Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

JoannA 19:26, 06 mar 2014

Bogusiu, u nas troszkę cieplej niż w miniony weekend. Mam nadzieję, że prognoza pogody sie sprawdzi i już będzie cieplej. Marzę o takim cieplutkim weekendzie to mam dużo pracy w ogrodzie, nic prawie nie zrobiłam a oznaki wiosny coraz wyraźniejsze. I widziałam dzisiaj 7 bocianów
bogumila 19:32, 06 mar 2014

JoannA napisał(a)
Bogusiu, u nas troszkę cieplej niż w miniony weekend. Mam nadzieję, że prognoza pogody sie sprawdzi i już będzie cieplej. Marzę o takim cieplutkim weekendzie to mam dużo pracy w ogrodzie, nic prawie nie zrobiłam a oznaki wiosny coraz wyraźniejsze. I widziałam dzisiaj 7 bocianów
Bocianów nie widziałam...ale u nas jest szlak gęsi i żurawi...widziałam już klucze.Też wybieram się na Z.,ale jutro mam umówioną kontrolną wizytę u lekarza specjalisty...może w sobotę lub w niedzielę...Hortensje przycięłam ostatnio,część powojników też,powycinałam zeszłoroczne pędy bylin.Zostały róże...ale będą cięte do ziemi,ciekawe co zastanę po rozgarnięciu kopczyków...
monteverde 19:38, 06 mar 2014

Już widzialaś Bogusiu klucze? superaśnie na weekend na zacienioną? i przycinać będziesz już róże? ja chcę trochę najpierw kopczyki porozgarniać jak będę w stanie wyszły mi pomidorki i inne kwiatki dosłownie po 2 dniach oczywiście na parapetach
bogumila 19:46, 06 mar 2014

monteverde napisał(a)
Już widzialaś Bogusiu klucze? superaśnie na weekend na zacienioną? i przycinać będziesz już róże? ja chcę trochę najpierw kopczyki porozgarniać jak będę w stanie wyszły mi pomidorki i inne kwiatki dosłownie po 2 dniach oczywiście na parapetach
Aniu...klucze widziałam już dwukrotnie...podejrzewam żurawie,mają stały szlak przelotu...dosłownie nad Zacienioną.
Na pewno będą przycięte do ziemi...te wielkokwiatowe.Kopczyków jeszcze nie rozgarnę.
Pomidorki od Ciebie też pięknie powschodziły...nie wiem jak ja to wszystko posadzę,zabraknie mi czarnych,dużych donic...
Wysiewy w tym roku są wyjątkowe,szybko wschodzą...dobrze,ze wysiałam dużo bylin,w przyszłym roku zadomowią się już na stałe.

monteverde 20:00, 06 mar 2014

Ja muszę czekać bo parapetów brak a pikowałaś już żółte, bo nie pamiętam?
bogumila 20:07, 06 mar 2014

monteverde napisał(a)
Ja muszę czekać bo parapetów brak a pikowałaś już żółte, bo nie pamiętam?
Pomidorki?? za dwa tygodnie będą pikowane po raz drugi...teraz siedzą w śmietankowych pojemniczkach,czekam aż przerosną korzenie...
monteverde 20:17, 06 mar 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Pomidorki?? za dwa tygodnie będą pikowane po raz drugi...teraz siedzą w śmietankowych pojemniczkach,czekam aż przerosną korzenie...
Gabriela 20:24, 06 mar 2014

No to napatrzyłam się na świeżą, młodą, zieleń. Ja zaczynam za tydzień obsiewanie skrzynek po pomarańczach.
A dlaczego boisz się tego co będzie po rozgarnięciu kopczyków na różach? Przecież zimy właściwie nie było w tym roku i nic nie zmarzło, więc dlaczego masz ciąć do samej ziemi?
Bogdzia 20:24, 06 mar 2014

Nad moim domem dawniej był szlak przelotu gesi i zurawie też leciały i chyba coś sie zmieniło bo drugi rok ich nie widze a Karola pisze ze lecą nad nia , przeuneły się chyba te szlaki , szkoda .
bogumila 20:35, 06 mar 2014

Gabriela napisał(a)
No to napatrzyłam się na świeżą, młodą, zieleń. Ja zaczynam za tydzień obsiewanie skrzynek po pomarańczach.
A dlaczego boisz się tego co będzie po rozgarnięciu kopczyków na różach? Przecież zimy właściwie nie było w tym roku i nic nie zmarzło, więc dlaczego masz ciąć do samej ziemi?
Zimy nie było...a łodygi różane czarne...nie wiem dlaczego.chyba nie zdążyły dobrze zdrewnieć bo kwitły do późnej jesieni.Jednym słowem róże u mnie niezbyt dobrze się czują i zastanawiam się,czy z nich nie zrezygnować...tylko od Ani Monte trzymają się lepiej.