Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Marta7 20:42, 08 kwi 2014

grembosia napisał(a)
Och, te Twoje sielskie klimaty, uwielbiam je, jest niesamowicie, a jak robi się soczyście wiosennie i kolorowo!
Super Ci wyszła ta werbena, jeszcze trochę i sadzonki do gruntu.
U mnie w doniczce po 2 miesiącach cisza, za to 2 krzaczki przetrwały zimę w ogrodzie.

Grembosiu werbena rzeczywiście fajnie mi wzeszla i dosyć szybko od posiania,sama bylam zdziwiona bo
myslałam że długo wschodzi,jeszcze chwila i trzeba zacząć pikować,pierwszy raz ja będę miala,nawet jeszcze nie wiem gdzie ją posadzić,muszę znależć dla niej fajne miejsce.
Cieszę się z twoich odwiedzin i bardzo serdecznie pozdrawiam
Marta7 20:47, 08 kwi 2014

Asia napisał(a)
Pięknie, wiosennie i kolorowo...

Asiu dzięki za miłe odwiedziny

Marta7 21:05, 08 kwi 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Martus piekne te Twoje klimaty a ta wisienka Jak tam kanciki? zrobilas juz cos? Pokazalam u mnie moje pierwsze wypociny "kancikowe"a ale szału zachwytu nie mam Mialam kamienie, rabaty byly wyzej i nie ma takiego efektu i chyba bedziesz miala ten sam problem dlatego jestem ciekawa jak sobie z tym poradzisz? Moze masz wiecej precyzji? Pozdrawiam serdecznie

Danusia już Ty mnie o precyzję nie posądzaj! Niestety nie zrobiłam jeszcze ani jednego kancika,też mam w planie usunięcie kamieni ale jak narazie nie mam czasu,może po świętach będzie troszkę spokojniej.A Twoje kanciki widziałam i są super,u mnie rzeczywiście jest ten sam problem bo rabatki tez mam podniesione,myślałam o tym żeby te podniesione zbocza czymś wyższym podsadzić,ale to też juz dalsze plany,bo narazie to nawet nie mam jeszcze niektorych dzialek posprzątanych,a zwlaszcza warzywniak mi się nisko kłania Oj przydalby się urlop!
Pozdrawiam serdecznie
Marta7 21:12, 08 kwi 2014

Zakwitła pigwa

i floksy szydlaste

i magnolia

Marta7 21:18, 08 kwi 2014

Sasankowo

Marta7 21:22, 08 kwi 2014

Marta7 21:30, 08 kwi 2014

magnolia Rustika Rubla

renatamama3 21:37, 08 kwi 2014

Marta7 napisał(a)

Reniu cieszę się że mnie odwiedzilaś i tak ładnie nazwałaś jakiegos mojego kwiatka ułanka to pewnikiem ułudka?-nie znam tej nazwy ale jest sliczna.
pozdrawiam serdecznie

No widzisz ,pomyliłam nazwę ,ale to nic ważne ,że ładna .pozdrawiam
Marta7 21:59, 08 kwi 2014

renatamama3 napisał(a)

No widzisz ,pomyliłam nazwę ,ale to nic ważne ,że ładna .pozdrawiam

Reniu ja nawet nie wiem czy pomylilas nazwę,bo w róznych rejonach różnie nazywają kwiaty,wiem że też jest ułanka.ale nie wiem ktorego kwiatu dotyczy.
Fajnie że do mnie wpadlaś,ciekawe co u Ciebie słychać?Biegnę!
Hogata 22:14, 08 kwi 2014

Marta7 napisał(a)
Moja werbena patagońska-nie mam z nią kompletnie doświadczenia!Wysiałam ją i co dalej?

Kurcze a u mnie tak marnie zeszła. W tamtym roku miałam tylko jedną. Zeszło troszkę więcej, ale wszystkie mi padły. Ostała się tylko jedna bidulka.Pięknie kwitła.
W tym roku zebrałam nasionka z tej jednej i posiałam, mam sztuk 10, a ile przeżyje to się okaże .

Jak nie będziesz miała gdzie sadzić to się kłaniam nisko