Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

marzena 00:26, 02 paź 2012

irena_milek napisał(a)
nieźle wychodzi kulczenie chryzantemy obojętnie jaki kolor, wszystkie piękne
a z dzięciołem poszło ci bardzo dobrze..piękny ptak
i miłego dzionka

powtarzam za Irenką, tylko teraz to juz dobrej nocy życzę...

Marta, nawet nie wiesz, ale mnie zmobilizowałaś do podzielenia i rozsadzenia żurawek...przeczytałam chyba u Bogdy jak pisalaś o nich...
miałam to juz dawno zrobić, bo mam ich chyba ze 20 bardzo rozrośniętych, ale jakoś nie zabierałam sie za to... dopiero Twoje słowa zadziałały na mnie jak impuls ( serio !) i dzisiaj praca wykonana, chyba z 30 nowych żurawek posadziłam...mam nadzieję, że zdążą sie ukorzenić dobrze...
pozdrawiam
Martek 00:41, 02 paź 2012

marzena napisał(a)

nieźle wychodzi kulczenie chryzantemy obojętnie jaki kolor, wszystkie piękne
a z dzięciołem poszło ci bardzo dobrze..piękny ptak
i miłego dzionka

powtarzam za Irenką, tylko teraz to juz dobrej nocy życzę...

Marta, nawet nie wiesz, ale mnie zmobilizowałaś do podzielenia i rozsadzenia żurawek...przeczytałam chyba u Bogdy jak pisalaś o nich...
miałam to juz dawno zrobić, bo mam ich chyba ze 20 bardzo rozrośniętych, ale jakoś nie zabierałam sie za to... dopiero Twoje słowa zadziałały na mnie jak impuls ( serio !) i dzisiaj praca wykonana, chyba z 30 nowych żurawek posadziłam...mam nadzieję, że zdążą sie ukorzenić dobrze...
pozdrawiam

Bardzo się cieszę,że docierają moje słowa o tym,że z pewnością jest wiele bylin ,które pomogą nam zagospodarować puste rabaty przez podział .
Żurawka to koszt od 8 do 25 zł .Czasami trzeba się powstrzymać kupić jedną lub dwie zależnie od potrzeb i podzielić od razu jak widać,że się aż proszą .Już w połowie sezonu są ładne i gęste .Trochę zależy to od odmiany bywają mniej ekspansywne.
Ja też Marzenko myślę czy te moje sadzonki przeżyją zimę ,ale nawet jakaś mi wypadnie to i tak zabieg się opłacał .
Martek 00:45, 02 paź 2012

Rano pomyślałam sobie,że pochwalę się na forum,że upiekłam piernika.Ale miałam się troszkę zabawić ubierając stolik na dworze w obrus i itd... Jednak zajęcia mnie trochę pochłonęły i w końcu jak podeszłam do formy to zastałam coś takiego
Chyba wyszło mi dobre jak na kucharę która nie wypieka ciast ...?
Martek 00:46, 02 paź 2012

Foremka jest wielkości piekarnika ))))))))
Mala_Mi 00:51, 02 paź 2012

Też mam mega kępy...... może by je odmłodził.. i na dziś tyle..... tzn na dzisejszą noc... bo zaraz pora wstać..... .. przeczytałąm tylko 2 ostatnie posty..... .sorki...ale ........ jeszcze doczytam.....
Acha.... moi drogowcy doprowadzają nas do szału...... 6,40 kazali wystawić auta na 5 dni..... wystawić.. tylko gdzie???? jak całą ulica w budowei nieustajacej od wiosny.... I co????? NIc dziś nie zorbili....... kwa mać....za to o godzinie 17 kierownik budowy (ta madrala od filozofii drogowych) stała i szczała pod płotem z piwem w garści .. ledwo stała kanalia, na uwagę M stwierdził, że nasz pies też sika po płotach.... Ot i takich may kierowników i jak ten świat ma funkcjonować...... póki takie monstra chodzą po ziemi to zawsze będzie burdel i żadna partia polityczna tego nei zmieni.. bo trzeba by połowe rodaków wysłac na jaki Sybir... tylko co Ci sybiracy zwilini by takei coś mieć u siebie.... M będzie interweniował u Dyrekcji.. a c oto da.. jak dyrekcja tego nie widzi..... a nie widzi bo nie chce. I tym spodobem mamy zawsze najdroższe i najgorsze drogi na świecie...... Sorki Martek, że u Ciebie te wywody, ale przypomniał mi sieTwój bukszpan.......
danuta_ 07:54, 02 paź 2012

