Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Alicja169 21:55, 14 mar 2017

Aaaaa... Haniu czy Purple Majesty to sadzić po jednej sadzonce do docelowej doniczki, rozkrzewi się? Czy w kępę? Bo posiałam do wielodoniczek po jednym ziarenku i teraz tak się zastanawiam czy przy sadzeniu do kupy nie złożyć po kilka.

Zamiast Hani
Purple Majesty to wielka trawa, rozrasta się więc do jednej doniczki sadzę jedną sadzonkę
Alicja169 21:56, 14 mar 2017

Imponujące siewki, a tabliczki super, nie będzie znikał napis
Anabell 22:12, 14 mar 2017

Zmontowałam regalik na pikówki. Z jednego zrobiłam dwa nie chciał zmieścić się w wysokości okna, stoi w kuchni na szerokim oknie ale dekoracje
Zdjęcia wyszły ciemnie.
Pikowałam w sobotę, niedzielę i poniedziałek zastawione wszystkie okna.
Na regaliku zmieściły się zasiane cynie.
Na samym parapecie gdzie najcieplej stoją pomidorki nie mogłam się doczekać wysiałam.

Bronzita ma sie dobrze.

wczoraj zasiałam astry, ale zostały pod namiotem w mnożarce.
Pierwszy raz wysiałam i nie mam pojęcia jak przetrwają.

anka_ 22:18, 14 mar 2017

Świetny ten regał na rośliny. Ja jutro muszę zacząć pikować i już się boję...

Anabell napisał(a)
Aniu
Wypalarkę kupiłam dwa lata temu w Lidlu, wreszcie doczekałam się użycia, to moje pierwsze kroki.
No właśnie ja miałam kiedyś na oku ale zastanawiałam się czy warto. Jak będą następnym razem to kupię.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 22:19, 14 mar 2017

Ładnie rozchodniki przybrały ☺dużo różyczek mają a jak Stardust bo u nie ładnie sie zapowiada dużo ma różyczek .Ja Haniu juź prawie wszystko co siałam mam popikowane,Jeżówki w niedzielę pikowałam.
Anabell 22:22, 14 mar 2017

mira napisał(a)
Tabliczki zrobiłaś bardzo ładne.
O wysiewach czytam zawsze i widzę że mamy podobnie - na czwartek zaplanowałam sobie pikowanie i kolejne sianie - siewki można podlewać biohumusem bo one już chyba wyjadły wszystko tak gdzieś czytałam.

pozdrawiam

Mira - dobrze że podpowiadasz tak zrobię biohumusem, miałam dziś podlać nawozem Agrolifem z większą ilością fosforu, bo stoją jak zaklęte.

Za tabliczki nie mogłam się zabrać.
Anabell 22:28, 14 mar 2017

Alicja169 napisał(a)
Imponujące siewki, a tabliczki super, nie będzie znikał napis

Alicjo - pierwszy raz bawię się w wypalanie, jak zginie napis zrobię grubszą końcówką
zoja 22:32, 14 mar 2017

też mam tą wypalarkę
i powiem CI, że jesteś bardziej wytrwała niż ja - ja w zeszłym roku wypaliłam kilka napisów i porzuciłam, a Twoje robią wrażenie! chyba czas żebym i ja się zmobilizowała

rozchodniki i wysiewy
super się prezentują!
Anabell 22:40, 14 mar 2017

anka_ napisał(a)
Świetny ten regał na rośliny. Ja jutro muszę zacząć pikować i już się boję...

No właśnie ja miałam kiedyś na oku ale zastanawiałam się czy warto. Jak będą następnym razem to kupię.

Mam regał z folią jak u Zoji ale nie mieści mi się w oknie szerokością. w ubiegłym roku taszczyłam stół pod okno.
W salonie są takie drzwi ale zimno jest.

Ten jest metalowy, wąski na parapet wchodzi. Diaksą pocięłam kątowniczki i okey

Wypalarka to pomysł jednej forumowiczki.
Ciągle mam problem z oznakowaniem, wszystko się zmywa.

Jeszcze mam wypróbować pisanie tuszem na płótnie, ale to powinnam oznaczyć karpy dalii, szmaty będą źle wyglądały na rabacie, w daliach zarosną.
Anabell 22:50, 14 mar 2017

Mirka napisał(a)
Ładnie rozchodniki przybrały ☺dużo różyczek mają a jak Stardust bo u nie ładnie sie zapowiada dużo ma różyczek .Ja Haniu juź prawie wszystko co siałam mam popikowane,Jeżówki w niedzielę pikowałam.

Dziś sprzątałam na rabatach i zwróciłam uwagę mają się dobrze też różyczki grube.
Powinnam zrobić zdjęcia, ale nie wiadomo gdzie ręce włożyć.

Jak wyszłam to po wszystko wracałam i nasunęły mi się słowa Miry, po wszystko drep, drep aż się uśmiechałam.

Właśnie mnie zostały jeżówki do pikowania. Werbena, przetacznik stoją zaklęte.

Będą jeszcze inne nowo posiane aż się boję.