Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

anna_g 19:14, 14 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Dzięki Aniu ... Dziś się edukacyjnie obiboczę ... A kompostowo, to Ty mnie natchnęłaś ... Bo cały czas byłam przekonana ,że ten kompostownik to kicha ... A jednak nie

Buziole

Prawdę mówiąc to i ja byłam tak przekonana A tu takie cuda Może dlatego, że się za bardzo nie wtrącałyśmy to tak fajnie wyszło
Melduję, że cebulki od Ciebie dzisiaj zostały posadzone Jeszcze po pracy zdążyłam choć już kiepsko jest bo nawet godzinki nie mam - uznałam że chyba muszę sobie kupić taką lampkę "czołówkę" będę sobie przyświecać w ciemnościach i pracować w ogrodzie No i może opuchlaka - tfu tfu - wypatrzę Żurawkę posadziłam juz wczoraj - ziemię w doniczki wyciepałam, ale oczywiście korzeni nie wyplukałam bo se... hmmm... zapomniałam Ale... na pewno nic tam nie było... tak mówię Ale kolor to ona ma śliczniusi
Buźka

baraga1904 19:48, 14 paź 2013

...a ja pracowałam w ogrodzie dzisiaj ..a co... 18-tego imprezuję
gierczusia 21:08, 14 paź 2013

kasiek napisał(a)
Przyszłam z rewizyta - widzę że miałaś gosci w sobote miałaś gosci z ogrodowiska jak i ja
Pogoda nam sie udała i widze że towarzystwo tez
ogródek masz mały ale dopieszczony na maxa Super do nasladaowania

Witaj Kasiu w moim małym królestwie ...cieszę sie ,że się podoba ...

Ja własnie zawędrowałam do Ciebie dzięki fotkom ze spotkania ... A nasze spotkanie z kolei nie było u mnie tylko u Ani od ogrodoterapii ...... Rzeczywiście pogoda była wyśmienita ,a towarzystwo ... Noo wiadomo ,że Fantastiko , bo to ogrodomaniacy
gierczusia 21:11, 14 paź 2013

asc napisał(a)
A ja się zastanawiałam co tam w kącie jest ukryte
A to a pacz .. to kompostownik

Wy z Kindziąto chiba kcecie,żeby mnie z ciekawości skręciło .... Każda jedzie z tym " a - paczem " a ja bidula nie wiem o co chodzi ....

Noo litości ...

Serio nie widziałaś że tam jest kompostownik ?????... No przeca taki malusi to on nie jest ....
gierczusia 21:20, 14 paź 2013

anna_g napisał(a)

Prawdę mówiąc to i ja byłam tak przekonana A tu takie cuda Może dlatego, że się za bardzo nie wtrącałyśmy to tak fajnie wyszło
Melduję, że cebulki od Ciebie dzisiaj zostały posadzone Jeszcze po pracy zdążyłam choć już kiepsko jest bo nawet godzinki nie mam - uznałam że chyba muszę sobie kupić taką lampkę "czołówkę" będę sobie przyświecać w ciemnościach i pracować w ogrodzie No i może opuchlaka - tfu tfu - wypatrzę Żurawkę posadziłam juz wczoraj - ziemię w doniczki wyciepałam, ale oczywiście korzeni nie wyplukałam bo se... hmmm... zapomniałam Ale... na pewno nic tam nie było... tak mówię Ale kolor to ona ma śliczniusi
Buźka

Czyli rozumię ,że mam siem zbytnio do kompostownika nie wtryniać ... Dobrze , według życzenia

Jestem ciekawa , jak te cebulki .... Mówią że te holenderskie są niezłe .. Ocenisz sama ... Ja moich mikro krokusów jeszcze nie posadziłam... Tak coś czuje ,że bedę to robić podczas przygotowywania kolacji wigilijnej , jak tak dalej z moim obiboctwem będzie

Lampkę taka na czoło , to teź chyba będę musiała sobie kupić .... Żeby te opuchlaki tłuc mając wolne ręce ... Albo gdzieś z kopalni porwiemy

Co do zurawki , to pamiętaj ,że moje opuchlaki noszą różowe majteczki ... Tak dla odróżnienia od Twoich ....

Fajnie ,że się podoba ... Łatwo sie rozmnaża ... I rośnie wszędzie nawet w słoneczku ... Oczywiście wtedy słabiej ale rośnie i tak
gierczusia 21:21, 14 paź 2013

baraga1904 napisał(a)
...a ja pracowałam w ogrodzie dzisiaj ..a co... 18-tego imprezuję

Z tego bezpośrednio wynika Kofffana ,że już Ci lepiej ..... A to nas cieszy ... Bardzo .... Impreza dopiero 18 ???.... Co tak póżno ??... Ale przynajmniej zdrowa już będziesz
anna_g 21:23, 14 paź 2013

Ty mnie przypomnij jak ona sie nazywa ta żurawka? znaczy siem jaka odmiana? A jeszcze lepiej Ty mnie przypomnij co to ja za trafkę od Uli dostałam - bo wiem, że wiesz (no niezła ogrodniczka ze mnie - kompletna klapa - nic nie wiem)

Twoje mają różowe? To dziewczynki być muszą... A jak moje to chłopczyki... Rany bossssskie co się tu będzie działo...
baraga1904 21:25, 14 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Z tego bezpośrednio wynika Kofffana ,że już Ci lepiej ..... A to nas cieszy ... Bardzo .... Impreza dopiero 18 ???.... Co tak póżno ??... Ale przynajmniej zdrowa już będziesz

...i bez prochów...najważniejsze... bo inaczej przy soczku cały wieczór...
gierczusia 22:01, 14 paź 2013

anna_g napisał(a)
Ty mnie przypomnij jak ona sie nazywa ta żurawka? znaczy siem jaka odmiana? A jeszcze lepiej Ty mnie przypomnij co to ja za trafkę od Uli dostałam - bo wiem, że wiesz (no niezła ogrodniczka ze mnie - kompletna klapa - nic nie wiem)

Twoje mają różowe? To dziewczynki być muszą... A jak moje to chłopczyki... Rany bossssskie co się tu będzie działo...

Haha ... Teraz padniesz ... Bo ja teź nie wiem co to za żurawka ... Były nawet próby publicznej , tzn forumowej identyfikacji , ale jakoś spełzły na niczym
A trawka... Taki mi się wydaje ,że to turzyca bronze form ( carex comans).... Noooo.

Rozumię , że podziału według płci na majteczki dokonałaś ... Teraz przyzwoitkę im załatwić trzeba

gierczusia 22:02, 14 paź 2013

baraga1904 napisał(a)

...i bez prochów...najważniejsze... bo inaczej przy soczku cały wieczór...

Ooo to siem szykuje impreza