Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Marta7 21:56, 09 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Wiecie Dziewczyny jak mnie się w tym roku nie chce pikować.... jak sobie wspomnę moje zeszłoroczne parapety i potem te dziesiątki donic z małymi roślinkami - to ja nie wiem jak ja to zrobiłam Ale efekt nie był taki jak oczekiwałam no i może to mnie zniechęciło w tym roku a może po prostu wolę w ogrodzie sadzic, kopać i plewić Posiałam tylko astry i pomidory - pomidory przesadziłam dzisiaj do osobnych doniczek ale na astry nie mam siły - zostawię i potem prosto do gruntu. A werbenę w zeszłym roku dostałam małe sadzonki od Sebka - ale mi nie zakwitła - zapomniałam wyrwać i została na zimę i trzy przeżyły i wypuszczają zielone myślę że w tym roku zakwitną bo bardzo mi się werbena spodobała Martuś - ja musze nadrobić u Ciebie. Natenczas pozdrawiam cieplutko choć zimno u mnie jak fiks. Buziole

Aniu ja Cie bardzo dobrze rozumiem,bo ja szczerzę mowiąc nie lubię siania i zawsze jestem zdziwiona jak mi coś wzejdzie Ale szał przedwiosenny ogarnia mnie zawsze i wbrew zdrowemu rozsądkowi sieję...
a potem ból głowy gdzie ja to wszystko zmieszczę.Dobrze że Ci te trzy werbenki ostały się,napewno będą cieszyć oko,ja werbenę znam tylko z obrazkow,nie widzilam jej nigdy na żywo,sama jestem ciekawa jak mi się spodoba
pozdrawiam serdecznie
Marta7 22:01, 09 kwi 2014

Kondzio napisał(a)
No proszę jakie fotki hi hi h

Kondzio jak miło uslyszeć Twój śmiech na moim podwórku od razu mi weselej
Kondzio 22:02, 09 kwi 2014

To sie cieszę hi hi hi hi
anna_g 22:06, 09 kwi 2014

Marta - ja werbenę widziałam kwitnącą tylko raz - u Alinki. Jest dość specyficzna - ale ładna i wysoka i zwiewna i przyciąga pszczoły... będzie mi pasowała i mam nadzieję, że jak te trzy mi teraz przeżyją to potem już jakoś samo pójdzie bo ona się ponoć sama dobrze wysiewa i potem wiosną rośnie... tylko trzeba uważać żeby nie wyplewić... Zobaczymy
Marta7 23:23, 09 kwi 2014

elzbieta_g napisał(a)
jak tak oglągam fotki Twoje i inny z podkarpacia to stwierdzam,że mieszkam na syberi tulipany w pąkach,powojnik widać, że żyje floksy na dniach dopiero zakwitną muszę chyba suszarką wszystko podpędzić

Ela bo Ty bliżej gór mieszkasz! Ja widzę nawet różnicę jak jadę do Jaroslawia- (a mam do niego ok.20km)
tam dużo szybciej wszystko kwitnie jak u mnie.
pozdrawiam i cieszę sie z Twoich odwiedzin
Marta7 23:35, 09 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Marta - ja werbenę widziałam kwitnącą tylko raz - u Alinki. Jest dość specyficzna - ale ładna i wysoka i zwiewna i przyciąga pszczoły... będzie mi pasowała i mam nadzieję, że jak te trzy mi teraz przeżyją to potem już jakoś samo pójdzie bo ona się ponoć sama dobrze wysiewa i potem wiosną rośnie... tylko trzeba uważać żeby nie wyplewić... Zobaczymy

Lubię kwiaty co się same wysiewają,lubię też nieplanowane i niespodziewane nasadzenia z tych samosiejek-nieraz sama natura tworzy piękne kompozycje.
Będę u Ciebie podglądać tą werbenkę Bo ja do końca nie mam zaufania do swoich wysiewow
Rench 23:57, 09 kwi 2014

Nadrobiłam zaległości i stwierdzam,że Twoja wiosna jest dużo bardziej zaawansowana niż moja..
A tak podlączając się pod dyskusję to 20 km to i tak duża odległość. Ja widzę różnicę w miejscu gdzie mieszkam.
Na górce już kwitły magnolie itp,a moja w dolinie dopiero tydzień później się rozwinęła, ten sam gatunek.
Odnośnie werbeny zebrałam nasiona,a i owszem,tylko...... zapomniałam posiać
Mam jedną z tamtego roku,od asc, dzielnie przetrwała zimę w piwnicy to będzie jedyną przedstawicielką ogrodowiskowej mody werbenowej

AgnieszkaW 00:03, 10 kwi 2014

Jak ja u Ciebie dawno nie byłam, a tu takie śliczności Cmokam
iwonaal 10:02, 10 kwi 2014

Zostawiam ślad.
Maria667 11:47, 10 kwi 2014

Martuś!
Werbena ładnie Ci powschodziła. Też siałam, ale szału nie ma. Coś wzeszło, przepikowałam, ale taka jakaś niedojda. Strasznie wolno rośnie. Ona taka jest, czy z moją coś nie tak?