Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

ZbigniewG 06:56, 26 cze 2013

Ewa nie byłem pewny przy pierwszym zdjęciu bo kwitnie pierwszy raz ale już na tym wyżej tak ją podpisałem

Ania z ciasteczek mam jeszcze żurawinowe bylinki raczej omijam chyba że są z mojej listy (ulubionych)

kilka floksów poprzedniej zimy mi wypadło coś dokupiłem ale nie wiem co jeszcze wykwitnie

ZbigniewG 22:18, 27 cze 2013

cyprysiki nutkajskie Klippert i Gloria Polonica
ZbigniewG 14:56, 28 cze 2013

a ja tak sobie wklejam te fotki i wklejam

to teraz idę dokończyć ostatnie wiśnie bo na drzewie niewiele ich już zostało, na śliwę japońską jeszcze poczekam

popcorn 15:20, 28 cze 2013

Wow! moja śliwa Shiro ma 1 śliwkę w tym roku W ubiegłym miała 3

Cudnie Ci wszystko kwitnie, Zbyszku! Jutro jadę w Twoim kierunku, do Płęsna k/Swornychgaci

pozdrawiam!
ZbigniewG 10:59, 29 cze 2013

Karolina to masz fajnie jedziesz sobie na wakacje , moje "wakacje"(wnuki i pieski) same do mnie przyjeżdżają

'Belle Etoile' pachnie poziomkami

sie zaplątał między aniołami (Błekitnymi aniołami)

nebel 13:28, 29 cze 2013

Z wielką uwagą oglądam wszystko to co pokazujesz , ale....
Zawsze musi być jakieś ale
Zdradzaj trochę więcej kulis...proszę

To robi wrażenie, ale rodzi też wiele pytań?

Jesteś bardzo 'oszczędny' w opisach
Pozdrawiam, życząc miłego sobotniego popołudnia i wieczoru.

ZbigniewG 14:56, 29 cze 2013

Ewa ostatnio byłem zarobiony drewutnią -dzisiaj prawie skończone (pouzupełniam nazwy -te które znam)

żeby nie być gołosłownym
prawdopodobnie BROADWAY LIGHTS ......................................... i Victorian Secret

Invincibelle Spirit ...........................................................drzewiasta przypełniona Hayes Starburst

nebel 16:10, 29 cze 2013

Zbyszku, nie chodzi tylko o nazwy, ale jakiś komentarz - ile roślina u Ciebie rośnie, jakie masz z nią problemy, na co trzeba zwracać uwagę, kiedy i jakie robic opryski... itp. itd. I nie chodzi o to, żeby pisać o tym za każdym razem ale od czasu do czasu..
Wiesz ja jestem 'pseudo ogrodnikiem' od 4 lat i dla mnie 'O' jest żródłem inforamcji. Nie do końca bezkrytycznie przyjmuję wszystko...więc bez obaw
Ale jakiś dodakowy komentarz bardzo pomaga takim osobą jak ja, dopiero co zaczynającym swoja przygodę z ogrodem
Przepraszam, bardzo się rozpisałam

P.S.
Drewutnia bardzo porządna. Ja w tej chwili się głowię nad nową obudową kompostownika. Jakoś radzę sobie z młotkiem i wiertarką, więc i coś takiego mnie również interesuje ( libie zobaczyc szczegóły)
Pozdrawiam
agata19762 22:39, 29 cze 2013

super!!!!!!!!
kawał porządnej roboty odwaliłeś
Mala_Mi 15:07, 30 cze 2013

Zbyszek przyleciałam sie pochwalić, że skusiłam sie na wiąza wredei.. to twoja sprawka
A przy okazji oczy nacieszyłam kwiatuszkami.. cudne, a ten złocień to mi znów nim dajesz po oczach.... nie zauroczyć, ale cudny.. jak i reszta też..
Drewutnia pierwsza klasa