Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 22:25, 20 lis 2011

Sebek napisał(a)

Bogusiu, a czy z lwawendy można jeszcze taraz porobic sadzonki?czy to juz nie ten czas?

W domu możesz spróbować - ja spróbuję

Myślę,że to trochę pózno,może na wiosnę,jak zaczną wegetację?Ja swoje KRZACZKI porozkładałam na ziemi i przysypałam kompostem,myślę,że coś się ukorzeni.
monteverde 22:30, 20 lis 2011

z Twoją ręką napewno
Bogdzia 19:17, 21 lis 2011

Spaceruję po Twoim ogrodzie znów od początku, ale muszę wracac przez kilka dni bo strasznie tego dużo, ale miło sie spaceruje bo jest pięknie i ciekawie.
bociek 19:23, 21 lis 2011

Bogusiu, u Ciebie to wyzsza szkola jazdy

Ja lawende dzielilam wiosna, tylko jedna z podzialu mi sie nie przyjela, reszta ladnie sobie radzi. Bardzo podoba mi sie lawenda ta z motylkiem na czubku kwiatu, nie wiem jak sie pisze jej nazwe - pampillon czy cos w tym guscie, ale niestety zbyt jest delikatna, nie przetrwala u nas
bogumila 20:09, 22 lis 2011

bociek napisał(a)
Bogusiu, u Ciebie to wyzsza szkola jazdy

Ja lawende dzielilam wiosna, tylko jedna z podzialu mi sie nie przyjela, reszta ladnie sobie radzi. Bardzo podoba mi sie lawenda ta z motylkiem na czubku kwiatu, nie wiem jak sie pisze jej nazwe - pampillon czy cos w tym guscie, ale niestety zbyt jest delikatna, nie przetrwala u nas

Jest piękna ,ale jednoroczna,nie zimuje w gruncie.W ubiegłym roku chciałam przechować,miałam w piwnicy ale nic z tego nie wyszło.serdecznie pozdrawiam.
bogumila 20:12, 22 lis 2011

Bogdzia napisał(a)
Spaceruję po Twoim ogrodzie znów od początku, ale muszę wracac przez kilka dni bo strasznie tego dużo, ale miło sie spaceruje bo jest pięknie i ciekawie.

Pozdrawiam serdecznie,moja działeczka malutka i niewiele już się zmieści,ciągle coś upycham...upycham....
shrekol 20:15, 22 lis 2011

Oj skąd ja znam to upychanie hahaha ale jak to mówią dla chcącego..... i jakie efekty mamy w tych naszych miniaturkach
monteverde 20:17, 22 lis 2011

Bogusiu zbierałaś pigwę w parku?
an_tre 20:17, 22 lis 2011

bogumila_bienko napisał(a)

Jest piękna ,ale jednoroczna,nie zimuje w gruncie.W ubiegłym roku chciałam przechować,miałam w piwnicy ale nic z tego nie wyszło.serdecznie pozdrawiam.

Jak byłam latem u córki też sobie taką sprawilam, pozostawiam ją na zimę w gruncie, zobaczę czy przezimuje
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bogumila 20:21, 22 lis 2011

shrekol napisał(a)
Oj skąd ja znam to upychanie hahaha ale jak to mówią dla chcącego..... i jakie efekty mamy w tych naszych miniaturkach

Tak, masz rację,zaczynam dosadzać w dużych donicach dzięki temu mogę więcej zmieścić.