Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

Kuklik 00:03, 18 lip 2012

Kupiłam go w tamtym roku we wrześniu na targach w Berlinie. Jesienią ładnie się ukorzenił, wypuścił nowe liście, wyglądało że mu się podoba u mnie. Ale ta zima była wyjątkowo okrutna
U mnie było bardzo długo ciepło, a potem nagle bez okrywy śnieżnej temperartura spadła do -22 stopni w ciągu dwóch dni. Dlatego myślę, że to nie jest wymierne. Może normalną zimę by przetrwał...
Tej zimy straciłam sporo roślin, niektóre takie które miałam po kilka lat. Jak go spotkam to kupię jeszcze raz, może się uda
Mala_Mi 00:13, 18 lip 2012

Uff. .6 stronek w tył.. i padam..idę spać.... Ja zjadłam dziś peirwszegpo pomidora w centki.... taki wielki
Ogórki białe zapomniałam wysiać, a te 2 zmarnowałam... za to nasionak ofiarowane "synowej" ładnie urosły i mówią że to najsmaczniejsze ogórki

Mam nadzieję, że faktycznie sie do mnie wybierzesz na nalewewczkę Marka...... rezerwować nocleg????? Wtedy poprawka naleweczki u Marka.... robimy mu najazd w niedzielę...
marzena 00:19, 18 lip 2012

Ania- ja też mam grządkę z cukinią- ale to za dużo !
Jemy tylko na bieżąco, kombinuję różne potrawy, bo nikt nie chce jeść zapraw zimowych z cukinii - tylko troche zamroziłam, ale to nie to samo, co świeża...

Ania, zerknij na ostróżkę do mnie, przesadziłam już je różne inne miejsca...
barbara_kraj... 00:30, 18 lip 2012

Ja cukinię podsmażam na cebuli i czosnku do makaronu penne. Doprawiam oregano, pieprzem a na końcu startym parmezanem
Lecza nie robię, nie lubię...
Innych potraw z cukinii nie robiłam, ale na faszerowaną miałabym ochotę
marzena 00:36, 18 lip 2012

Basiu, a'propos cukinii ( Aniu, pozwolisz ? ) - ja robię różne wariacje dodatkowo z rozmaitymi warzywami... ryż też może być do tego
monteverde 00:58, 18 lip 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Ja cukinię podsmażam na cebuli i czosnku do makaronu penne. Doprawiam oregano, pieprzem a na końcu startym parmezanem
Lecza nie robię, nie lubię...
Innych potraw z cukinii nie robiłam, ale na faszerowaną miałabym ochotę

No Basiu ten przepis ostatnio podawano w kuchni.tv
monteverde 00:59, 18 lip 2012

ja robię w różnej postaci cukinię nawet placki ala ziemniaczane a zapiekam tylko przerośniętą
monteverde 01:03, 18 lip 2012

Tu macie link do cukini smaczne ma przepisy faszerowana też jest Basiu http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/cukinia/przepisy.html
monteverde 01:08, 18 lip 2012

asc napisał(a)
Uff. .6 stronek w tył.. i padam..idę spać.... Ja zjadłam dziś peirwszegpo pomidora w centki.... taki wielki
Ogórki białe zapomniałam wysiać, a te 2 zmarnowałam... za to nasionak ofiarowane "synowej" ładnie urosły i mówią że to najsmaczniejsze ogórki

Mam nadzieję, że faktycznie sie do mnie wybierzesz na nalewewczkę Marka...... rezerwować nocleg????? Wtedy poprawka naleweczki u Marka.... robimy mu najazd w niedzielę...

Oj tak Aniu bardzo proszęzarezerwuj kochana
Moniika 07:13, 18 lip 2012

monteverde napisał(a)
to jeszcze kilka fotek, bo po tych deszczach miałam dzisiaj śliczną pogodę
Chaber Black Ball

Ta jeżówka jest nisamowita!!!, kupiłam na allegro wiosną zeszłego roku prawie taką sama ale nazwa inna, i na razie mocno mie rozczarowuje.. Twoja spowodowała ze wyszłam do mojej popatrzeć na nią ..pomyślec może nawozu dorzucic... zrobię jej potem zdjęcie, chociaz razem z Twoją nie powinny raczej występowac bo moja od porównania musiałaby się mocno czerwienić..
Długo u Ciebie rośnie? Może ja po prostu czekac cierpliwie muszę?? Jej kwiaty wyglądają jak futrzaki malutkie!!