Hej dziś!! Cukinie obłędne.. zazdroszczę!! Nasturcje mają taki ciemny kolor... u mnie zawsze pomarańczowe.. a mięsa renifera nigdy na oczy nie widziałam nawet!!
dziewczynki każdy żałuje swego i nie ma w tym nic niestosownego! Bo każdy pracuje na swoim, u siebie i żal pracy!
Aniu zasiedziałam się u Ciebie!Pozdrawiam!
bold text Gosia, Sylwia, Ela, Weronika, Eva, Celinka, Bogusia, Maja dzięki za wizytę pozdrawiam Was serdecznie
Eva mój ogrod jest wiejski, podzielony na warzywnik i roślinki ozdobne, dlatego wstawiam to co mi urośnie z warzywek, bo to są najlepsze warzywka pod słońcem już nie kupuję prawie nic w sklepie wszystko swoje a jak smakuje
Sylwia no chętnie zaprosiłabym Ciebie na konsumpcję reniferka żeby było bliżej
Basiu mam sporo przepisów na cukinie, teraz narazie jemy na bieżąco, a potem będę robiła leczo, marynowała w słoiki na zimę napisz jaka Ciebie interesuje czy duszona, smażona czy zapiekana? coś podeślę
Moniko ja też będę po raz pierwszy jadła mięso renifera, próbowałam już surowego jest b. delikatne, a ta nasturcja nazywa się Night& Day
Maju nie kisiłam ale robię jak ogórki konserwowe też codziennie na zmianę jemy, albo fasolkę, kapustkę cukinię, doszły już pomidorki dzisiaj też 3 przyniosłam, nie wspomnę o swojej marchewce wczesnej salacie, rzodkiewce, cebulce, liściach selera czy pora, pietruszka, koperek, więcej nic do szczęścia nie trzeba
Anuś, to ja bardzo poproszę o przepis na cukinię do słoików na zimę! Uwielbiamy cukinię, ale dobrego przepisu nie mam. Z przetworów dotychczas robiłam sałatkę szwedzką i dżemy. Kiedyś spróbowałam robić cukinię, ale wyszła beznadziejna, nie można było tego zjeść - i zniechęciłam się do cukinii w słoikach. Jeśli masz jakiś dobry przepis - poproszę
wiesz Eva ja robię na "oko" daję ocet swój jabłkowy lub lekki procentowo, dodaję cukier , troszeczkę soli , koperek, do zalewy i pasteryzuję ale nie za długo
Aniu, obejrzałam tylko obrazki u ciebie, kwitnie wszystko, wiem że zimno było i lało, nadrobię niebawem
a tu dodatkowo wstawiam tego liliowca, to nowość
Irenko dzięki za tego liliowca, będę szukała, ja mam podobnego String Bikini czekam żeby zaczął kwitnąc
Aniu, twój łądniejszy, ten co wstawiłaś
na pomidorki to ja tez się piszę jej aż poczułąm zapach, jak dawniej
kwiecia masz tyle, że ja naprawdę się do ciebie wybiorę na żywo to oglądać ale juz za rok więc sie nie martw
Pewnie, że ładniejszy
Też takiego mialam, umarł tej zimy