Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu odpoczywam

Tu odpoczywam

ka1sia 15:42, 06 mar 2013

Grażynko, to rozumiem, to są zakupy, piękne okazy wybrałaś Super taki Dzień Kobiet!
GosiaJoanna 16:03, 06 mar 2013

Rośnie i ma sie dobrze, fajnie mi przezimował...teraz czekam na kffiatuszki
danuta_szwajcer 19:00, 06 mar 2013

Witaj Grażynko oj jakie cudne zakupy zrobiłas piekne okazy Calsep też mam i jest piekny a gdzie robiłas te zakupy i jaka cena? bo też mam w planie ale chcialam to zrobic w kwietniu , widze, ze bardzo zdrowe te rh wiec moze warto juz zrobic zakupy pozdrawiam
Bogdzia 19:24, 06 mar 2013

Grażynko u mnie w watku wkleiłam kilka zdjęc azalii Gibraltar, jak znajdziesz czas zobacz to są zdjęcia robione w moim ogrodzie.
Anabell 19:29, 06 mar 2013

Grażynko! w ubiegłym roku zamawiałam w Hyzop Katalog wysyłkowy, tam znalazłam odm.horti Moonlight i różową Anabelkę (Invincibelle) były po 35zł , bo to nowości, a tej pierwszej nie mogłam nigdzie znaleźć. a jeszcze pokusił mnie Floks Bluee i dziewanna Blue Lagon po 15zł.
Floks i dziewanna to oszustwo, były to rośliny włożone do doniczki bez ukorzenienia, tylko ładnie zapakowane. Nie miałam czasu napisać do nich meila. a miałam zrobić zdjęcie ,a potem ośmieszyć ich niestety w tym czasie nie miałam chwili wolnej. zmarnowały się rośliny. był koniec maja rośliny powinny być dorodne.
NIE POLECAM OSZUSTÓW.
Zamawiałam w roku 2011w Karpaczu Swiat Roślin Liściastych dużo roślin i horti Pinki Vinki, Renhy Wanilia i inne bardzo ładne było to wcześnie w lutym. teraz też sprawdziłam mają dobre ceny.
Cebulowe zamawiałam "Benex "były najtaniej i bez zastrzeżeń.
grazyna 20:54, 06 mar 2013

Kasiu z numerem 1 jak się cieszę, że mnie rozumiesz Kwiatki na dzień kobiet zawsze były modne

Gosiu to fajnie, bardzo mnie cieszy tak dobra informacja

Danusiu - trzeba sobie umilić nadejście wiosny i tak z okazji 8 marca Wiesz Danusiu, ja zamawiając także sądziłam, że wysyłka będzie w kwietniu, nie wcześniej, a tu info, że jadą bo piękna pogoda, bo są w doniczkach etc. Na stronie p. Ciepłuchy wszystkiego dowiesz się
Nie wiem czy tu mi wolno

Bogdziu jak jestem Ci wdzięczna za Twoją nieocenioną pomoc Mam nadzieję, że moje rh będą rosły zdrowo (z tego samego źródła) i kfiatki na zdjęciach poślę Ci w podzięce

Haniu dzięki wielkie za tak szczegółowe info, jak forum jest potrzebne Od naciągaczy można przestrzec innych, szkoda, że samemu wpadło się w ich nieuczciowść

Buziaki
Ymma 20:59, 06 mar 2013

dziękuję za odwiedziny - na pytanie odpowiedziałam u siebie

pozdrawiam
Gabriela 21:10, 06 mar 2013

grazyna napisał(a)

Gabrielo pięknie dziękuję za odwiedziny i za cudowną różę Angielka ?! Przyznam, że mój ogródek zaczynałam od azalii i rh, róż bałam się (wręcz mówiłam, nie tylko nie róże, nie znam, nie umiem zbyt trudne dla takiego laika ) i kupiłam (swego czasu) tylko 2 zupełnie bezproblemowe, okrywowe, śliczne na marginesie. Aż do Was zajrzałam I wsiąkłam Do tego stopnia, że od wiosny 2012 zaczęłam kupowanie (w większości angielki około 50 lub ciut powyżej) i teraz tylko czekam na efekty podobne do takich jakie masz Ty, Gabrysiu I inne różomaniaczki Pozdrawiam serdecznie

Róża z mojego zdjęcia to nie była angielka, tylko Eden Rose 85, Meillanda. Uważam że to jedna z najpiękniejszych róż pnących. Jest chimeryczna jeżeli chodzi o kwitnienie, ale jest zdrowa i ma piękne błyszczące ciemnozielone liście, więc polecam.
Róże wciągają, chce się mieć więcej i więcej. Ja zamówiłam jeszcze jesienią kolejnych kilkanaście odmian, więc wiem jak to jest.
danuta_szwajcer 21:22, 06 mar 2013

aaa to tylko mnie przekonałas, ze własnie tam zrobie zakupy byłam na tej stronie
grazyna 21:38, 06 mar 2013

quote=Gabriela napisał(a)]
Róża z mojego zdjęcia to nie była angielka, tylko Eden Rose 85, Meillanda. Uważam że to jedna z najpiękniejszych róż pnących. .

Jak się cieszę, że zajrzałaś Gabrysiu
Tak sobie umyśliłam (faktycznie wciągają te rózyczki) miejsce na pnące róże - wiosną mój M. obiecał mi zrobić - więc jesienią pewnie zakupy pnących poczynić będę chciała. I o Tobie pomyśłałam, że muszę "pobuszować" w Twoim wątku za dobrymi pnącymi, a Ty jesteś tutaj i już jedną polecasz
Super ! Dziękuję