić grzejniki.

A wiesz Robert,że nie znalazłam, jak kamfora, chowa się przede mną ale kwitnie mi z tamtego roku co przezimował, jak w paczkach nie znajdę to tego nasionka wyślę dzisiaj się wściekłam 3 odmiany ślicznych dalii mi zagniło kompletnie przez ten deszcz, za mokro u nas było dzisiaj od południa lepiej to robiłam na ogrodzie, zielicho wyrywałam, ta jesienna lebioda już się pokazała
monteverde 00:20, 28 cze 2012

anula_wn napisał(a)
Ania, ja w kompleksy przez Ciebie wpadnę !!! ja ani jednego słoiczka nie zrobiłam..... pracusiu ! aż mi zapachniało truskawkami

Aniu w zimę wszystko się zje zapraszam na dżemiki
monteverde 00:21, 28 cze 2012

majkel0326 napisał(a)
Aniu,u mnie już po truskawkach,a u Ciebie takie smakowite widoki U nas też zimno,przynajmniej zaległości w sprzątaniu domu nadrobiłam.Nos mi marznie,co to za lato

Ohydne ja w szlafroku frote sypiam, bo w piżamie mi za zimno