Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 14:57, 06 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ela kuruj się bo trzeba jeszcze cieszyć się jesienią!

Nooo Madzen ... Trzeba , trzeba.... A we mnie biją się dwie osoby.. Jedna co mówi : te , leć sadzić a siem nie obijaj .....i druga , co mówi : do łóżka marsz i nie waż mi sie nosa wyściubić ... A ja jak pierwsza nie widzi to leżę a jak ńie widzi druga to sadzę ... I takim oto sposobem to ani zdrowa nie jezdem ani nie mam posadzonego wszystkiego
boguslawa_ma... 15:41, 06 paź 2013

Elu a co to chorubsko cię dopadło...nie dawaj się...zdrówka życzę
gierczusia 15:54, 06 paź 2013

Nowo widzisz Bogusiu... Zawsze jakieś " atrakcje" muszą być .... Buziam i dzieki
Rench 19:03, 06 paź 2013

Hej Elu
Dzięki za fotki przedogródka,śliczny. Myślałam że cokolwiek odgapię,ale masz tam Rh,więc u mnie już odpada,patelnia niesamowita.

Wycieczka do szreka fajnacka Nie nudzisz się
Pozdrawiam
gierczusia 19:27, 06 paź 2013

Rench napisał(a)
Hej Elu
Dzięki za fotki przedogródka,śliczny. Myślałam że cokolwiek odgapię,ale masz tam Rh,więc u mnie już odpada,patelnia niesamowita.

Wycieczka do szreka fajnacka Nie nudzisz się
Pozdrawiam

Cześć Reniu ... Nie ma co dziękować, cała przyjemność po mojej stronie ...Mój przedogródek jest taki ze względów wygody ... Ścieżka musiała być żeby dookoła do garażu nie biegać i nie nabijać sztucznie kilometrów ... A rodki ... Zależało mi ,żeby było cosik naprawdę ładnego przez calutki rok..a że tam jest północny wschód wiec rodki nadal żyją mimo tej pieprz..... ej gliny ... Ale z drugiej strony domu gdzie jest mega słońce też mi rośnie rodek cunninghams white.. Jest lekko osłonięty przez dwa jałowce skyrocket , ale ma się dobrze ...czytałam gdzieś ,pewnie u Bogdzi ,że sa rodki na słońce ...a teraz pod rodkami tworzę wrzosowisko

Szkoda ,że nie pomogłam

Ps. Z grupą szalonych 14 latków trudno się nudzić
Urszulla 19:37, 06 paź 2013

gierczusia napisał(a)
Największą atrakcją na koziej górze okazał się troll .... Nie góry , nie widoki , nie wspinaczka
... Niieeeee... Troll ... Był wielgaśny i miał według moich dziewczynek fascynujący element między nogami ... Już nie będę dłużej się nad tym rozwodzić , bo te 14 łatki to taki dziki naród ,że brak mi po prostu słów ... Tym bardziej ,że moje osobizde dziecko prawie w tym samym wieku i właśnie moooocno włos mi siem jeży na głowie ... Trolla sobie zobaczcie .. Nooooo wiem ,czy jest na co , aleee.... .... Aaa... Już nic nie piszę

Byłaś może na Koziej Górce ???
gdzie ten troll?

i paczkę chusteczek Ci podsyłam
Rench 19:39, 06 paź 2013

Ja już kilka rh wyrzuciłam,chyba mnie nie lubią,ale o tym cunninghams white też mi Syla pisała,lubi słońce -może jeszcze raz spróbuję ....?

Ps Czy Ty jesteś uczitielnicą ?
gierczusia 20:05, 06 paź 2013

Urszulla napisał(a)

Byłaś może na Koziej Górce ???
gdzie ten troll?

i paczkę chusteczek Ci podsyłam

Noooo Ulka ... Byłam ... To gdzieś tam w pewnym sensie niedaleko Ciebie , prawda ??...stad pewnikiem Twoja znajomość z Trolllem ... Masz go tak blisko Szczęsciaro

A za chusteczki dziękuję ... Choć paczka pewnikiem mi nie wystarczy .. Raczej potrzebowałabym całego tira ... Właśnie spotkanie z Trolllem w piątek mnie z leksza dobiło
gierczusia 20:11, 06 paź 2013

Rench napisał(a)
Ja już kilka rh wyrzuciłam,chyba mnie nie lubią,ale o tym cunninghams white też mi Syla pisała,lubi słońce -może jeszcze raz spróbuję ....?

A wyrzuciłaś z powodu patelni czy z inkszych ??... Ja mam z przodu simonę a cunninghamsa z tylu , tak jak pisałam ... Mnie się rodki zarąbiscie podobają i wprawdzie nie lubię kusić do złego , ale cóż może być złego w takich pięknych roślinkach ... .. Albo dosadż im tam jaki parasol ...

Ja właśnie trzymam kciuki za klona palmowego .. Rośnie od niedawna u mnie za rodkami ... I wszystkie drzewa u mnie juś zdychają tzn gubią liście , żólkną itp , a klon ... niby taki wrażliwy a się trzyma bestia bez zarzutu .... Aaaaa.. Nie mogę go chwalić zbytnio.. Bo wiecie... Tfffuuu , tfuuuuuu paskudny ten klon.

Ps.... Da da ... Of kurs uczitielnica
Bogdzia 20:55, 06 paź 2013

Rench napisał(a)

Renatko jeśli moga byc różowe to kup Haagę lub Helsinki University ani słonce ani mróż ich nie załatwi ani nawet częste przesadzanie, bardzo mocne , tylko warunek podstawowy : dobrze przygotowac ziemię i posadzic na odpowiednim poziomie . Jesli nie wiesz o czym mówię to mogę dokładniej napisac. Pozdrawiam Dziewczyny I Renię i Elę.