Skopiuję odpowiedż
Ani Asc na temat wrzosów , bo potem zgubiem

Dzięki Aniu
Wrzosy kupować teraz , koniecznie... widać jakie są..
Wzytkie wrzosy są ładne.. .. u mnie najbardziej kapryśne są o szarych liściach..
Niektóre odmiany wrzosów rosną wysokie... nawet jak sie je przycina mocno, co jest konieczne by jakoś wyglądały..
Fajnie wyglądają kontrastowe zabarwienia, ale palmy lepiej jak większe.. wiec czasami lepiej mniej a więcej. Patrz nie tylko na kwiaty ale i na liście Bo liście też są ozdobą i to przez większość roku i też fajnie jak są kontrastowe.
Wrzosy pączkowe kwitną wcześniej i szybciej przekwitają.. te zwykłe kwitną później.... wiec dobrze pączkowe posadzić z pączkowymi.. wtedy równo kwitną....... i patrz na wielkość...... by niskich nie posadzić z tyłu, a wysokich z przodu...
Bo są wrzosy też płożące.. i nie osiągają 5cm wysokości.. ale za to idą w szerokość, a są wrzosy co rosną na ponad pół metra wysokości.. i rosną w spore kępy.. efekt dywanu otrzymasz szybko sadząc co 30 cm.. a możesz posadzić i co pół metra.. wtedy łatwiej ciachać kulki... wtedy z wrzosami i cięciem jak z lawendą Ja sadzę co 30cm.. bo jestem niecierpliwa i lubię dywan..
Ogród w sk.mikro cz.II
a obecnie
Mikro ogród-pączkowanie