Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Tess 14:05, 12 lis 2012

Ale cudna!

No ale masz rację. to rzeczywiście nie jest ta odmiana.

To moze być to:
http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/35-zurawki-zuraweczki-tiarelle/27252-heuchera-orange-blush
Bogdzia 15:20, 12 lis 2012

Sporo stronek miałam do poczytania . Piękne te Twoje zabawy.Poproszę jeszcze.
Mala_Mi 16:29, 12 lis 2012

Marta, ja dalie próbuję przechowywać.... raz się uda, a raz nie.. nie mam piwniczki, nie mam strychu. Trzymam w kartonach, oblepione w mojej glinie w kotłowni, gdzie co prawda nie ma ogrzewania, ale zimą nie spada poniżej 10-15 stopni.. wiec od marca zaglądam (jak przypomnę) i trochę zwilżam ziemię. Ta metoda była najskuteczniejsza. W tym roku dalii mi się uzbierał olbrzymi karton i doniczki (nawet nie wyciągam z ziemi.. na nowo puściły zielone, ale nie podlewam, niech wiedzą, że nie pora.... ).. wiec nawet nie bardzo będzie jak tam zajrzeć.... Co będzie to będzie.
Martek 21:37, 12 lis 2012

asc napisał(a)
Marta, ja dalie próbuję przechowywać.... raz się uda, a raz nie.. nie mam piwniczki, nie mam strychu. Trzymam w kartonach, oblepione w mojej glinie w kotłowni, gdzie co prawda nie ma ogrzewania, ale zimą nie spada poniżej 10-15 stopni.. wiec od marca zaglądam (jak przypomnę) i trochę zwilżam ziemię. Ta metoda była najskuteczniejsza. W tym roku dalii mi się uzbierał olbrzymi karton i doniczki (nawet nie wyciągam z ziemi.. na nowo puściły zielone, ale nie podlewam, niech wiedzą, że nie pora.... ).. wiec nawet nie bardzo będzie jak tam zajrzeć.... Co będzie to będzie.

W życiu nie podlewałam,bałam się pleśni czy pieruna podobnego.Przeżyje w tej ziemi na sucho ,waśnie to będzie izolacja i od zimna i ochrona przed przesuszeniem.
Gołe karpy bez ziemi trzymałam też w trocinach.Myślę ,że suchy piach jest też dobry na przechowanie.Nawet w gazetach dadzą radę .To w dużej mierze zależy również od odmiany dalii. Miałam i takie co wyschły chociaż warunki miały identyczne z innymi odmianami .
Martek 21:41, 12 lis 2012

Tess napisał(a)
Ale cudna!

No ale masz rację. to rzeczywiście nie jest ta odmiana.

To moze być to:
http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/35-zurawki-zuraweczki-tiarelle/27252-heuchera-orange-blush

Chyba nie.Ta ma zieleń,beż,róż brudnawy i troszkę ostrzejsze liście nie takie "okrągłe",ale może ...
Ja wiem,że to żurawka z Nałęczowa może kiedyś uda mi się zajechać do tej szkółki .Słyszałam,że tam dużo wybór.
Martek 21:45, 12 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Martusiu ja Tobie miodek, Ty mi bulweczkę. W tym tygodniu nadaję. Mam nadzieję, że nie będzie wtopy jak z cieknącym miskantem dla Ciebie. Panie, jak mnie widzą w sklepie (punkt pocztowy), to się tylko uśmiechają, a ja czuję, że muszę się tłumaczyć.

Pszczółko nie za miodek to przegięcie
Wyślę po niedzieli bo wolałabym na weekend nie ryzykować.Robertowi pisałam,że chwilowo nie mam na to głowy i czasu .Jutro młyn,pojutrze podobnie i we czwartek jestem już umówiona.Także zostaje mi dla bezpieczeństwa poniedziałek .Tu nic się nie moczy więc nie powinno się nic zdarzyć.
Pszczółko zapomnij o tej historii z trawką tak bywa A jak się śmieją to dobrze tak mało powodów do radości
Martek 21:53, 12 lis 2012

Bogdzia napisał(a)
Sporo stronek miałam do poczytania . Piękne te Twoje zabawy.Poproszę jeszcze.

Coś poszukam
aldonaz 01:06, 13 lis 2012

Kolorowych, jak Twoje rabaty snów. Dobranoc
Martek 01:08, 13 lis 2012

aldonaz napisał(a)
Kolorowych, jak Twoje rabaty snów. Dobranoc

Dobranoc Aldona
Martek 11:36, 13 lis 2012

Witam i pozdrawiam z wtorkiem