Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

danuta_szwajcer 21:02, 09 kwi 2014

Werbena rosnie dosyc wolno wiec spoko, nie musisz jej pikowac tylko wysadzic w maju do gruntu, tez tak zrobiłam rok temu i urosla na 1,5 m Pasuje ładnie do rozowych czy białych roz. A co do ogrodowiska i trendy to tez tak mam, a werbena zarazilam juz i na targu i juz Panie sprzedaja nasiona a jak posłalam mojego M po nasiona to Pani zaraz wiedziała, ze to moj M: Cynie wysiewam bezposrednio do gruntu i urosna i zakwitna Mam ten sam problem z aksamitkami co Ty z cyniami ale nie pikuje, nie mam tego nawet gdzie dac i w dodatku mam malowanie. Pozdrawiam serdecznie
an_tre 21:02, 09 kwi 2014

piękny kwitnący ogród a szczególnie urokliwe sasankowo
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Marta7 21:03, 09 kwi 2014

Agcia napisał(a)
Aa no widzisz.. to tak jak ja.. czyli jednak wysieje prosto w ziemię

Agcia i skorzystasz na tym-dużo mniej pracy! Ja jeszcze mam wysianą lobelię - rożne kolory i też za parę dni mus pikować,chociaż w tamtym roku nie pikowałam tylko takimi pęczkami sadziłam i też były piękne
Marta7 21:25, 09 kwi 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Werbena rosnie dosyc wolno wiec spoko, nie musisz jej pikowac tylko wysadzic w maju do gruntu, tez tak zrobiłam rok temu i urosla na 1,5 m Pasuje ładnie do rozowych czy białych roz. A co do ogrodowiska i trendy to tez tak mam, a werbena zarazilam juz i na targu i juz Panie sprzedaja nasiona a jak posłalam mojego M po nasiona to Pani zaraz wiedziała, ze to moj M: Cynie wysiewam bezposrednio do gruntu i urosna i zakwitna Mam ten sam problem z aksamitkami co Ty z cyniami ale nie pikuje, nie mam tego nawet gdzie dac i w dodatku mam malowanie. Pozdrawiam serdecznie

Widzisz Danusia to ja już wiem gdzie posadzić werbenkę,trochę tych różyczek mam,a mam miejsce wokół białych róż no dalaś mi natchnienie!
Danusia -malowanie piekna sprawa,lubie nawet sprzątać po malowaniu,a ta świeżość,nowy wystroj-no jednym słowem będziesz miała śliczniutko na święta-tylko wiesz nie nadwyrężaj sił-tak z umiarem dawkuj pracę.
Pozdrawiam serdecznie

Marta7 21:30, 09 kwi 2014

an_tre napisał(a)
piękny kwitnący ogród a szczególnie urokliwe sasankowo

Aniu- napiękniejsze w życiu sasanki widziałam u Ciebie,szukałam nawet tego kolorku,ale nie znalazlam
Dla Ciebie
anna_g 21:35, 09 kwi 2014

Wiecie Dziewczyny jak mnie się w tym roku nie chce pikować.... jak sobie wspomnę moje zeszłoroczne parapety i potem te dziesiątki donic z małymi roślinkami - to ja nie wiem jak ja to zrobiłam Ale efekt nie był taki jak oczekiwałam no i może to mnie zniechęciło w tym roku a może po prostu wolę w ogrodzie sadzic, kopać i plewić Posiałam tylko astry i pomidory - pomidory przesadziłam dzisiaj do osobnych doniczek ale na astry nie mam siły - zostawię i potem prosto do gruntu. A werbenę w zeszłym roku dostałam małe sadzonki od Sebka - ale mi nie zakwitła - zapomniałam wyrwać i została na zimę i trzy przeżyły i wypuszczają zielone myślę że w tym roku zakwitną bo bardzo mi się werbena spodobała Martuś - ja musze nadrobić u Ciebie. Natenczas pozdrawiam cieplutko choć zimno u mnie jak fiks. Buziole
anna_g 21:38, 09 kwi 2014

Marta7 napisał(a)
Zakwitła pigwa

i floksy szydlaste

i magnolia

Ślicznie Marta - tak sielsko-anielsko Uspokajające klimaty... ach
Kondzio 21:40, 09 kwi 2014

No proszę jakie fotki hi hi h
Marta7 21:42, 09 kwi 2014

Mój pierwszy kwiatek Rubensa

Straszy mój aniołek,ktorego nie zdążyłam jeszcze umyć

Moje graciory do ktorych posadzilam Dalie

elzbieta_g 21:50, 09 kwi 2014

jak tak oglągam fotki Twoje i inny z podkarpacia to stwierdzam,że mieszkam na syberi tulipany w pąkach,powojnik widać, że żyje floksy na dniach dopiero zakwitną muszę chyba suszarką wszystko podpędzić