Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Zielona 19:11, 05 gru 2013

A ja krążę między szkołą i przedszkolem - robię wianki z Dziećmi, gazetki Mikołajkowe, przygotowuję Szkolny Kiermasz Świąteczny... Matka wariatka A tutaj też wpadam raczej Innych poczytać, niż u siebie coś wkleić. Zresztą... nie mam co W puzzlach się czasem bawię, ale nie chcę pokazywać, bo to żadne projekty, tylko "a co by było, gdyby tu rosło to...."

A kawka na mnie nie działa wcale... Moje stałe ciśnienie to 90/60. Jak byłam w ciąży, to pielęgniarka robiąca mi badania za każdym razem pytała, czy z takim ciśnieniem to ja o własnych siłach chodzę

Wieje... naprawdę mocno u nas wieje. Będziesz miała okazję przyłożyć palec do uszczelek i przetestować, czy Ci w zimowym dokładnie okna zamontowali
Syla 19:13, 05 gru 2013

A to kolejny etap prac wnętrz ogrodowych

Syla 19:18, 05 gru 2013

Zielona napisał(a)
A ja krążę między szkołą i przedszkolem - robię wianki z Dziećmi, gazetki Mikołajkowe, przygotowuję Szkolny Kiermasz Świąteczny... Matka wariatka A tutaj też wpadam raczej Innych poczytać, niż u siebie coś wkleić. Zresztą... nie mam co W puzzlach się czasem bawię, ale nie chcę pokazywać, bo to żadne projekty, tylko "a co by było, gdyby tu rosło to...."

A kawka na mnie nie działa wcale... Moje stałe ciśnienie to 90/60. Jak byłam w ciąży, to pielęgniarka robiąca mi badania za każdym razem pytała, czy z takim ciśnieniem to ja o własnych siłach chodzę

Wieje... naprawdę mocno u nas wieje. Będziesz miała okazję przyłożyć palec do uszczelek i przetestować, czy Ci w zimowym dokładnie okna zamontowali

Ja również biegam tu i tam na różne zajęcia z niskim ciśnieniem .... no chyba , że po drodze ktoś mi je podniesie

Na wianki materiał już mam : biało - czarny , ale podkładów jeszcze brak - ale to się da załatwić
Z dzieciakami jeszcze pozostało pierniczenie kolorowe ozdoby już czekają .....

Podsyłaj te puzzle bo mnie ciekawość zżera !

Już zaczęło wiać .... prognozy groźne .... aż strach się bać ....
Zielona 19:26, 05 gru 2013

O jaaaa!!!! Ile tam będzie miejsca!!! Robi wrażenie. Jaką powierzchnię ma zimowy? Płytki 60x60 czy większe? Jeśli robisz jasną fugę to od razu poproś o impregnację. Przydaje się, bo fugi długo nie zmieniają koloru, a takie są najładniejsze. Sopro ma dobre impregnaty. Ostatnio nawet potraktowałam płytki ich preparatem. Dużo łatwiej się potem sprząta - nawet bez detergentów.
Sebek 20:06, 05 gru 2013

Pięknie Kocham jasne płytki Jednak jeśli nie musisz to nie dawaj jasnej fugi....Ja mam i muszę je raz na jakiś czas czyścić szczoteczką.....Nie jest to miłe zajęcie
Syla 20:06, 05 gru 2013

Zielona napisał(a)
O jaaaa!!!! Ile tam będzie miejsca!!! Robi wrażenie. Jaką powierzchnię ma zimowy? Płytki 60x60 czy większe? Jeśli robisz jasną fugę to od razu poproś o impregnację. Przydaje się, bo fugi długo nie zmieniają koloru, a takie są najładniejsze. Sopro ma dobre impregnaty. Ostatnio nawet potraktowałam płytki ich preparatem. Dużo łatwiej się potem sprząta - nawet bez detergentów.

Dwa zimowe to razem 80m2 a płytki , zgadłaś 60x60. Miały być rektyfikowane no ale ich cena Co do impregnatu to będzie ....ten o którym napisałaś jest mi znany .... dzięki .....
Syla 20:09, 05 gru 2013

Sebek napisał(a)
Pięknie Kocham jasne płytki Jednak jeśli nie musisz to nie dawaj jasnej fugi....Ja mam i muszę je raz na jakiś czas czyścić szczoteczką.....Nie jest to miłe zajęcie

Fuga wybrana, jasna będzie minimalna ale jasna , innej nie chcę A do czyszczenia fug mam specjalistyczny sprzęt i nie jest to szczoteczka do zębów i pasta z sody której dotychczas używałam
Zielona 20:32, 05 gru 2013

A ja się na sodzie zawiodłam;-( nie dość, że zostawiła smugi na płytkach na 3 tygodnie, to jeszcze nie wyczyściła fug. Sylwia - czyścisz końcówką karchera?
Mala_Mi 20:35, 05 gru 2013

No pięknie.. zaniedbałam się.. a tu już płytki są..

U nas też już wieje.... mocno...

Syla 21:06, 05 gru 2013

Zielona napisał(a)
A ja się na sodzie zawiodłam;-( nie dość, że zostawiła smugi na płytkach na 3 tygodnie, to jeszcze nie wyczyściła fug. Sylwia - czyścisz końcówką karchera?

po użyciu sody , szorowanie mopem tam i z powrotem rzecz nieunikniona a teraz przerzucam się na parownicę o nazwie którą podałaś , model SC 5.800C.... I można tym wywijać ... podobno.... jutro próba generalna , choć wcześniej testowałam u koleżanki