Martek napisał(a)

Rano pomyślałam sobie,że pochwalę się na forum,że upiekłam piernika.Ale miałam się troszkę zabawić ubierając stolik na dworze w obrus i itd... Jednak zajęcia mnie trochę pochłonęły i w końcu jak podeszłam do formy to zastałam coś takiego
Chyba wyszło mi dobre jak na kucharę która nie wypieka ciast ...?

Na pewno wyszło dobre - dobrze, że smakosze zostawili cos na skosztowanie Pozdrawiam Marto
vita 08:14, 02 paź 2012

No szkoda, że nie zdążyłaś z całą stołową aranżacją.
Na przyszły raz upiecz dwie blachy, ot!
Tess 09:12, 02 paź 2012

Martek, zdjęcie do czego babie potrzebny motor mnie zabiło))))))))))
Dawno się tak nie ubawiłam

Zdjęcie dzięcioła bardzo dobre, więcej wiary w swoje umiejętnosci!

Kulki z boku tylko widzę, ale wydaje się, że dobrze. Kulki ze stożkiem zawsze dobrze wyglądają

Ciacho musiało być pyszne, skoro w takim tempie wyszło

Buziam
Martek 12:38, 02 paź 2012

asc napisał(a)
Też mam mega kępy...... może by je odmłodził.. i na dziś tyle..... tzn na dzisejszą noc... bo zaraz pora wstać..... .. przeczytałąm tylko 2 ostatnie posty..... .sorki...ale ........ jeszcze doczytam.....
Acha.... moi drogowcy doprowadzają nas do szału...... 6,40 kazali wystawić auta na 5 dni..... wystawić.. tylko gdzie???? jak całą ulica w budowei nieustajacej od wiosny.... I co????? NIc dziś nie zorbili....... kwa mać....za to o godzinie 17 kierownik budowy (ta madrala od filozofii drogowych) stała i szczała pod płotem z piwem w garści .. ledwo stała kanalia, na uwagę M stwierdził, że nasz pies też sika po płotach.... Ot i takich may kierowników i jak ten świat ma funkcjonować...... póki takie monstra chodzą po ziemi to zawsze będzie burdel i żadna partia polityczna tego nei zmieni.. bo trzeba by połowe rodaków wysłac na jaki Sybir... tylko co Ci sybiracy zwilini by takei coś mieć u siebie.... M będzie interweniował u Dyrekcji.. a c oto da.. jak dyrekcja tego nie widzi..... a nie widzi bo nie chce. I tym spodobem mamy zawsze najdroższe i najgorsze drogi na świecie...... Sorki Martek, że u Ciebie te wywody, ale przypomniał mi sieTwój bukszpan.......

Aniu uwierz mi mają oddać ulicę do końca października .Oni ciągle fajrant mają i jak ktoś przechodzi zwraca im uwagę ,że "im się robota w rękach pali"zganiają na kierownictwo,że materiału nie dowiozło.
Także to kierownictwo jak piszesz też ma to w d...e .Ja patrzę tylko czy jak machną sprzętem znowu czegoś mi nie uszkodzą .Tym razem nie przepuszczę .
U nas też parkują ludzie na sąsiednich ulicach.
Martek 12:40, 02 paź 2012

vita napisał(a)
No szkoda, że nie zdążyłaś z całą stołową aranżacją.
Na przyszły raz upiecz dwie blachy, ot!

Nie upiekę dwóch bo i tak sama najadłam się tej polewy,a potem nie mogłam już na ciasto patrzeć to duża blacha.
Rzadko piekę,a tu ostatnio Anula namówiła na muffiny upiekłam,teraz ten pierdnik -dość chyba,że zmotywuje mnie aranżacja )))))))))))))))