Nooo Madzen ... Trzeba , trzeba.... A we mnie biją się dwie osoby.. Jedna co mówi : te , leć sadzić a siem nie obijaj .....i druga , co mówi : do łóżka marsz i nie waż mi sie nosa wyściubić ... A ja jak pierwsza nie widzi to leżę a jak ńie widzi druga to sadzę ... I takim oto sposobem to ani zdrowa nie jezdem ani nie mam posadzonego wszystkiego
Cześć Reniu ... Nie ma co dziękować, cała przyjemność po mojej stronie ...Mój przedogródek jest taki ze względów wygody ... Ścieżka musiała być żeby dookoła do garażu nie biegać i nie nabijać sztucznie kilometrów ... A rodki ... Zależało mi ,żeby było cosik naprawdę ładnego przez calutki rok..a że tam jest północny wschód wiec rodki nadal żyją mimo tej pieprz..... ej gliny ... Ale z drugiej strony domu gdzie jest mega słońce też mi rośnie rodek cunninghams white.. Jest lekko osłonięty przez dwa jałowce skyrocket , ale ma się dobrze ...czytałam gdzieś ,pewnie u Bogdzi ,że sa rodki na słońce ...a teraz pod rodkami tworzę wrzosowisko
Noooo Ulka ... Byłam ... To gdzieś tam w pewnym sensie niedaleko Ciebie , prawda ??...stad pewnikiem Twoja znajomość z Trolllem ... Masz go tak blisko Szczęsciaro
A za chusteczki dziękuję ... Choć paczka pewnikiem mi nie wystarczy .. Raczej potrzebowałabym całego tira ... Właśnie spotkanie z Trolllem w piątek mnie z leksza dobiło
A wyrzuciłaś z powodu patelni czy z inkszych ??... Ja mam z przodu simonę a cunninghamsa z tylu , tak jak pisałam ... Mnie się rodki zarąbiscie podobają i wprawdzie nie lubię kusić do złego , ale cóż może być złego w takich pięknych roślinkach ... .. Albo dosadż im tam jaki parasol ...
Ja właśnie trzymam kciuki za klona palmowego .. Rośnie od niedawna u mnie za rodkami ... I wszystkie drzewa u mnie juś zdychają tzn gubią liście , żólkną itp , a klon ... niby taki wrażliwy a się trzyma bestia bez zarzutu .... Aaaaa.. Nie mogę go chwalić zbytnio.. Bo wiecie... Tfffuuu , tfuuuuuu paskudny ten klon.
Renatko jeśli moga byc różowe to kup Haagę lub Helsinki University ani słonce ani mróż ich nie załatwi ani nawet częste przesadzanie, bardzo mocne , tylko warunek podstawowy : dobrze przygotowac ziemię i posadzic na odpowiednim poziomie . Jesli nie wiesz o czym mówię to mogę dokładniej napisac. Pozdrawiam Dziewczyny I Renię i Elę.