Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 12:07, 04 paź 2012

Gardenarium napisał(a)

Zdjęcie robocze, kulczę mają być w trzech rozmiarach,a konika o wiele smuklejsza.
Pytanie tylko czy ja to dobrze posadziłam ???

Dobrze, ja już to pisałam Tobie Martku
Po prawej stronie tego świerka przydałaby się duża kula. Większa od tych trzech. Ale widać że się n ie zmieści, pociągnij więc te żurawki aby otoczyły, i stworzyły podstawę.

Dziękuję Danusiu
Nie zauważyłam wcześniejszego wpisu chyba,że mówisz o tym gdzie jeszcze jedna była kulka ta pierwsza.
Nie da się wcisnąć czwartej,nie na moje ręce też ruszać świerka
Kulę będę formowała w trzech rozmiarach i podściółkę dam z żurawek .Jak jasne to Lime Marmelada będzie bo się nie przypala jak np.Lime Elektra ,które dwie widać przy kulkach.
Jeszcze raz dziękuję za wizytę i fachowe oko
Mala_Mi 13:21, 04 paź 2012

Ha, ha, ha.. do czego babie motor............ dobre

Z informacji drogowych.. w poniedziałek miałąm wystawić auta na 5 dni..... wczoraj wjechaliśmy po chodniku na posesję, wiec od rana nas przeganiali. i na moje pytanie czy długo jeszcze... padła odpowiedź"Od 5do 6 dni" wiec nei wytrzymałąm i wyplułam z siebie jadem, że w "K...wa w poniedziałek była mowa o 5 dniach!!! No i się zaczęło... gosć mnie straszył sądem, stwierdził, że na takich krótkich odcinakach nie wyąłnczanych z ruchu to taka trudna prac, że powinnam sie cieszyć ze mi robią chodnik...... że tu ludzie są nieuprzejmi i niewyrozumiali........ a co ja powiedziałam to już nie beę przytaczać..... Ten chodnik to do kuwy nedzy to z moich podatków które całkiem spore od firmy odprowadzam do gminy wiec nikt mi łaski nie robi..... i całować po łapach bandy partaczy nie będę za to, że wygrali przetrarg na chodnik, a nie maja pojecia o organizacji roboty...... Inwestycja miała być zakończona do 1 września... rozpoczęli w maju...... 1km drogi z chodnikiem... i końca nie widać robót....
Ja znó u Ciebie o moich robotach drogowych, ale powoli odchodzę od siebie i z siebie.......
Klucze żurawi ..... nastrojowo........ idzie jesień.......
Martek 23:52, 04 paź 2012

asc napisał(a)
Ha, ha, ha.. do czego babie motor............ dobre

Z informacji drogowych.. w poniedziałek miałąm wystawić auta na 5 dni..... wczoraj wjechaliśmy po chodniku na posesję, wiec od rana nas przeganiali. i na moje pytanie czy długo jeszcze... padła odpowiedź"Od 5do 6 dni" wiec nei wytrzymałąm i wyplułam z siebie jadem, że w "K...wa w poniedziałek była mowa o 5 dniach!!! No i się zaczęło... gosć mnie straszył sądem, stwierdził, że na takich krótkich odcinakach nie wyąłnczanych z ruchu to taka trudna prac, że powinnam sie cieszyć ze mi robią chodnik...... że tu ludzie są nieuprzejmi i niewyrozumiali........ a co ja powiedziałam to już nie beę przytaczać..... Ten chodnik to do kuwy nedzy to z moich podatków które całkiem spore od firmy odprowadzam do gminy wiec nikt mi łaski nie robi..... i całować po łapach bandy partaczy nie będę za to, że wygrali przetrarg na chodnik, a nie maja pojecia o organizacji roboty...... Inwestycja miała być zakończona do 1 września... rozpoczęli w maju...... 1km drogi z chodnikiem... i końca nie widać robót....
Ja znó u Ciebie o moich robotach drogowych, ale powoli odchodzę od siebie i z siebie.......
Klucze żurawi ..... nastrojowo........ idzie jesień.......

Spoko masz rację to nadawaj .Ja dziś też nie wytrzymałam i poszłam do gościa z ksywą "Dziadek" i mówię,że mieliście wybrać nadmiar spoiny cementowej z pod tuj bo mi zmarnujecie żywopłot.Na co on nerwowo,że nic się nie zmarnuje itd...Wkurzył mnie bo wiem,że dostał od kierownika zadanie wybrać .
To też odwróciłam się i mówię no nie wiem chyba jestem za cierpliwa już mi zniszczyliście rośliny bo nikt mnie nie uprzedził ,że koparka będzie sypać mi na posesję bryły gliny i kamieni ,a to moja ciężka wieloletnia praca .
I tyle bo jakbym się rozkręciła to też wiązanka by poleciała niezła
Martek 23:57, 04 paź 2012

Winogron po ścięciu

Martek 00:00, 05 paź 2012

Z dachu nad werandą

viva 07:13, 05 paź 2012

Marto, żyłam w nieświadomości, że Ty z ogrodzeniem masz tyle naturalnej zieleni.....chyba dotychczas ukrywałaś ją
Martek 12:52, 05 paź 2012

viva napisał(a)
Marto, żyłam w nieświadomości, że Ty z ogrodzeniem masz tyle naturalnej zieleni.....chyba dotychczas ukrywałaś ją

Nie ukrywałam ja mieszkam na skarpie moje osiedle graniczy z wsią ,która wrasta od 40 lat w miasto może nawet dłużej .
Tu widać skarpę na jej końcu jest droga,a po przeciwnej stronie znowu w górkę skarpa.pola już nieużytkowe i dalej użytkowe.Dochodzi do mnie budzik kogut czasami owce lub kozy nie wiem
Po stronie tej gdzie mam rabatę z daliami jest sad i działki pracownicze.To jest też powód dla ,którego nie kupuję drzew na działkę .One są więc ja mogę ograniczyć się do krzewów i niższych pięter
Martek 12:55, 05 paź 2012

Jest pierwsza warstwa asfaltu ...
Chodniki jeszcze niedopracowane,ale zaraz biorę rower i sprawdzę czy się nie wywrócę

Miłego weekendu i coś co ukradłam z fb
http://www.youtube.com/watch?v=y-cHHNEYze8&feature=player_detailpage#t=334s
barbara_kraj... 21:39, 05 paź 2012

Martek napisał(a)
Winogron po ścięciu

Muszę przyznać, że pięknie go przycięłaś

Wypożyczam twoje zdjęcie aby zaznaczyć miejsce, które mnie nurtuje. To to zaznaczone kółkiem.
Czy z kąta liścia wyrasta pęd? Czy takich pędów zostawiłaś więcej? To ważne!

weronika77 23:27, 05 paź 2012

Witaj Marto.
Pytałaś o roślinkę, po której chodzę... Mam ścieżkę z kamieni i karmnika ościstego. Depcze też po przekwitniętych floksach szydlastych, jak muszę coś w pobliżu zmienić, wyplewić. Podobnie mi służył barwinek.
Marcinków nie pryskałam. Przesadzam co trzy lata lub sadze im do towarzystwa aksamitki by spałaszowały nicienie. Pozdrawiam.