Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Asia 18:39, 21 kwi 2013

Marta, przychodzę ze słonecznym krzewem do ciebie

danuta_szwajcer 18:45, 21 kwi 2013

Fajnie, ze Ci ten powojnik wypuszcza bo on pieknie i bardzo obficie kwitnie. Moje powojniki niektore niestety te pozne wiosenne mrozy mi poniszczylo duzo i ciekawe jak sobie dalej poradzą . Marta też tak mam, ze nakupie a potem chodze i kombinuje gdzie posadze Mam kilka róz w wodzie i mam nadzieje, ze w koncu je podsadze no ale wczesniej nic nie mogłam robic a teraz nie wiem od czego zaczac wiec zaczełam od wycinania U Ciebie juz tak ładnie wszystko uporządkowane i piekna kolorowa wiosna no i widze, ze u mnie jest wszystko pozniej niz u Ciebie.Piekne to zdjecie z magnolią Mam ogromny sentyment do magnoli i bardzo miłe i romantyczne wspomnienia z magnoliami blisko Ciebie Co do roz to tez chciałam kupic Bonice ale u nas nie było.Ale te 12 szt Marta jak zakwitna oj to będziesz miała cudnie
Marta7 18:57, 21 kwi 2013

Hiacynty:

Kolorowy zawrót głowy

Nowy narcyzik kupiony jesienią

Marta7 19:03, 21 kwi 2013

Asia napisał(a)
Marta, przychodzę ze słonecznym krzewem do ciebie

Asia czy to jest forsycja ? Chyba jakaś szlachetna .Piękna !
Asia 19:07, 21 kwi 2013

Tak, to forsycja, rzeczywiście jest piękna, kupiłam ją, bo ubiegłoroczną, przez przypadek, jesienią wycięliśmy z mężem pięknie u Ciebie, tak kolorowo...
Marta7 19:43, 21 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Fajnie, ze Ci ten powojnik wypuszcza bo on pieknie i bardzo obficie kwitnie. Moje powojniki niektore niestety te pozne wiosenne mrozy mi poniszczylo duzo i ciekawe jak sobie dalej poradzą . Marta też tak mam, ze nakupie a potem chodze i kombinuje gdzie posadze Mam kilka róz w wodzie i mam nadzieje, ze w koncu je podsadze no ale wczesniej nic nie mogłam robic a teraz nie wiem od czego zaczac wiec zaczełam od wycinania U Ciebie juz tak ładnie wszystko uporządkowane i piekna kolorowa wiosna no i widze, ze u mnie jest wszystko pozniej niz u Ciebie.Piekne to zdjecie z magnolią Mam ogromny sentyment do magnoli i bardzo miłe i romantyczne wspomnienia z magnoliami blisko Ciebie Co do roz to tez chciałam kupic Bonice ale u nas nie było.Ale te 12 szt Marta jak zakwitna oj to będziesz miała cudnie

Danusia,moje róże też stoją w wodzie,Bonikę chcę posadzić obok figurki Matki Boskiej-z jednej strony 6 i z drugiej strony 6-z tym że tam jeszcze jest trawnik !!!!!
Danusia,powojniki napewno odbiją od ziemi
Zaintrygowałaś mnie magnolią i romantycznym wspomnieniem z moich stron,napisz chociaż miejscowość,a wtedy będzie mi się ona kojażyć z Tobą
Marta7 19:46, 21 kwi 2013

Asia napisał(a)
Tak, to forsycja, rzeczywiście jest piękna, kupiłam ją, bo ubiegłoroczną, przez przypadek, jesienią wycięliśmy z mężem pięknie u Ciebie, tak kolorowo...

Asia dzięki za mile słowa,nie chcę Cię straszyć ale Ty jak się wyszkolisz na Ogrodowisku to nie tylko będziesz mieć pięknie,ale przepięknie
danuta_szwajcer 20:45, 21 kwi 2013

A wiesz, ze tez pomyslalam, ze te Bonici by tak pasowały posadzone Martus spedziłam kiedys kilka dni na zamku w Łancucie jak i na zamku w Krasiczynie w czasie gdy kwitły magnolie mam z M mnostwo zdjec z tymi magnoliami mam sentyment rowniez do takiej miejscowosci Brzozow ale to chyba troche dalej od Ciebie. Znam tez okolice gdzie mieszkaszi kojarza mi sie z piekna pogoda i majem i kiedys jak tylko juz bede mogła to zrobie sobie wycieczke w te piekne okolice A miec obok siebie kogos bliskiego by moc porozmawiac o ogrodach to naprawde skarb Pozdrawiam serdecznie, jutro juz wracam do pracy no i po pracy do ogrodu musze nadgonic robote
Marta7 21:30, 21 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
A wiesz, ze tez pomyslalam, ze te Bonici by tak pasowały posadzone Martus spedziłam kiedys kilka dni na zamku w Łancucie jak i na zamku w Krasiczynie w czasie gdy kwitły magnolie mam z M mnostwo zdjec z tymi magnoliami mam sentyment rowniez do takiej miejscowosci Brzozow ale to chyba troche dalej od Ciebie. Znam tez okolice gdzie mieszkaszi kojarza mi sie z piekna pogoda i majem i kiedys jak tylko juz bede mogła to zrobie sobie wycieczke w te piekne okolice A miec obok siebie kogos bliskiego by moc porozmawiac o ogrodach to naprawde skarb Pozdrawiam serdecznie, jutro juz wracam do pracy no i po pracy do ogrodu musze nadgonic robote

Danusiu,ja też bywałam z moim M w Łańcucie i w Krasiczynie i też mam mile wspomnienia-ale tylko jedniodniowe A pięknie też kwitną magnolie w Bolestraszycach Zapraszam !
A w pracy i po pracy nie szarżuj zbytnio,stopniowo wdrażaj się do pracy,a robota nie zając........
Maria667 22:38, 21 kwi 2013

Martusia!
Kiedyś pytałaś o powojniki w skrzyniach, czy przezimują. Miałam wrzucić zdjęcie,ale zapomniałam.
Obiecuję, że wrzucę. Miałam posadzone dwa. Oba przezimowały. Jeden ma już wyraźne zalążki liści, drugi mniej, ale żyją. Muszę jeszcze dokupić następne, bo skrzynia spora Pozdrawiam.