Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Marta7 21:26, 23 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Witaj Martuś) dzis pisze z pracy już a pogoda za oknem cud, miód malina ale to moze i dobrze, ze etapami bede pracowac w ogrodzie bo słba jestem jeszcze bardzo. Twoj ogrod jest cudny Czy Ty tą trawę farbami malowałaś?? wogole sladu śniegu nie ma. Wczoraj podlewałm trawe bo nawozami posypałm zeby szybciej była piękna jak u Ciebie. Chyba mieszkasz w bardzo osłonięym miejscu i słnko operuje mocno bo po kwiatach widze, ze pieknie kwitną u Ciebie az się serce raduje i zapewne aż zal do precy Ci isc? No i korony cesarskie zakwitna za chwilkę. No i magnolia ech nawet na same to słowo robi się miło Masz pięknie Marta taki porzadek wszystko ma swoje miejsce to nie to co u mnie ale walcze powoli i do przodu Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia Ci życze

Danusiu dziękuję za tyle milych słów naraz,tylko z tym porządkiem przesadziłaś,co jak co ale o to mnie nigdy nie posądzaj Bałaganiara jestem,a grządki jeszcze nieuporządkowane,zarośnięte,podagrycznik już się wszędzie panoszy,ale po piątku mam parę dni urlopu i może trochę podgonię prace ogródkowe porządkowe-jak narazie tylko sadzę,sadzę i sadzę-wczoraj posadzilam 12 róży Bonica-przepraszam 13-albo pan się pomylił,albo chciał mi zrobić niespodziankę
Dzisiaj posadzilam róże kanadyjskie w sumie 10 szt.
I wiesz co poszłam za Twoją radą i pod pergolką psadzilam róże,nie wiem co z tego wyjdzie bo powojnik który posadzony jest obok jest ekspansywny,ale ja wszystko tak na chybił trafił i już mnie z tego nikt nie wyleczy Pozdrawiam serdecznie

Kasiek 21:27, 23 kwi 2013

Martus pozdrawiam cieplutko
Marta7 21:35, 23 kwi 2013

Kasiek śliczna wiosenka u Ciębie
danuta_szwajcer 21:36, 23 kwi 2013

Marta to tak jak ja dwa dni tylko sadze i sadze a wiesz najwiecej czasu zajmuje mi myslenie bo chodze po tym ogrodzie i mysle i kombinuje gdzie co posadzic i ciekawe co mi z tego wyjdziei codziennie musze podlewac bo tak juz sucho i trawa okropna z tego nadmiaru sniegu i dosiałam i posypałam nawozem to i teraz podlewac musze A porzadek to masz i masz ladną trawe No i juz widze te bukiety roz u Ciebie a ten zapach echh pieknie bedziesz miała a hortensje gdzie posadzilas?
Rench 21:53, 23 kwi 2013

Normalnie zazdrszczę Ci tych hiacyntów,sadziłas je w jesieni?

Ja próbowałam kilka razy,jakieś takie marne były i dałam sobie spokój.
U Ciebie już wiosna pełną parą Pozdrawiam
Marta7 22:22, 23 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Marta to tak jak ja dwa dni tylko sadze i sadze a wiesz najwiecej czasu zajmuje mi myslenie bo chodze po tym ogrodzie i mysle i kombinuje gdzie co posadzic i ciekawe co mi z tego wyjdziei codziennie musze podlewac bo tak juz sucho i trawa okropna z tego nadmiaru sniegu i dosiałam i posypałam nawozem to i teraz podlewac musze A porzadek to masz i masz ladną trawe No i juz widze te bukiety roz u Ciebie a ten zapach echh pieknie bedziesz miała a hortensje gdzie posadzilas?

Danusiu ja też chodzę i myślę i w jednym momencie coś tworzę żeby za chwilę posadzić to w zupelnie innym miejscu
A hortensje jak stały tak stoją,nie wiem jak je rozsadzić koło tej altanki,a że są w donicach więc mogą jeszcze poczekać,a jeszcze mam duuuuużo sadzenia -budleję taki ciemnobordowy kolor ktora jeszcze nie ma swojego miejsca,winnobluszcze trójklapowe,i byliny ktore są w doniczkach,a koleżanka przyniosła mi jeszcze bielunia,a bratanek z 30 tulipanków prosto z Holandii i tego sadzenia nie ma końca-och jak ja to lubię (tylko pikowania nie lubię i siania warzyw )
Pozdrawiam serdecznie
Marta7 22:25, 23 kwi 2013

Rench napisał(a)
Normalnie zazdrszczę Ci tych hiacyntów,sadziłas je w jesieni?

Ja próbowałam kilka razy,jakieś takie marne były i dałam sobie spokój.
U Ciebie już wiosna pełną parą Pozdrawiam

Renatko dzięki za mile słowa,hiacynty mają się u mnie dobrze,wyrastają z roku na rok,niektóre też dosadzalam .Pięknie pachną
Anabell 23:07, 23 kwi 2013

Marta! ale masz uporządkowane, trawka ładnie ruszyła, moja jeszcze słaba,
M miał mi wygrabić to pożal się, tak zrobił, a jest dumny że ładnie. dziś myślałam powinnam zrobić zdjęcia na pokaz.ale brakuje czasu.
Czytałam u Danusi,nie masz z kim pogadać o roślinkach. nie tylko Ty jedna. Ja mam podobnie koleżanki, znajome patrzą na mnieeee i zmieniają temat. a jak narzekam na kolana, to mowa (pracuj więcej w ogrodzie).
Wszystkie macie cieplejsze tereny,
GorAna 23:28, 23 kwi 2013

Pięknie, aż chce się żyć
Pozdrawiam
Marta7 21:12, 24 kwi 2013

Anabell napisał(a)
Marta! ale masz uporządkowane, trawka ładnie ruszyła, moja jeszcze słaba,
M miał mi wygrabić to pożal się, tak zrobił, a jest dumny że ładnie. dziś myślałam powinnam zrobić zdjęcia na pokaz.ale brakuje czasu.
Czytałam u Danusi,nie masz z kim pogadać o roślinkach. nie tylko Ty jedna. Ja mam podobnie koleżanki, znajome patrzą na mnieeee i zmieniają temat. a jak narzekam na kolana, to mowa (pracuj więcej w ogrodzie).
Wszystkie macie cieplejsze tereny,

Anabell dzięki za mile słowa,uporządkowane mam to tylko tak z wierzchu,a na poszczególnych działeczkach rośnie trawa i nawet nie mam jeszcze w niektorych miejscach zgrabione.Ale będę miala teraz parę dni urlopu,to trochę ponadrabiam
A na robienie zdjęć musisz koniecznie znaleść czas bo co będziemy oglądać
Pozdrawiam serdecznie