Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 11:07, 19 lis 2012

Witam
Za oknem szaro, a jak zimno nie będę sprawdzać
Milka 12:46, 19 lis 2012

Martek napisał(a)
Troszkę historii
Myślę,że nie muszę oczekiwać przyjaźni na forum wystarczy,że się można rozumieć bez słów i to jest już bardzo dużo Szkoda,że nie mam zdjęcia z innymi ważnymi dla mnie ogrodowiczanami

lubię tę twoją sztukę!
przyjaciel, trudno do końca powiedzieć, kto nim jest; jest takie powiedzenie, nie ten twoim wrogiem, co kłody ci rzuci, nie ten przyjacielem, co pomoże, ot sentencja; ale też jestem ciekawa Danusiowego bilansu?
Martek 13:32, 19 lis 2012

irena_milek napisał(a)

Troszkę historii
Myślę,że nie muszę oczekiwać przyjaźni na forum wystarczy,że się można rozumieć bez słów i to jest już bardzo dużo Szkoda,że nie mam zdjęcia z innymi ważnymi dla mnie ogrodowiczanami

lubię tę twoją sztukę!
przyjaciel, trudno do końca powiedzieć, kto nim jest; jest takie powiedzenie, nie ten twoim wrogiem, co kłody ci rzuci, nie ten przyjacielem, co pomoże, ot sentencja; ale też jestem ciekawa Danusiowego bilansu?

))))))))))))))))))))))Danusia za pewne nie powie ))))))))))))))))))
Martek 13:41, 19 lis 2012

Irenko przyjaźń to piękna sprawa .W życiu taka osoba to skarb nawet jeśli to nam przyjdzie w większym udziale "udowadniać" jej siłę i moc .
Zdarza się,że tą osobą będzie mama,ojciec ,mąż może rodzeństwo ,ale najczęściej jest to poznana istota ,która po prostu nadaje na tych samych falach i wiadomo,że symbioza "obowiązuje"po obu stronach .
To jak bezwarunkowa miłość .Dziś trudno o prawdziwe przyjaźnie coraz częściej mamona górą .
Milka 15:11, 19 lis 2012

Nie wiem czy mamona, czy też pogoń za ułudami i stracenie z widoku tego, co w życiu ważne!
dziś nie filozofują, jeszcze nie w trybach!
Mala_Mi 08:10, 20 lis 2012

Boziu, jakie filozoficzne tematy... od 2 dni.....
Ja tylko wtrącę, że na Internecie nie szuka się przyjaciół.. a jak już tacy się trafią ..to pozostaje się tylko cieszyć.... Jak się nie trafią... wszystko pozostaje w normie. Pierwszy raz w internecie się zdziwiłam pozytywnie..... bo tu na forum wszyscy starają się być bardzo mili..... taki ewenement, bo gdzie się nie wejdzie na fora i dyskusje, jest tylko obrzucanie się błotem........ mnie osobiście to drażni i denerwuje. Nie cierpię taniego bohaterstwa. Tanie bo anonimowe.
Na ogrodowisko takie obrzucanie się też już dotarło.... jeszcze jestem w szoku, aczkolwiek mnie to nie dziwi.... wszędzie są tani bohaterowie.
popcorn 08:18, 20 lis 2012

Ale tutaj 99% ludzi jest miłych, albo przynajmniej tak mi się wydaje; jak ktoś nie ma nic do powiedzenia nie pisze; a jak może, to pomoże... chociaż u Danusi wczoraj się pojawiła jakaś bohaterka z hasłem "nbie podoba mi się wcale ten ogród"...

pozdrawiam, miłego dnia!!
Martek 10:26, 20 lis 2012

irena_milek napisał(a)
Nie wiem czy mamona, czy też pogoń za ułudami i stracenie z widoku tego, co w życiu ważne!
dziś nie filozofują, jeszcze nie w trybach!

Może przyjaźń wyszła z mody ))))
Martek 10:37, 20 lis 2012

asc napisał(a)
Boziu, jakie filozoficzne tematy... od 2 dni.....
Ja tylko wtrącę, że na Internecie nie szuka się przyjaciół.. a jak już tacy się trafią ..to pozostaje się tylko cieszyć.... Jak się nie trafią... wszystko pozostaje w normie. Pierwszy raz w internecie się zdziwiłam pozytywnie..... bo tu na forum wszyscy starają się być bardzo mili..... taki ewenement, bo gdzie się nie wejdzie na fora i dyskusje, jest tylko obrzucanie się błotem........ mnie osobiście to drażni i denerwuje. Nie cierpię taniego bohaterstwa. Tanie bo anonimowe.
Na ogrodowisko takie obrzucanie się też już dotarło.... jeszcze jestem w szoku, aczkolwiek mnie to nie dziwi.... wszędzie są tani bohaterowie.

No i tu dopowiem,że prawda nie jest taka oczywista,że się nie szuka przyjaciół w wirtualnym świecie .
To,że się poszukuje partnerów na życie to też gdzieś wątek przyjaźni się przewija.
Natomiast Aniu ludzie rozpaczliwie czasami szukają przyjaźni ,nie myślą o tym,że można się okrutnie sparzyć tylko czują się tak samotni wśród tłumu,że sięgają po możliwości internetu.
Już w okresie kiedy robiłam pierwsze kroki z komputerem ,eksperymentalnie wchodziłam na jakieś kafejki,pogadanki zobaczyć co to jest widać było jak ludzie chcą się zaprzyjaźniać .
Mam z tamtych lat zostawioną jedną osobę ,która znalazła sobie mnie i tak minęło już 9 lat tej naszej znajomości .
Ale takich osób latami nazbierałabym wiele gdyby nie rozsądek,nieufność również oraz to,że ja osobiście wolę jednak świat macany i taka przyjaźń ze "zdjęciem"nie do końca usatysfakcjonowałaby mnie
Jeśli ty dziś masz przyjaciółkę z forum to jednak z internetu nawet jak jej nie szukałaś .Hipotetycznie piszę bo nie wiem
Martek 10:46, 20 lis 2012

popcarol napisał(a)
Ale tutaj 99% ludzi jest miłych, albo przynajmniej tak mi się wydaje; jak ktoś nie ma nic do powiedzenia nie pisze; a jak może, to pomoże... chociaż u Danusi wczoraj się pojawiła jakaś bohaterka z hasłem "nbie podoba mi się wcale ten ogród"...

pozdrawiam, miłego dnia!!

"Bohaterowie" pięknie podkreślają rzeczywistość.To pojedyncze sytuacje,które może też są potrzebne dla złapania równowagi .
O na przykład weźmy nawet to ostanie zdarzenie.Czytamy i zastanawiamy się co takiego się może nie podobać komuś w tym ogrodzie ...? Rodzi się chęć przeszukania na nowo ogrodu,który znamy już dość dobrze... Pozytyw z negatywu .
Ale jak zaczniemy roztrząsać kim może być ów "bohater", po co się odzywa jak mu się nie podoba niech spada itd .to zaraz wyjdzie to inne oblicze niektórych forumowiczanek i forumowiczów )))))))))
Ja czytałam ten komentarz,każdy ma prawo na swoje opinie nie będę zmieniać czyjegoś gustu,ani też zwracać uwagi bo może komuś o to idzie
Pozdrawiam serdecznie i cieszę się Popcarol ,że przyłączyłaś się do rozmowy