Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 22:15, 29 lip 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Martuś dołączam do pochwał. Świetnie że masz swój styl. Jesteś specjalistką od cynii .Pozdrawiam niedzielnie.

Styl powiadasz Zbysiu ...)))))Jakiś jest, dowolny )))))))))
Dziękuję jakie kwiaty by u mnie nie rosły to dbam o wszystkie cynie po prostu mam bo dotrzymują kroku daliom do przymrozków ...
Pozdrawiam i ja jeszcze niedzielnie
Mala_Mi 22:20, 29 lip 2012

Phi.. też mam takie fragmenty niedoskonałości... w ogrodzie, bo na szczęscie celulitu nie odziedziczyłam po nikim w rodzinie, bo nikt nie miał Wystarczą grube nogi.... i parę innych niedoskonałosci....
Piętrowa rabatka jest super
Martek 22:21, 29 lip 2012

Ewelinka231281 napisał(a)

Tess może nie czytałaś, rabaty swoje zaczęłam wycinać z trawnika jakieś 9 lat temu może już 10 ...?
Ale zawsze były to jednoroczne rzeczy z niewielkimi wstawkami popularnych bylin.I tak jest do dziś.Trochę więcej wycięte,dokupione byliny i jeszcze wiele przede mną ,żebym czuła się "spełnioną" ogrodniczką słysząc pochwały i porównania do angielskich rabat wiem,że to komentarze na wyrost i zobowiązują mnie do polepszenia wyglądu terenu .Nie jest to kokieteria ja wiem,że jeszcze mi do nich daleko.Poza tym nie wzoruje się na nich sieję,wkładam co mi się podoba .
Wiele roślin od zawsze rosła w wiejskich i dworskich ogródkach naszego kraju i u mnie można je odnaleźć.

Niech żyje cellulit !))))))))))))))

Witam, bardzo dobrze, ze sadzisz co Ci się podoba, dzięki temu jest kolorowo.
Do klubu celluit się nie przyłaczę, u siebie nie mogę go jakoś "wyplewić"
Lecę na powtórkę Mai.

Ewelinka231281 ,
Witam nowego gościa serdecznie
Temat cellulitu to tak z okazji pytania Tess co mam brzydkie ))))))))))) I uważam za zamknięty więc klubu nie będzie
Jak wyżej napisałam szanownemu,drogiemu Zbysiowi,cynie kwitną do pierwszych przymrozków tak też mają dalie i ten duet co roku u mnie na rabacie słonecznej (jednorocznej),króluje.
Inne kwiaty to tak zależy od mojego widzi mi się kiedy jestem gdzieś na zakupach Lubię jak na trzeciego dochodzą później mieczyki wplątane po między
Pozdrawiam cię bo widzę ,że się zagadałam ...
Martek 22:23, 29 lip 2012

asc napisał(a)
Phi.. też mam takie fragmenty niedoskonałości... w ogrodzie, bo na szczęscie celulitu nie odziedziczyłam po nikim w rodzinie, bo nikt nie miał Wystarczą grube nogi.... i parę innych niedoskonałosci....
Piętrowa rabatka jest super

Dzięki Aniu.
Masz w takim razie szczęścieChociaż to draństwo jest z jedzenia jakie nam serwują również
Martek 23:11, 29 lip 2012

Przeszłam się po wątkach i każdy zachwala swoje trawki Ja mam obrzeże stworzone w tym sezonie.Jeszcze nie bujne,ale jest.To fragment najsilniejszy )))))))Proszę patrzeć na lewo
danuta_ 23:29, 29 lip 2012

Marto, każdy zachwala trawki, bo to okres kiedy są najpiękniejsze Twoje też pięknie rosną i za rok będą już dorodnymi kępami - późno wychodzą po zimie, ale warto czekać Na prawo tez spojrzałam - żurawki bardzo okazałe - ładnie się odbijają na tle zieleni
Martek 23:32, 29 lip 2012

danuta_ napisał(a)
Marto, każdy zachwala trawki, bo to okres kiedy są najpiękniejsze Twoje też pięknie rosną i za rok będą już dorodnymi kępami - późno wychodzą po zimie, ale warto czekać Na prawo tez spojrzałam - żurawki bardzo okazałe - ładnie się odbijają na tle zieleni

Dziękuję Danusiu
Te moje trawki chyba tak późno nie wychodzą ...?
danuta_ 23:37, 29 lip 2012

To chyba zimozielone turzyce, o ile mnie oczy nie mylą
Martek 23:41, 29 lip 2012

danuta_ napisał(a)
To chyba zimozielone turzyce, o ile mnie oczy nie mylą

Powiedzmy,że się prezentują elegancko w zimie Turzyce i Dans,ale ponieważ podzieliłam obie odmiany to jeszcze nie widać dorodnych kęp .Pierwsza turzyca od żurawek jest mateczną mam ją od lat ,Dans ma ładne rozłogi Nie mogłam dostać u mnie tej turzycy bo nie nowość ...Dlatego dzieliłam
Martek 23:43, 29 lip 2012

Sroka na dobranoc ta co sobie dziś godziny pomyliła i skrzeczała mocno po 22-ej