Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 21:43, 15 lip 2013

Bea napisał(a)

Tak - ale pozostawiam Ci całkowitą swobodę decyzji czy z portfelem, czy bez portfela

Oki .. W takim razie pojadę bez portfela i bedem negocjować dla Ciebie .. Czekam na propozycje
gierczusia 21:46, 15 lip 2013

ka1sia napisał(a)

nie dość, że Ela ma gadane, to jeszcze jaka waleczna dzielna dziewczynka

Nooo ze mną wprost strrrrrach się spotykać .. Bez Gogli i ochraniaczy ani rusz

Ps. Dziś mi normalnie bije z tej radości .. Mam nadzieję ,że wybaczycie
Bogdzia 22:29, 15 lip 2013

Teraz dopiero zobaczyłam że jest instrukcja po polsku faktycznie był nawóz i granulki gliny ale koszyczka nie pamiętam.

Magda70 22:56, 15 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Bociuś ...szlafroczek powiadasz .. Biały ...

Ja mam to szcęście ,że mnie Żon nie musi gonić w niedzielę , jak to ładnie określiłaś " jak świnie do chlewa " bo od tylu domu praktycznie nikt mnie nie widzi , oprócz najbliższych sąsiadów , którzy tez do kościoła nie biegną ...z przodu domu , to już inksza inkszość .. Tam już wszyscy się lampią i kompletnie nie wypada .,, o szlafroku lub pidżamce zapomnij

Buziole .. Może założymy zespół badawczy w sprawie domu samoczyszczącego ... Ale byśmy Kaśko kasę nabiły

Ja też samoczyszczący chcem!! Jezu okna muszę myć...już wolę plewić, grabić, wyrywać, ciąć...tylko nie okna!!
No...pomarudziłam i spadam...
Magda70 22:57, 15 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Oooo ... Dziś będę nadrabiać u siebie ... Katastroffffa ..,tyle dni ogrodowiskowych wagarów ... Skandaliczny skandal ,,powiedziałaby nasza Madzenka

Cieszę się ,że zaglądacie , buziaki Wszystkim przesyłam

Dziś pojechałam do obisia ,żeby kupić coś , co nazywa się korą przekompostowaną..są to drobinki bardzo niewielkich rozmiarów do ściókowania rabat , a efekt jest bardzo fajny.. Są zwolennicy grubej kory i chudej ale mnie się to spodobało nooo i pojechałam

I jak już weszłam ... to już wiedziałam ... Prawie centralnie stała hortensja limelight szczepiona na pniu ... Ona się do mnie uśmiechała ... No oczywiście lecem .. A tam ... Bezcenna ... No to idę to Kobitki z obsługi i pytam : po ile ta hortensja ???... A ona mi na to : niecałe 2 stówki ... A ja jej : a jakiejs dobrej ceny nie ma ???... I potem było jak w filmie.. Baba łap za telefon ,dzwoni , czeka i mówi : za 69 może być ??.... Mało nie padłam

Bach , hortkę do wózka , grzecznie podziękowałam i tyle mnie widzieli , bo się bałam ,że się rozmyslą

I tak oto jestem szczęśliwa posiadaczką limelighta .. A że w pionie jeszcze plac jest , to upchnę

Jaka fuksiara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Magda70 23:01, 15 lip 2013

Normalnie lecę jutro do obisia...
Sebek 23:45, 15 lip 2013

Ela - ale Ci się udało Idealna ta hortensja
boguslawa_ma... 07:21, 16 lip 2013

Ale piękności kupiłaś,za taką cene -grzech nie wziąśćU mnie nie mogę takich sadzić bo napewno by się komuś spodobałaElu to mowisz że kora przekompostowana lepsza,a mam kuić to może ją wezme
gierczusia 09:01, 16 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Teraz dopiero zobaczyłam że jest instrukcja po polsku faktycznie był nawóz i granulki gliny ale koszyczka nie pamiętam.

Bogdziu .. Ja już nie wiem , jak Ci mam dziękować .. Z nieba mi po prostu spadłaś .. To teraz już wiem ,czego mam szukać .. A ponieważ czas jeszcze jest , to tylko się muszę zoreintować , gdzie takie coś mogę u nas zakupić i dawaj ... Lilie wodne liliput ... Hurrrrra
gierczusia 09:12, 16 lip 2013

Magda70 napisał(a)
Normalnie lecę jutro do obisia...

... Noo leć .leć ... W Bytomiu była ostatnia ale z tego co pisała Beatka z mikroformatu wywnioskowałam ,że w Katowiccach było więcej .. Więc może u siebie tez się załapiesz ... Trzymam kciuki