Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Zielona 08:14, 06 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)
Mam płytki grafitowe z szarą fuga.... Mialm kiedyś ecru....i już nigdy miec nie będę...

No bo ecru to ona jest przez miesiąc niestety... Ja walczę od samego początku, a i tak zmieniła kolor... Tyle, ze jakoś przy jasnej podłodze nie uznaję ciemnej fugi... Wydaje się brudna od samego początku. Przy grafitowych płytkach szara idealna. Do Twojego domu pasuje nie tylko ze względów praktycznych. Kto wie... może kiedyś wybudujemy drugi dom.... i może będą w nim szare fugi
Mala_Mi 09:36, 07 gru 2013

Mam parownicę do fug.. i kant o tyłek rozbić.. powróciłam do szczoteczki i środka do czyszczenia fug.. Może jakby bardziej systematycznie tą parownicą jeździł to miałby sens..a jak raz na jakiś czas, gdzie pies w domu, a i my nie tacy pedantyczni.. to się nie sprawdziło..
agniecha973 10:32, 07 gru 2013

U mnie też parownica całkiem nie doczyści i też już odpuściłam.
Krys 13:54, 07 gru 2013

Syla napisał(a)

po użyciu sody , szorowanie mopem tam i z powrotem rzecz nieunikniona a teraz przerzucam się na parownicę o nazwie którą podałaś , model SC 5.800C.... I można tym wywijać ... podobno.... jutro próba generalna , choć wcześniej testowałam u koleżanki

Mam to urządzenie i dokupiłam koncówke do mycia okien ,polecam
Syla 16:09, 07 gru 2013

Krys napisał(a)

Mam to urządzenie i dokupiłam koncówke do mycia okien ,polecam

Dzisiaj robiłam próbę generalną ..... różnymi końcówkami ..... łazienka lśni jak nigdy dotąd bez użycia detergentów
Krys 18:16, 07 gru 2013

Syla napisał(a)

Dzisiaj robiłam próbę generalną ..... różnymi końcówkami ..... łazienka lśni jak nigdy dotąd bez użycia detergentów

To dobry zakup a wysoka temperatura jednocześnie dezynfekuje
makkasia 19:29, 07 gru 2013

fugi - mam wszędzie białe oprócz korytarza i wiatrołapu. no iiii albo szorować albo przyzwyczaić się do szarego. Ja próbowałam jeszcze z kwaskiem cytrynowym - efekt jest ale trzeba wiele razy zmywać ten kwasek Syla te Twoje kafle robią wrażenie
pozdrawiam
Madzenka 19:29, 07 gru 2013

Syla napisał(a)

A mi się zaparzył zawór metalowy do dolewania wody... Nie ma sposobu aby odkręcić...w lewałam colę, potem wd40 i nic.... Parownica bez pary chyba się nadaje do wyrzycenia?
Syla 20:01, 07 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)

A mi się zaparzył zawór metalowy do dolewania wody... Nie ma sposobu aby odkręcić...w lewałam colę, potem wd40 i nic.... Parownica bez pary chyba się nadaje do wyrzycenia?

może mu jakiś serwis pomoże ? w moim jest zdejmowany pojemnik na wodę bezzaworowy....
Syla 20:15, 07 gru 2013

makkasia napisał(a)
fugi - mam wszędzie białe oprócz korytarza i wiatrołapu. no iiii albo szorować albo przyzwyczaić się do szarego. Ja próbowałam jeszcze z kwaskiem cytrynowym - efekt jest ale trzeba wiele razy zmywać ten kwasek Syla te Twoje kafle robią wrażenie
pozdrawiam

Sodę po zastosowaniu również trzeba potraktować solidnie mopem kilka razy. Z kwaskiem nie próbowałam bo soda skutkowała .....Poza ogrodami nie mam białej fugi a w beżu firmy ceresit taką samą zastosuję teraz ale już w jasnym kolorze w ogrodach.

W poniedziałek zakończą się prace podłogowe, pozostanie sprzątanie