Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

GosiaJoanna 20:25, 22 paź 2013

Bea napisał(a)
Projekt niczego sobie, ale gdzie są cisy. To będzie bez cisów?

No właśnie też miałam się o nie pytać
gierczusia 20:28, 22 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Ja bym poszła w srebro i bordo, czyli trzmieliny na pniu srebrne, jeszcze jedna (trzecia) trzmielina z lewej, zaraz obok tej, która tam jest. Do tego turzyca frost curls - srebrna, z przodu przed nią konwalnik - bosko będzie. A buksiki masz w pozostałej częśći ogrodu? bo jesli nie, to może miniaturowe dwie kosodrzewiny (będzie nawiązanie do rosnącej kosodrzewiny na murku z prawej) zamiast bukszpanów?

Ooooo... Zmiana koncepcji kolorystycznej .,,,

Hmmmmm....jest tylko malusi problem...Tam nie ma trzmieliny Aguś.. Czy mialaś na myśli te dwie z projektu ???.... Bo ja chciałam dwie z racji tego ,że ten kiścień miał byc tak pośrodku....Po lewej na rabacie jest bok purpurea pandula , malusi mojego wzrostu tzn ok 165 cm a za nim rośnie Miskant morning light...

Rzeczywiście nie mam buksików w ogrodzie ...i dlatego myślę ,że zastąpienie go kosodrzewiną , która jest już w kilku miejscach to jest rewelacyjna koncepcja
gierczusia 20:30, 22 paź 2013

Bea napisał(a)
Projekt niczego sobie, ale gdzie są cisy. To będzie bez cisów?

Beatko ... Cisy są w tle .... Nigdzie ich nie eksmitowałam i nie zamierzam... Myślę ,że będą ładnym tłem..hhmmmm????

Ale już jakoś tego w garden puzzlach nie zaznaczyłam , gapa

Gosieńko... Mam nadzieję ,że Twoja troska tez już została zaspokojona
Bogdzia 20:46, 22 paź 2013

Ja mam buka purpurea pendula ale u mnie to dośc duże i głównie szerokie drzewo , one róznie rosną , można je ciąc , mój był mało cięty , tylko tam gdzie mi przeszkadzał ale zanosi sie na giganta.
gierczusia 20:49, 22 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Ja mam buka purpurea pendula ale u mnie to dośc duże i głównie szerokie drzewo , one róznie rosną , można je ciąc , mój był mało cięty , tylko tam gdzie mi przeszkadzał ale zanosi sie na giganta.

Bogdziu .. Mój jakoś wcale nie rośnie .. Upodobały go sobie wszelkie szkodniki w ogrodzie... Ńon stop go cuś żre ... I naprawdę jest malusi a rośnie juź od początku ogrodu czyli jakieś 4 lata... Tak wiec o niego kompletnie się nie martwię... ( noo że mi pól ogrodu niby zajmie )... Nawet ni mam co na nim ciąć
Bea 20:55, 22 paź 2013

Ela, a będziesz jeszcze dosadzać ciska po prawej stronie?
gierczusia 21:00, 22 paź 2013

Bea napisał(a)
Ela, a będziesz jeszcze dosadzać ciska po prawej stronie?

Żeby jeszcze " dorobić " żywopłot ??.... Noo tak myślę ,że jednak tak.. Za kulą trzmielinową jest posadzony miskant zebrinus ,żeby zrobił tło i kontrast... Ale jeszcze jeden gazon jest prawie wolny , bo tam jest wiecznie wymarzająca trzmielina
Bea 21:04, 22 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Żeby jeszcze " dorobić " żywopłot ??.... Noo tak myślę ,że jednak tak.. Za kulą trzmielinową jest posadzony miskant zebrinus ,żeby zrobił tło i kontrast... Ale jeszcze jeden gazon jest prawie wolny , bo tam jest wiecznie wymarzająca trzmielina

Tak, tam się prosi jeszcze jeden.
gierczusia 21:39, 22 paź 2013

Noooo , to mamy takie same zdanie ... Tylko muszę się do Bytomia wybrać
gierczusia 21:51, 22 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Śliczne będzie.

Nooo ja mam takową nadzieję ... Wprawdzie słyszy się opinie,że nadziejaatką głupich...nooo aleee