Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Madzenka 19:35, 22 mar 2014

Lawenda superowa. Zamieszkałaś w ogrodzie czy wracasz do domu na noc?
gierczusia 19:37, 22 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Lawenda cudna, ale to raczej ta z tych przemarzających w Polsce...Ja też znikam w ogrodzie...

Aguś .. A czy Ty możesz mnie cielepie ogrodniczej wyjaśnićpo czym to poznać , czy jest z tych przmerazających czy nie.....

Dobrze ,że mam mikro , wiec kupiłam tylko jedną doniczkę która miała mi cieszyć oko na tarasie ...
Aaaa

Ściskam .. I bardzo dziękuję na info
GosiaJoanna 19:38, 22 mar 2014

Miałam podobna tylko że nazywała się francuska i padła mi po zimie
gierczusia 19:39, 22 mar 2014

Marzena2007 napis
ał(a)
Lawenda superowa. Zamieszkałaś w ogrodzie czy wracasz do domu na noc?

W nocy jednak troszku zimnooooooo ..... Zresztą kiedyś miałam plan spania w nocy z synem w ogrodzie w namiocie.. Teraz tak się zastanawiam , czemu tego nie zrobiliśmy.....

Buziam Madzen

Zaraz polecem do Ciebie , kyknać jak tam prace ogrodowe
gierczusia 20:29, 22 mar 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Miałam podobna tylko że nazywała się francuska i padła mi po zimie

Hmmmm.. Zaraz lecem etykietę obejrzeć ...... Aleee , nie ma słowa "francuska "..

Aaa , najwyżej za rok kupię nową , albo się jakaś dobra dusza ze mną podzieli
gierczusia 20:32, 22 mar 2014

Bea napisał(a)
To francuska lawenda.

Nieśmiało zapytam.

Czy kałuża już otwarta?

Czyli jednak francuska ??... Aaaa... Trudno ..pijak sie będzie zbliżać zima , to jej wyprawię przyjęcie pożegnalne

Myślałam dziś o tej kałuży... Lilie Bogdzine mają się dobrze w pralni we wiaderku ... Muszę im ńowej ziemi dać , bo stara się wypłukała a potem chyba hartować po troszku wystawiając.. Jak małego dzidziusia
gierczusia 20:38, 22 mar 2014

Cisy dziś też pochlastałam ... To było pierwsze tak porządne cięcie cisów , które chyba nigdy cięte nie były...nie miałam pojęciajak bardzo je pociąć ,żeby z jednej strony nie ogolić ich prawie do zera ( wszak mają mi ten płot zasłonić ) nnno ale żeby w miarę proste były...

Chlastanko oczywiście odbyło się metodą " na leńiucha ").... Żeby potem nie sprzątać , to sobie podłozyłam " szmatę " iiiii dawaj

Noo i tak było po zakończeniu prac

Ale do idealnych prostopadlościanów to im baaaardzo daleko

gierczusia 20:43, 22 mar 2014

AniaDS napisał(a)
Nie wiedziałam, że wrzosy trzeba tak mocno ciąć, ja im tylko zawsze kwiatostany ścinam.
Czyli co, u mnie też poprawka ^-^

Aniu .. Moje wrzosy mogły sprawić wrażenie mocno wyciętych , bo był to ich pierwszy sezon u mnie, a na dodatek te jasniutkie to była taka poduchowa odmiana , płożąca a nie stercząca do góry.. ...mammma .. Jak cuś nie sterczy do góry to już prawie klapa. .... noo nie ?? wracając do tematu..stad było ciężko je przyciąć odpowiednio.. Teraz maja mniej niż 1 cm....

Ps.. Mam nadzieję ,że se nie wychlastałas do zera....

Buziaki

Ps2 znalazłam giardinę całkiem niedaleko mnie .. Mam nadzieję ,że na początku kwietnia będzie już mieszkać u mnie

Dziękuje
malgorzata_s... 20:43, 22 mar 2014

Elunia bliżej im niż dalej teraz się zagęszczą Dzisiaj wszyscy skok na ogród zrobili Buziak na niedzielę zostawiam
gierczusia 20:48, 22 mar 2014

Bea napisał(a)
Ten jaszczur lub ta jaszczurka to jakiś ewenement, taki mały zwierzak, a jaki przywiązany.
Niech mu będzie na zdrowie,

...... Ja tam myślę ,że ona jest bardziej przywiązana do mojej drewutni , niż do mojej skromnej osoby, ale niech będzie ....,

Była taki moment kiedy były aż 3 sztuki..ciekawe jak będzie teraz ... Jaszczura jest już starsza.. Kiedyś była całkiem czarno- brunatna.. Teraz zaczynaja się już jej pokazywać białe wzorki .. Już nie umię się doczekać kiedy bedzie całkiem duża i taka ciemna z białymi intensywnymi wzorkami

Tak się o tą jaszczurę boję ,żeby mi jej kot sąsiadki ńie zeżarł ,że kupiłam odstraszacz do kotów... Ciekawe czy zadziała .......