Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 13:24, 01 wrz 2013

baraga1904 napisał(a)
...nie wiem co sugerujesz z tym Rybnikiem ale jakby co podejdę w odwiedzinki...
...szukam i u siebie tam gdzie Biomassem polałam i tylko dwie wątłe krewetki zanlazłam.... działa?

Aguś ... Ja tam nic do Rybnika nie mam , a wręcz przeciwnie nawet go lubię , bo tam mieszka masa Ogrodomaniaków i produkują kompost ....

Ale Rybnik słynie też z psychiatryka ..

w każdym razie, cieszę się ,że mnie odwiedzić przyjedziesz , jak coś ....

I jeśli biomas działa , to się cieszę podwójnie. ... Cieszmy się ostatnim dniem wolności
gierczusia 13:25, 01 wrz 2013

Agnieszka_B napisał(a)

Nie musisz do Rybnika, do mnie sie wtedy odzywaj

Dzięki za wsparcie ..... Muszę sąsiadom powiedzieć ,że jakby co , to mnie ma kto podleczyć
Agnieszka_B 13:38, 01 wrz 2013

gierczusia napisał(a)

Dzięki za wsparcie ..... Muszę sąsiadom powiedzieć ,że jakby co , to mnie ma kto podleczyć

Tylko , że ja ci wtedy powiem : " Dobrze Eluniu że tak po nocy z latarka w tych krzorach siedzisz, bardzo dobrze"
gierczusia 13:40, 01 wrz 2013

Aguś... To potem jak sąsiedzi na nas doniosą , to nas obie zammkną ... A Baraga będzie nas odwiedzać i paczki wysyłać ...,
baraga1904 13:42, 01 wrz 2013

gierczusia napisał(a)
Aguś... To potem jak sąsiedzi na nas doniosą , to nas obie zammkną ... A Baraga będzie nas odwiedzać i paczki wysyłać ...,

...ja Wam te paczki przyniosę..mam rzut beretem...
Agnieszka_B 13:51, 01 wrz 2013

baraga1904 napisał(a)

...ja Wam te paczki przyniosę..mam rzut beretem...

A my bedziemy z Ela podziwiac piekny park szpitalny . Aga , moze dasz sie z nami zamknąć ?
Bea 14:09, 01 wrz 2013

Ela ja tu czytam i wnioskuję, iż Ty Specjalistka do walki ze szkodnikiem wszelakim.

Co w takim razie zastosować po opryskach Mospilanem.

I jeszcze pytanie czy ten środek aktra - to oprysku?

Kolejne - do kiedy można tą drobnicą atakować

Pozdrawiam i machach i ...
gierczusia 14:10, 01 wrz 2013

Ja protestujem .... Baraga nie może być z nami zamknięta , bo ftoo nam będzie wtedy zaopatrzenie robił ??....

Niemożliwe jesteście
gierczusia 14:17, 01 wrz 2013

Bea napisał(a)
Ela ja tu czytam i wnioskuję, iż Ty Specjalistka do walki ze szkodnikiem wszelakim.

Co w takim razie zastosować po opryskach Mospilanem.

I jeszcze pytanie czy ten środek aktra - to oprysku?

Kolejne - do kiedy można tą drobnicą atakować

Pozdrawiam i machach i ...

Dzięki za kompliment Beatko ... Miło poczuć się specjalistą, nawet od robali ....

Z tego co zaobserwowałam , to krewetki się uodparniają , więc rąbię im Owadofos ( to samo co mospilan ) na zmianę z actarą .... Actara to granulki , do rozpuszczania w wodzie isię robi oprysk a można też podlewać ..podobno działa na chrząszcze i larwy....... Natomiast larvanem można stosować tylko jak jest dość ciepło , bo to są nicienie z południa i zimą one zdychają .... No chyba ,że się skrzyzują z naszymi nicieniami .. Larvanem działa tylko na larwy !!... Na dorosłe chrząszcze nie
Bea 14:25, 01 wrz 2013

dzięki

jak rezydował krecik to nie było problemu

a w tym roku atak