Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Sebek 21:16, 20 mar 2014

irena_milek napisał(a)
Podczytuję, ale będziesz mieć wrażeń, mnie Anglia oczarowała zwłąszcza ogrody

Mnie ogrody i sam Londyn - piękne miasto Mus tam kiedyś wrócić
Bea 21:20, 20 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Tosiu ... Ja Ciem proszem ....,

To mój pierwszy taki wyjazd " na wariata "... Gdyby nie Bea , to bym się nie zdecydowała

Wrzosy mają 4 fotki.. 2 są "przed "i dwie "po" glacoku .... Te poduchowe , które strasznie trudno było pociąć , to mi Mała Mi napisała ,że śą źle zrobione... Bo wszytsko trzeba wyciąć , a moje płożąca bardzo i nie bardzo mi sie udało.. Tak wiec są do poprawy

Może kiedyś wpadniesz na kawkę ??

Buziaki

Farbę już kupiłam i nadal się bojem
Bea 21:21, 20 mar 2014

Jak jaszczura się pojawiła to sezon rozpoczęty

Pozdrawiam
gierczusia 22:09, 20 mar 2014

Sebek napisał(a)

Mnie ogrody i sam Londyn - piękne miasto Mus tam kiedyś wrócić

Ja tam jeszcze nie byłam .. Wszystko przede mna .. Tzn..przed Nami ... Szkoda tylko ,ze w olkolicy czasowej i przestrzennej Chelsea flower show wszystko jest pierońsko drogie
gierczusia 22:11, 20 mar 2014

Bea napisał(a)

Farbę już kupiłam i nadal się bojem

Beatko....,,,

Nie łapię.... farbę ???

A jaszczura , to mam nadzieję ,że wyłodniała po zimie i mi te wszytsko opuchlaki zeżre

Ściskam
AniaDS 22:18, 20 mar 2014

Nie wiedziałam, że wrzosy trzeba tak mocno ciąć, ja im tylko zawsze kwiatostany ścinam.
Czyli co, u mnie też poprawka ^-^
Bea 22:23, 20 mar 2014

Ten jaszczur lub ta jaszczurka to jakiś ewenement, taki mały zwierzak, a jaki przywiązany.
Niech mu będzie na zdrowie,
Kindzia 11:55, 21 mar 2014

Macham zalatanej
Eve 13:02, 21 mar 2014

Elu, odpisałam Ci u siebie o kwasie ortofosforowym, wklejam tutaj, bo nie wiem kiedy do mnie zaglądniesz

" Elu, posiadłam wiedzę Kwas ortofosforowy dawkujemy ostrożnie bo jest bardzo silny, 1 cm3 na 10 litrów wody. Jest bezpieczny dla kwaśnolubnych w tej dawce, podlewamy raz na tydzień od wiosny do jesieni, oczywiście sprawdzamy ph, jak jest Ok, to nie ma potrzeby podlewać.
Dzięki temu kwasowi uratowałam moją magnolię Susan, która szykowała się do zejścia
U mnie podłoże jest bardzo zasadowe i stosowanie innych środków do zakwaszania gleby powodowało zasolenie. Stosujemy więc tylko kwas i dolistnie chelat żelaza, lub florowit z żelazem lub magiczną siłę. Jak ph jest ok można lać chelat do ziemi, rozpuszczony oczywiście, stosujemy wtedy,gdy widać chlorozę na liściach ( żółkną, wyraźnie widać, że są niedożywione)

Uwaga - KWAS ORTOFOSFOROWY trzymać schowany i oznakowany dobrze ! Z daleka od dzieci i jednostek rozkojarzonych ( mąż chowa przede mną ) "
Milka 13:10, 21 mar 2014

gierczusia napisał(a)
U mnie wiosna nareszczcie ... Dziś już ganiałam moja jaszczurę po tarasie ,stad wiem ,że już zimy nie bedzie ... Hurrraaaaaa

Mamy kalendarzową wiosnę, prawdziwą, bo bo gorąc i kwitnie wszystko i twój jaszczur do kolekcji, wiosna jest