Danusiu dziękuję za tyle milych słów naraz,tylko z tym porządkiem przesadziłaś,co jak co ale o to mnie nigdy nie posądzaj Bałaganiara jestem,a grządki jeszcze nieuporządkowane,zarośnięte,podagrycznik już się wszędzie panoszy,ale po piątku mam parę dni urlopu i może trochę podgonię prace ogródkowe porządkowe-jak narazie tylko sadzę,sadzę i sadzę-wczoraj posadzilam 12 róży Bonica-przepraszam 13-albo pan się pomylił,albo chciał mi zrobić niespodziankę
Dzisiaj posadzilam róże kanadyjskie w sumie 10 szt.
I wiesz co poszłam za Twoją radą i pod pergolką psadzilam róże,nie wiem co z tego wyjdzie bo powojnik który posadzony jest obok jest ekspansywny,ale ja wszystko tak na chybił trafił i już mnie z tego nikt nie wyleczy Pozdrawiam serdecznie
Marta to tak jak ja dwa dni tylko sadze i sadze a wiesz najwiecej czasu zajmuje mi myslenie bo chodze po tym ogrodzie i mysle i kombinuje gdzie co posadzic i ciekawe co mi z tego wyjdziei codziennie musze podlewac bo tak juz sucho i trawa okropna z tego nadmiaru sniegu i dosiałam i posypałam nawozem to i teraz podlewac musze A porzadek to masz i masz ladną trawe No i juz widze te bukiety roz u Ciebie a ten zapach echh pieknie bedziesz miała a hortensje gdzie posadzilas?
Danusiu ja też chodzę i myślę i w jednym momencie coś tworzę żeby za chwilę posadzić to w zupelnie innym miejscu
A hortensje jak stały tak stoją,nie wiem jak je rozsadzić koło tej altanki,a że są w donicach więc mogą jeszcze poczekać,a jeszcze mam duuuuużo sadzenia -budleję taki ciemnobordowy kolor ktora jeszcze nie ma swojego miejsca,winnobluszcze trójklapowe,i byliny ktore są w doniczkach,a koleżanka przyniosła mi jeszcze bielunia,a bratanek z 30 tulipanków prosto z Holandii i tego sadzenia nie ma końca-och jak ja to lubię (tylko pikowania nie lubię i siania warzyw )
Pozdrawiam serdecznie
Marta! ale masz uporządkowane, trawka ładnie ruszyła, moja jeszcze słaba,
M miał mi wygrabić to pożal się, tak zrobił, a jest dumny że ładnie. dziś myślałam powinnam zrobić zdjęcia na pokaz.ale brakuje czasu.
Czytałam u Danusi,nie masz z kim pogadać o roślinkach. nie tylko Ty jedna. Ja mam podobnie koleżanki, znajome patrzą na mnieeee i zmieniają temat. a jak narzekam na kolana, to mowa (pracuj więcej w ogrodzie).
Wszystkie macie cieplejsze tereny,
Anabell dzięki za mile słowa,uporządkowane mam to tylko tak z wierzchu,a na poszczególnych działeczkach rośnie trawa i nawet nie mam jeszcze w niektorych miejscach zgrabione.Ale będę miala teraz parę dni urlopu,to trochę ponadrabiam
A na robienie zdjęć musisz koniecznie znaleść czas bo co będziemy oglądać
Pozdrawiam serdecznie