Hmmmmm....jest tylko malusi problem...Tam nie ma trzmieliny Aguś.. Czy mialaś na myśli te dwie z projektu ???.... Bo ja chciałam dwie z racji tego ,że ten kiścień miał byc tak pośrodku....Po lewej na rabacie jest bok purpurea pandula , malusi mojego wzrostu tzn ok 165 cm a za nim rośnie Miskant morning light...
Rzeczywiście nie mam buksików w ogrodzie ...i dlatego myślę ,że zastąpienie go kosodrzewiną , która jest już w kilku miejscach to jest rewelacyjna koncepcja
Ja mam buka purpurea pendula ale u mnie to dośc duże i głównie szerokie drzewo , one róznie rosną , można je ciąc , mój był mało cięty , tylko tam gdzie mi przeszkadzał ale zanosi sie na giganta.
Bogdziu .. Mój jakoś wcale nie rośnie .. Upodobały go sobie wszelkie szkodniki w ogrodzie... Ńon stop go cuś żre ... I naprawdę jest malusi a rośnie juź od początku ogrodu czyli jakieś 4 lata... Tak wiec o niego kompletnie się nie martwię... ( noo że mi pól ogrodu niby zajmie )... Nawet ni mam co na nim ciąć
Żeby jeszcze " dorobić " żywopłot ??.... Noo tak myślę ,że jednak tak.. Za kulą trzmielinową jest posadzony miskant zebrinus ,żeby zrobił tło i kontrast... Ale jeszcze jeden gazon jest prawie wolny , bo tam jest wiecznie wymarzająca trzmielina