Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 12:44, 02 paź 2012

Tess napisał(a)
Martek, zdjęcie do czego babie potrzebny motor mnie zabiło))))))))))
Dawno się tak nie ubawiłam

Zdjęcie dzięcioła bardzo dobre, więcej wiary w swoje umiejętnosci!

Kulki z boku tylko widzę, ale wydaje się, że dobrze. Kulki ze stożkiem zawsze dobrze wyglądają

Ciacho musiało być pyszne, skoro w takim tempie wyszło

Buziam

Tess z dzięcioła jestem zadowolona ponieważ naprawdę był obok w sadzie i tak się wiercił ,stukał ,że trudno było go złapać w miejscu ,a to zaraz wiadomo o ostrość trudno.Zwykle siada na modrzewiu to już zbyt daleko na mojego zuma niestety ,ale wcześniej chyba mam zdjęcie na wierzbie

O właśnie mam trzęsienie ziemi Ulicę robią

Ściskam i ja

Kondzio 21:32, 02 paź 2012

Bogdzia 21:36, 02 paź 2012

Kiedy w końcu skończą Ci te trzęsienia ziemi robic , fundamenty to wytrzymają?Dziecioł był w cieniu, wtedy zawsze gorzej wychodzi.
malwes 22:17, 02 paź 2012

Marta, zdjęcia przepiękne, te z 231 strony chyba najbardziej do mnie przemawiają.
Dzięcioł cudny - żałuję, że do mnie nie przylatują, czasem w lesie obok zobaczę, ale u mnie nie ma (jeszcze) dużych drzew.

Jesień czasem robót! U mnie też "dłubią" w ulicy i słyszę ich z daleka.

Martek 23:54, 02 paź 2012

Kondzio napisał(a)

Martek 23:56, 02 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
Kiedy w końcu skończą Ci te trzęsienia ziemi robic , fundamenty to wytrzymają?Dziecioł był w cieniu, wtedy zawsze gorzej wychodzi.

Dokładnie był w cieniu drzew.Nie wiem tylko co trzyma w dziobie.
Stukał,pukał skakał z góry na dół i coś złapał,ale na owada to nie wygląda

Dziś krzyczały dwa i przelatywały z drzewa na drzewo.
Martek 00:00, 03 paź 2012

malwes napisał(a)
Marta, zdjęcia przepiękne, te z 231 strony chyba najbardziej do mnie przemawiają.
Dzięcioł cudny - żałuję, że do mnie nie przylatują, czasem w lesie obok zobaczę, ale u mnie nie ma (jeszcze) dużych drzew.

Jesień czasem robót! U mnie też "dłubią" w ulicy i słyszę ich z daleka.

Małe ciurkadełko,może po prostu poidło w upał wabi ptaki .Ja jeszcze nie mam nic takiego muszę poszukać coś ładnego
Dziękuję za miłe słowa
Martek 00:14, 03 paź 2012

Postanowiłam dziś zrobić porządek z winogronem w/g zaleceń Basi Krajewskiej .Kilka ciachnięć i po robocie.Poczułam,że na tym nie mogę zakończyć prasowanie może poczekać
Przeniosłam bukszpan na nowe miejsce,a w dołek po nim włożyłam miskanta. Mimo ostrzeżeń Pszczółki już wiem co to znaczy dzielić to trawsko ))))))))))))
Coś mi się wbiło w palec mało nie zostawiłam sobie siekiery w głowie,ale udziabałam kawałek i wsadziłam
Jeszcze przeniosłam wszystkie trawki bo zmieniony jest delikatnie kształt rabaty i przed samym podlewaniem znowu usłyszałam ten magiczny dźwięk ...
Oczywiście mało nóg nie połamałam i trochę straciłam bo kiedy ja po aparat to one nad domem jak będą kolejne oleję aparat wolę patrzeć i słuchać
A rano wspominałam,że śniły mi się żurawie ostatniej nocy...

barbara_kraj... 00:36, 03 paź 2012

No, ciekawa jestem końcowego efektu zmagań z pędami winorośli... zostało cokolwiek?

"Lecą żurawie" - przypomniał mi się ten film (prod. radz.)
Martek 00:42, 03 paź 2012

barbara_krajewska napisał(a)
No, ciekawa jestem końcowego efektu zmagań z pędami winorośli... zostało cokolwiek?

"Lecą żurawie" - przypomniał mi się ten film (prod. radz.)

Filmu nie kojarzę,a winorośli zrobię zdjęcie Basiu.Zdjęłam już pędy z tego koromysła ,ale położyłam je na nie ,żeby jeszcze tak na samej trawie nie leżały .Mam nadzieję,że deszcz ,który niedawno skończył swoją serenadę nie pozbijał tych pędów