Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

Syla 21:22, 17 lip 2012

monteverde napisał(a)
Takie cukinie jadamy od pewnego czasu, właśnie przyniosłam z ogrodu dzisiaj wrócił sąsiad z wojaży z północy konkretnie z Norwegii i przywiózł mi mięsko renifera wygląda jak nasze z sarny i jest b. delikatne w smaku, ma tylko 2% tłuszczu zrobię je z tą delikatna cukinią na krótkie smażenie

Ten kwiatuszek cudownej urody dodał smakowitości temu mięsku .... mniam ..... ale bym chciała załapać się na taką kolacyjkę u Ciebie buziak
Moniika 21:25, 17 lip 2012

monteverde napisał(a)
Takie cukinie jadamy od pewnego czasu, właśnie przyniosłam z ogrodu dzisiaj wrócił sąsiad z wojaży z północy konkretnie z Norwegii i przywiózł mi mięsko renifera wygląda jak nasze z sarny i jest b. delikatne w smaku, ma tylko 2% tłuszczu zrobię je z tą delikatna cukinią na krótkie smażenie

Hej dziś!! Cukinie obłędne.. zazdroszczę!! Nasturcje mają taki ciemny kolor... u mnie zawsze pomarańczowe.. a mięsa renifera nigdy na oczy nie widziałam nawet!!
barbara_kraj... 21:45, 17 lip 2012

Ech, znowu musiałam się cofać kilka stron Wszędzie mam zaległości
Podziwiałam pomidory, cukinie i kwiaty.
Jakie masz prepisy na cukinię? Faszerowaną?
Celina 22:09, 17 lip 2012

monteverde napisał(a)

Aniu, myślałam o Tobie jak podawali informację o tornadach na północy, szkoda Twojej jabłonki, jednak przy takich nieszczęsciach to niewielka strata.
Pomidorki kuszą coraz bardziej

Oczywiście ,że moja jabłonka i fasola, to pryszcz ale jednak szkoda:

dziewczynki każdy żałuje swego i nie ma w tym nic niestosownego! Bo każdy pracuje na swoim, u siebie i żal pracy!
Aniu zasiedziałam się u Ciebie!Pozdrawiam!
majkel0326 22:14, 17 lip 2012

Aniu,ja też teraz jem cukinie prawie codziennie pod różnymi postaciami.Bardzo lubię to warzywo.A robiłaś kiedyś kiszoną cukinię? Polecam!
monteverde 23:07, 17 lip 2012

bold text Gosia, Sylwia, Ela, Weronika, Eva, Celinka, Bogusia, Maja dzięki za wizytę pozdrawiam Was serdecznie

Eva mój ogrod jest wiejski, podzielony na warzywnik i roślinki ozdobne, dlatego wstawiam to co mi urośnie z warzywek, bo to są najlepsze warzywka pod słońcem już nie kupuję prawie nic w sklepie wszystko swoje a jak smakuje

Sylwia no chętnie zaprosiłabym Ciebie na konsumpcję reniferka żeby było bliżej

Basiu mam sporo przepisów na cukinie, teraz narazie jemy na bieżąco, a potem będę robiła leczo, marynowała w słoiki na zimę napisz jaka Ciebie interesuje czy duszona, smażona czy zapiekana? coś podeślę
Moniko ja też będę po raz pierwszy jadła mięso renifera, próbowałam już surowego jest b. delikatne, a ta nasturcja nazywa się Night& Day
Maju nie kisiłam ale robię jak ogórki konserwowe też codziennie na zmianę jemy, albo fasolkę, kapustkę cukinię, doszły już pomidorki dzisiaj też 3 przyniosłam, nie wspomnę o swojej marchewce wczesnej salacie, rzodkiewce, cebulce, liściach selera czy pora, pietruszka, koperek, więcej nic do szczęścia nie trzeba
Evchen 23:15, 17 lip 2012

Anuś, to ja bardzo poproszę o przepis na cukinię do słoików na zimę! Uwielbiamy cukinię, ale dobrego przepisu nie mam. Z przetworów dotychczas robiłam sałatkę szwedzką i dżemy. Kiedyś spróbowałam robić cukinię, ale wyszła beznadziejna, nie można było tego zjeść - i zniechęciłam się do cukinii w słoikach. Jeśli masz jakiś dobry przepis - poproszę
monteverde 23:22, 17 lip 2012

wiesz Eva ja robię na "oko" daję ocet swój jabłkowy lub lekki procentowo, dodaję cukier , troszeczkę soli , koperek, do zalewy i pasteryzuję ale nie za długo
Kuklik 23:48, 17 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Aniu, obejrzałam tylko obrazki u ciebie, kwitnie wszystko, wiem że zimno było i lało, nadrobię niebawem
a tu dodatkowo wstawiam tego liliowca, to nowość

Irenko dzięki za tego liliowca, będę szukała, ja mam podobnego String Bikini czekam żeby zaczął kwitnąc

Aniu, twój łądniejszy, ten co wstawiłaś
na pomidorki to ja tez się piszę jej aż poczułąm zapach, jak dawniej
kwiecia masz tyle, że ja naprawdę się do ciebie wybiorę na żywo to oglądać ale juz za rok więc sie nie martw

Pewnie, że ładniejszy
Też takiego mialam, umarł tej zimy
monteverde 23:50, 17 lip 2012

a czemu? bo ja mam go dopiero od wiosny, źle zimuje?